Connect with us

EVENIMENT

Circa 80 de pompieri, rangeri şi personal silvic intervin pentru stingerea incendiilor de pădure din Caraș-Severin

PublicatCirca 80 de pompieri, rangeri şi persoanl silvic intervin, luni, pentru gestionarea unor situaţii de urgenţă generate de incendii la fondul forestier de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale Rusca Teregova şi Cornereva.

“Sunt 80 de persoane angrenate în gestionarea situaţiilor de urgenţă la păşuni alpine şi litieră, de pe raza comunelor Rusca Teregova şi Cornereva. Pentru eficientizarea misiunilor de stingere, la nivelul inspectoratului nostru s-au întreprins demersurile necesare în vederea suplimentării cu forţe şi mijloace de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele limitrofe, precum şi cu resurse aeriene”, afirmă Adrian Manofu, ofiţer în cadrul Compartimentului Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Semenic” al judeţului Caraş-Severin.

În Cornereva, mai precis zona Dobraia, inclusiv pe Vârful Arjana, acţionează la sol 40 de persoane, pompieri militari, personal silvic şi rangeri, pe suprafeţe care sunt în administrarea mai multor instituţii, respectiv Ocolul Silvic Mehadia, Ocolul Silvic Băile Herculane, Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei şi Primăria Cornereva.

Incendiul la fondul forestier din Cornereva a izbucnit vineri dimineaţa, cauza probabilă fiind focul în spaţiu deschis. Deşi, iniţial, incendiul a fost stins încă din seara de vineri, în data de 26 octombrie, au apărut noi focare la vegetaţia uscată. Din cauza condiţiilor dificile din teren, în ciuda eforturilor susţinute, nu s-a reuşit stingerea incendiului, forţele retrăgându-se la lăsarea serii, continuând operaţiunile de stingere a incendiului următoarea zi. Duminică, 27 octombrie, s-au continuat operaţiunile, cu zece pompieri militari, zece pădurari de la Ocolul Silvic Băile Herculane, cinci rangeri de la Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei, la ora 18,00, forţele care au acţionat retrăgându-se.

Celelalte 40 de persoane, pompieri militari şi personal silvic, s-au deplasat în zona Rusca Teregova pentru stingerea unui alt incendiu la fondul forestier. AGERPRES

EVENIMENT

Atenționare nowcasting: COD GALBEN de vânt puternic în 10 județe

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări nowcasting Cod galben de vânt puternic în 10 județe din țară, valabile până luni la ora 18.00.

Avertizările vizează zona de munte a județelor Gorj, Vâlcea, Argeș, Prahova și Dâmboviţa, unde se anunță intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90-100 km/h.
Totodată, este Cod galben în județul Caraş-Severin, Constanța, Tulcea și în mai multe localități din Timiș. Aici, ANM prognozează  intensificări ale vântului cu viteze de 55…60 km/h.
Și zona de munte a județului Buzău este vizată de alerta meteo, însă aici vântul va sufla cu 75-85 km/h.

Citește mai departe

EVENIMENT

Copil de 10 ani, lovit cu mașina într-o localitate din județul Bistrița-Năsăud

Publicat

acc floresti
Sursă foto: arhivă

Un copil de 10 ani a ajuns, luni, la spital, după ce a fost lovit cu mașina într-o localitate din județul Bistrița-Năsăud.

Accidentul s-a produs în localitatea Viile Tecii. Aici, potrivit ISU, un copil de 10 ani a fost lovit de un autoturism.

Copilul era conștient și cooperant și a fost transportat la UPU SMURD Bistrița, suspect de fractură de braț.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Volkswagen ars în județul Iași, din cauza unor scântei

Publicat

Un Volkswagen a ars, luni, în Ruginoasa, județul Iași, din cauza unor scântei.

Incendiul a izbuncit la un Volkswagen Sharan în Ruginoasa.

„Se efectuau lucrări de tăiere cu un polizor unghiular, în apropiere de mașina incendiată. Cauza probabilă de producere a incendiului sunt scânteile mecanice”, au transmis pompierii.

Citește mai departe

EVENIMENT

Focar de COVID-19 la echipa de handbal masculin Minaur Baia Mare. Șapte cazuri confirmate pozitiv

Publicat

Echipa masculină de handbal CS Minaur Baia Mare a anunţat, luni, pe site-ul oficial, existenţa a şapte cazuri pozitive la coronavirus în lotul său.

”Primul caz a fost depistat încă din ziua de 23 septembrie, cu simptome apărute încă de duminică 20 septembrie. În urma confirmării faptului că sportivul Călin Căbuţ a fost pozitiv la două teste consecutive, în data de 25 septembrie toată echipa a fost supusă unei noi testări. Din păcate, rezultatele au confirmat ca pozitivi încă şase sportivi de la clubul nostru: Robert Nagy, Albert Cristescu, Andrei Buzle, Milan Kotrc, Mihai Dobra şi Paul Oargă”, se arată în comunicat.

Jucătorii şi antrenorii echipei băimărene au fost liberi după turneul de la Sfântu Gheorghe, iar Călin Căbuţ n-a participat la reunirea lotului din 23 septembrie. Ultimul meci al echipei maramureşene la turneul de la Sf. Gheorghe a fost în data de 17 septembrie, împotriva echipei CSM Bacău, care a raportat mai multe cazuri de Covid-19.

Căbuţ n-a mai avut din acea zi contact cu echipa, exceptându-i pe Milan Kotrc şi Robert Nagy, dar nici aceştia nu şi-au reluat pregătirile. Albert Cristescu a fost coleg de cameră la Sf. Gheorghe cu Călin Căbuţ, dar ei n-au mai avut niciun contact direct după revenirea acasă, a precizat clubul.

Marţi 29 septembrie se va efectua o nouă testare a jucătorilor şi staff-ului de la Minaur.

În perioada 4-10 octombrie este programat al doilea turneu al Ligii Naţionale de handbal masculin, tot la Sfântu Gheorghe.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)

Citește mai departe