Connect with us

EVENIMENT

Circulația automarfarelor, restricționată pe teritoriul Ungariei. Când nu se poate circula

PublicatCirculaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată, în weekend, pe teritoriul Ungariei, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

“Ca urmare a restricţiilor impuse de autorităţile maghiare cu privire la circulaţia vehiculelor de transport marfă pe teritoriul Ungariei, începând din această seară, 31.10.2020, ora 23,00 (ora României), până mâine, 01 octombrie, ora 23,00 (ora României), ca în fiecare weekend, pe teritoriul statului vecin va fi restricţionată circulaţia tuturor automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone”, precizează sursa citată.

Poliţiştii de frontieră români şi maghiari efectuează controlul comun pentru ieşirea din România (respectiv intrarea în Ungaria) pentru acest tip de mijloace de transport, iar conform legislaţiei statului vecin, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice.

Poliţia de Frontieră precizează că, în intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme se derulează în condiţii normale, fără să fie afectat de aceste restricţii.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea menţine un contact permanent cu autorităţile de frontieră din Ungaria, în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport.

Suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, suplimentarea arterelor de control, redirecţionarea TIR-urilor spre toate punctele de frontiera de la graniţa comună.

Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise transportului de mărfuri, astfel încât la ridicarea restricţiilor să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, precum şi consultarea aplicaţiei Trafic on-line pentru autovehiculele de mare tonaj, care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Agerpres

Foto: arhivă

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Crimă teribilă în județul Mureș. Corpul neînsuflețit al unei femei de 78 de ani, descoperit în curtea casei răvășite

Publicat

Polițiștii din județul Mureș au fost sesizați în urmă cu cinci zile că ușa de acces a unui imobil din comuna Gurghiu este deschisă, iar în interiorul acestuia bunurile sunt răvășite.

Polițiștii au constatat că în curtea locuinței se află proprietara imobilului, o femeie, de 78 de ani, decedată, pe corpul căreia s-au pus în evidență urme de violență.

De îndată s-a constituit o echipă de cercetare complexă, formată din polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic și cei ai Secției de Poliție Rurală nr.8 Petelea, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

La aceeași dată, a fost identificat un tânăr de 25 de ani, din comuna Gurghiu, bănuit de comiterea faptei.

Procurorul de caz a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă, sub urmărirea proprie a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, pentru omor calificat și tâlhărie calificată.

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce pedeapsă a primit directoarea unei grădiniţe din București, acuzată că a agresat mai mulţi copii

Publicat

arhivă

Ioana Neagu, directoarea grădiniţei particulare “Flipper Garden” din Bucureşti, acuzată că ar fi agresat mai mulţi copii, a fost condamnată de Judecătoria Sectorului 5 la doi ani şi opt luni închisoare cu suspendare şi plata unei amenzi penale de 58.000 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Potrivit deciziei instanţei, directoarea a fost achitată pentru o parte dintre acuzaţii, pe motiv că nu există probe sau fapta nu e prevăzută de legea penală, însă a fost condamnată pentru alte fapte, cu suspendarea executării pedepsei.

Instanţa a impus un termen de supraveghere de 4 ani, perioadă în care directoarea trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţiile din comunitate.

De asemenea, ea trebuie să efectueze 110 zile muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Bragadiru sau în cadrul Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare Bucureşti.

Pe de altă parte, magistraţii i-au interzis directoarei să comunice cu victimele sau cu părinţii acestora şi nu are voie să se apropie la o distanţă mai mică de 20 de metri de locuinţele sau unităţile de învăţământ frecventate de copiii pe care i-a agresat.

Ioana Neagu mai trebuie să achite părinţilor copiilor agresaţi daune morale în sumă totală de 34.000 de euro.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Ioana Neagu a fost trimisă în judecată în martie 2017, fiind acuzată de procurori că a agresat şase copii, cu vârsta cuprinsă între 1 şi 6 ani, care erau înscrişi la grădiniţa unde era directoare.

Ancheta în acest caz a fost demarată după ce în presă au apărut imagini cu directoarea care îi lovea pe cei mici.

Astfel, în imaginile suprinse de camerele de supraveghere, directoarea o trage pe o fetiţă de păr şi o pune într-un colţ. De asemenea, la ora de somn, supărată pe doi copii care făceau gălăgie, femeia îi smulge din pătuţ şi îi târăşte pe jos, după care îi pune pe hol cu faţa la perete, drept pedeapsă. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Leul care apare în videoclipul manelistului Dani Mocanu, găsit într-o locație din Dâmbovița

Publicat

Poliţiştii din Argeș au identificat locația unde era ținut leul care apare în videoclipul manelistului Dani Mocanu.
Potrivit unui comunicat al IPJ Argeș, polițiștii argeșeni au continuat activitățile investigative, în urma cărora a fost identificată o locație unde este deținută o felină, despre care există indicii rezonabile că ar fi animalul folosit într-un material filmat.

Citește și Percheziţii ale poliţiştilor din Argeş la domiciliul manelistului Dani Mocanu

Animalul era deținut în cadrul unei menajerii de pe raza județului Dâmbovița.

La locația în cauză au fost solicitați și reprezentanți ai A.N.S.V.S.A. și Agenției pentru Protecția Mediului Dâmbovița.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Dâmbovița.

Conform sursei citate, verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în cares-au petrecut faptele.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres în cauză se fac cercetări privind infracţiunile de cruzime şi rele tratamente aplicate animalelor.

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Podul Giurgiu-Ruse. Se circulă pe un singur fir, din cauza unor lucrări de reabilitare

Publicat

Circulaţia pe Podul Giurgiu-Ruse se desfăşoară alternativ după ce partea bulgară a demarat lucrări de reabilitare a părţii carosabile a podului, se arată într-un comunicat de presă emis joi de ITPF Giurgiu.

“Autorităţile bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu cu privire la faptul că pe partea bulgărească a Podului Prietenia se derulează lucrări de reabilitare a carosabilului pe o porţiune de aproximativ cinci sute de metri, circulaţia desfăşurându-se alternativ. Acest lucru poate genera timpi de aşteptare, atât pentru mijloacele de transport marfă, cât şi pentru turisme.

În această situaţie Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu ţine permanent legătura cu autorităţile bulgare şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare fluent şi operativ”, se arată într-un comunicat de presă emis joi de ITPF Giurgiu.

Poliţia de frontieră spune că autorităţile bulgare nu au anunţat data la care se vor finaliza lucrările, dar acest lucru va fi comunicat ulterior.

Timpul de aşteptare la controlul de frontieră pentru camioane atât pe sensul de intrare în ţară cât şi pe cel de ieşire prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, este de 40 de minute, iar pentru autoturisme este de zece minute atât la intrarea cât şi la ieşirea din România prin PTF Giurgiu. Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate