Connect with us

ACTUALITATE

Circulaţia camioanelor de mare tonaj, interzisă pe drumurile judeţene din Arad, în perioadele de caniculă

Publicat

Circulaţia camioanelor de mare tonaj va fi interzisă pe drumurile judeţene din Arad, în intervalul orar 12,00 – 18,00, în zilele în care va fi caniculă, a decis Consiliul Judeţean (CJ), care în ultimii ani a reclamat de mai multe ori că drumurile sunt distruse de firmele de transport care nu respectă tonajul.

CJ Arad a anunţat, marţi, că „interzice traficul greu pe drumurile judeţene” în zilele în care se instituie cod roşu sau cod portocaliu de caniculă. Măsura vizează camioanele cu o greutate de peste 20 de tone.

„Am luat această hotărâre pentru a proteja drumurile judeţene, mai ales că ne confruntăm şi cu problema supratonajului, practicată de unele firme. În ultimii cinci ani s-au asfaltat sau sunt în curs de asfaltare peste 450 de kilometri de drumuri judeţene (în Arad – n.r.), iar până în 2024 vom ajunge la 700 de kilometri. Este o investiţie fără precedent în România şi ar fi păcat ca aceste drumuri să fie distruse din cauza faptului că nu se respectă legislaţia”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreşedinte al CJ Arad.

Pe portalul www.cjarad.ro, instituţia va publica drumurile publice pe care se vor aplica restricţii şi perioadele în care acestea vor fi valabile.

Restricţiile de circulaţie instituite nu se vor aplica transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculelor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturilor în caz de fenomene naturale care afectează căile de comunicaţii şi telecomunicaţii, zonele locuite şi obiectivele de interes naţional, transporturilor funerare, transporturilor de echipamente de prim-ajutor şi ajutoare umanitare în cazul unor calamităţi sau dezastre naturale, transporturilor poştale, transporturilor pentru distribuirea de carburanţi, transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată, transporturilor cu vehicule destinate prin construcţie tractării vehiculelor avariate şi transporturilor cu vehicule specializate destinate salubrizării.

În ultimii ani, preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a atras atenţia de mai multe ori că firmele de transport nu respectă tonajul, iar drumurile judeţene sunt distruse sistematic, motiv pentru care au fost amenajate pe căile de comunicaţii rutiere mai multe cântare şi au fost organizate mai multe acţiuni de verificare pentru aplicarea de amenzi transportatorilor. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Un copil a rămas BLOCAT într-o mașină la un mall din Cluj-Napoca. A intervenit SMURD

Publicat

smurd masina cluj e1634720297384.jpg

Un copil a rămas blocat, miercuri seara, într-un autoturism aflat în parcare la centrul comercial VIVO din Cluj-Napoca.

Pompierii au intervenit pentru a-l extrage din mașină.

Vom reveni cu detalii.

Sursa: ISU Cluj

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Miercuri, 25 ianuarie, zi proastă pentru FC Botoșani: Bătută la scor de Bucovina Rădăuți și amendată de FRF

Publicat

scandal fcbt 1000x600.jpg

Miercuri, 25 ianuarie 2023, a fost fără discuții o zi foarte proastă pentru FC Botoșani. Bătută la scor de Bucovina Rădăuți, 3-0, echipa de pe municipal a fost și amendată de FRF pentru incidentele de la ultima partidă.

Bucovina Radauți a câștigat amicalul din deplasare cu FC Botoșani, disputat miercuri după-amiază. Sucevenii au câștigat categoric, cu 3-0, într-o partidă desfășurată pe Stadionul Mecanex, în fața unei formații a FC Botoșani din care au lipsit mai mulți jucători de bază. Pentru suceveni au marcat Alin Florescu, Coroamă și Stoian, iar echipa antrenată de Flavius Stoican nu a reușit să marcheze până la finele partidei.

Citește și: Doi jucători ai FC Botoșani au fost incluși de Liga Profesionistă de Fotbal în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Marius Hațegan: Bugetul trebuie construit pentru dezvoltarea orașului, realist și responsabil, nu pentru imaginea primarului

Publicat

mht scaled e1674666351429 1000x600.jpg

PNL Alba Iulia nu poate vota bugetul propus de primarul Gabriel Pleșa. Primele semne față de intenția de a creiona un buget au apărut foarte târziu, momentul fiind între un concediu și o delegație, iar cercul celor chemați să aibă o părere despre buget a fost restrâns. Cu alte cuvinte, și fără a pune la îndoială capacitatea celor câțiva oameni cu care domnul Pleșa a avut discuții, acesta nu i-a implicat pe restul aleșilor locali.

Da, primarul și aparatul propriu prezintă spre consultare bugetul. Dar consilierii locali, aleși prin vot de albaiulieni să-i…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Zid de sprijin PRĂBUȘIT pe strada Lombului din Cluj-Napoca. Au fost AVARIATE 6 mașini

Publicat

surpare teren2 600x0 1.jpg

Un zid de sprijin s-a prăbușit, miercuri, pe str. Lombului din Cluj-Napoca. Au fost avariate 6 mașini.

„În urma unei sesizări primite astăzi, polițiștii locali de la Serviciile Control urbanism și Disciplină în Construcții și de la Control Trafic Rutier au constatat prăbușirea unui zid de sprijin, pe o lungime de circa 35 de metri, pe strada Lombului nr. 2-4.

surpare teren1 600x0

Au fost avariate 5 autovehicule și o autoutilitară. 

Precizăm faptul că zidul de sprijin era prevăzut în documentația tehnică autorizată cu AC nr. 576/2020 – ”Construire imobil mixt, amenajări exterioare și imprejmuire” – teren…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe