EVENIMENT
Circulația automarfarelor, restricționată pe teritoriul Ungariei. Când nu se poate circula

Circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată, în weekend, pe teritoriul Ungariei, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.
„Ca urmare a restricţiilor impuse de autorităţile maghiare cu privire la circulaţia vehiculelor de transport marfă pe teritoriul Ungariei, începând din această seară, 31.10.2020, ora 23,00 (ora României), până mâine, 01 octombrie, ora 23,00 (ora României), ca în fiecare weekend, pe teritoriul statului vecin va fi restricţionată circulaţia tuturor automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone”, precizează sursa citată.
Poliţiştii de frontieră români şi maghiari efectuează controlul comun pentru ieşirea din România (respectiv intrarea în Ungaria) pentru acest tip de mijloace de transport, iar conform legislaţiei statului vecin, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice.
Poliţia de Frontieră precizează că, în intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme se derulează în condiţii normale, fără să fie afectat de aceste restricţii.
Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea menţine un contact permanent cu autorităţile de frontieră din Ungaria, în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport.
Suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, suplimentarea arterelor de control, redirecţionarea TIR-urilor spre toate punctele de frontiera de la graniţa comună.
Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise transportului de mărfuri, astfel încât la ridicarea restricţiilor să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, precum şi consultarea aplicaţiei Trafic on-line pentru autovehiculele de mare tonaj, care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Agerpres
Foto: arhivă
EVENIMENT
VIDEO Săptămâna Siguranței Rutiere: Activități informativ-educative ale polițiștilor din Alba, la Colegiul I.M. Clain din Blaj

În cadrul Săptămânii Naționale a Siguranței Rutiere, polițiștii Serviciului Rutier Alba, în colaborarea cu Poliția Municipiului Blaj, au desfășurat joi, 22 mai, activități informativ-educative la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din municipiul Blaj.
La activități au participat peste 150 de elevi, aceștia fiind implicați în numeroase activități al căror scop l-a reprezentat, pe de o parte, conștientizarea importanței respectării regulilor de circulație, iar…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Ultimele zile în care asociațiile de proprietari se pot înscrie în concursul Curățenie Generală. Premii de mii de lei

Primăria Cluj-Napoca organizează o nouă ediție a concursului „Curățenie Generală”, unde asociațiile de proprietari și locatari sunt provocate să-și îngrijească spațiile comune și să concureze pentru premii de mii de lei.
Înscrierea la concurs a asociaţiilor de proprietari sau locatari se va încheia în 23 mai, astfel că Primăria Cluj-Napoca îi încurajează pe cei interesați să trimită, prin completarea formularului online sau fizic, prin completarea și…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Scrisoare deschisă către Hidroelectrica: Cum reușiți să produceți energie de 2-3 ori mai scumpă decât omologii voștri canadieni?

Scrisoare deschisă către Hidroelectrica: “Cum reușiți, în mod atât de simplu, să produceți energie hidroelectrică de cel puțin 2-3 ori mai scumpă decât omologii dumneavoastră canadieni de la BC Hydro?”
Asociația Prosumatorilor și a Comunităților de Energie (A.P.C.E.) a cerut companiei Hidroelectrica, printr-o scrisoare deschisă, explicații pentru prețul la care produce energia și cu privire la motivul pentru care acesta este mai mare decât cel la care produce compania…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Investiții pentru protecția împotriva inundațiilor, pe râul Arieș. Demersuri pentru continuarea lucrărilor de îndiguire, la Bistra

Ca urmare a prezentării programului de investiții propus pentru anul 2025 de către Serviciul de Gospodărire a Apelor (SGA) Alba, prefectul județului Alba, Nicolae Albu, însoțit de directorul SGA, Valentin Dican, a efectuat o vizită pe teren în satul Lunca Merilor, la solicitarea primarului localității și a locuitorilor din zonă.
Administrația Bazinală de Apă Mureș, prin intermediul SGA Alba, derulează un proiect amplu de amenajare a râului Arieș și a afluenților săi, având…
Citește mai mult pe Alba24.ro