Connect with us

EVENIMENT

Cipru se angajează să plătească îngrijirile medicale pentru turiştii care se infectează cu coronavirus pe insulă

Publicat

Republica Cipru speră să atragă turişti promiţând să acopere cheltuielile medicale ale oricărui vizitator depistat pozitiv la testul pentru coronavirus în timpul sejurului pe insula mediteraneeană, au anunţat miercuri oficiali ciprioţi, relatează AFP.

Într-o scrisoare trimisă tur-operatorilor şi companiilor aeriene, ministerele Afacerilor Externe, Transporturilor şi Turismului au prezentat în detaliu măsurile sanitare şi protocoalele introduse pentru garantarea siguranţei turiştilor.

Cu ratele sale scăzute de mortalitate şi de transmitere a COVID-19, Cipru se promovează drept o destinaţie „sigură” şi „se angajează să asigure îngrijirea turiştilor testaţi pozitiv în timpul sejurului şi a apropiaţilor lor”.

Republica Cipru susţine că a testat mai mult de 10% din populaţia sa de cel puţin un milion de locuitori şi că a înregistrat oficial 939 de cazuri de COVID-19, dintre care 17 decese.

Guvernul de la Nicosia promite în special să acopere costurile cazării, hranei şi al îngrijirilor medicale dacă turiştii se îmbolnăvesc pe insulă de noul coronavirus.

Potrivit scrisorii citate, călătorul nu va suporta decât „costul transferului la aeroport şi al zborului de repatriere”.

Un spital cu o capacitate de 100 de paturi va fi dedicat exclusiv turiştilor depistaţi pozitiv, iar capacitatea sa „va putea creşte, dacă va fi necesar, într-un termen foarte scurt”.

Circa 112 unităţi de terapie intensivă şi circa 200 de aparate de ventilaţie mecanică vor fi rezervate pacienţilor în stare critică, iar 500 de camere în „hoteluri pentru carantină” vor fi puse la dispoziţia familiei şi a apropiaţilor persoanei bolnave.

Hotelurile – care îşi vor putea redeschide porţile de la 1 iunie – în care au stat turiştii testaţi pozitiv nu vor fi închise, „dar camerele utilizate de persoana în cauză şi de apropiaţii săi vor fi dezinfectate înainte de a fi utilizate din nou”.

Guvernul cipriot estimează că numărul turiştilor va scădea cu aproape 70% în acest an. În 2019, insula a primit aproape patru milioane de vizitatori, care i-au adus încasări de 2,68 miliarde de euro. Sectorul turistic reprezintă circa 15% din PIB-ul Ciprului.

După ce a ridicat izolarea, interdicţia de circulaţie şi restricţiile de deplasare, Cipru urmează să-şi redeschidă aeroporturile de la 9 iunie pentru zborurile provenite din 13 ţări „cu risc scăzut”, printre care Grecia, Germania, Austria şi Malta. Regatul Unit şi Rusia, două mari pieţe pentru insulă, nu figurează pe listă.

Persoanele care intră în ţară între 9 şi 19 iunie vor trebui să aibă asupra lor un certificat care să dovedească faptul că au fost testate negativ pentru COVID-19. Începând din 20 iunie, certificatul nu va mai fi necesar şi alte şase ţări, printre care Elveţia şi Polonia, vor fi adăugate listei publicate săptămânal.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

UPDATE. Pietoni loviți de mașini în Cluj-Napoca. Un șofer era beat

Publicat

politia rutiera.jpeg

Un pieton a fost lovit, luni dimineață, de un autoturism pe str. Frunzisului din Cluj-Napoca, la locul accidentului intervenind achipaje medicale. 

”Polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați despre un accident de circulație produs pe strada Frunzișului din municipiul Cluj-Napoca

Din verificările preliminare s-a constatat că, un bărbat, de 39 de ani, din Cluj-Napoca, care se afla la volanul unui autoturism ar fi accidentat un pieton aflat în traversarea părții…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

SÂMBĂTĂ: Petrecere cu sute de srilankezi, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Muzică și preparate tradiționale din Sri Lanka

Publicat

sÂmbĂtĂ: petrecere cu sute de srilankezi, la alba iulia, pe

Sute de srilankezi din Alba Iulia, dar și din alte orașe vor petrece sâmbătă, 27 aprilie, pe malul Ampoiului. Este vorba despre comunitatea de muncitori srilankezi care lucrează pe șantierele din România. 

O comunitate care s-a mărit considerabil, iar cei din comunitate și-au adus în țară, tradițiile și obiceiurile. 

Asta se va întâmpla și sâmbătă, 27 aprilie, când srilankezii din România vor sărbători noul an. Intrarea în noul an a avut loc deja, în data de 13…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi elevi ai Școlii „Avram Iancu” din Alba Iulia, calificați la Concursul Național de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”

Publicat

doi elevi ai Școlii „avram iancu” din alba iulia, calificați

Maia Nicula și Petru Joldeș, elevi ai Școalii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, vor participa la Concursul Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”, care se va desfășura la Iași, în perioada 16-19 mai 2024. Ambii elevi au obținut rezultate remarcabile la faza județeană a Olimpiadei  de limba și literatura română, reușind astfel calificarea la acest concurs național.

Potrivit reprezentanților instituției de învățământ, Maia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro rămâne la trei bani depărtare de 5 lei

Publicat

euro 2 ok e1658928584829.jpg

În ciuda nivelului oscilant al aversiunii față de risc existent pe marile piețe, leul a reușit să rămână „cea mai stabilă monedă” din regiune.

Față de săptămâna precedentă, când a fost atins minimul ultimei luni și jumătate de 4,9678 lei, cursul euro s-a instalat în perioada analizată peste pragul de 4,97 lei, iar media a crescut de la 4,9737 la 4,9764 lei. La rândul său, culoarul de tranzacționare a urcat la 4,972 – 4,977 lei.

ANALIZĂ. Radu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe