Connect with us

EVENIMENT

Circulaţia din centrul oraşului Iași, restricţionată pentru sărbătoarea Sfintei Parascheva

Publicat

politist

Circulaţia în centrul Iaşiului va fi restricţionată sau închisă marţi şi miercuri pentru sărbătorile religioase ocazionate de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, iar municipalitatea va amplasa 250 de scaune, ecrane video şi sisteme de sonorizare în Piaţa Unirii şi Piaţa Palatului Culturii pentru cei care doresc să urmărească Slujba Liturgică.

Potrivit unui comunicat de presă, începând din cursul zilei de marţi circulaţia rutieră va fi închisă sau restricţionată pe străzile din jurul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

În cursul zilei de miercuri va fi extinsă întreruperea circulaţiei şi în arealul de desfăşurare a slujbei şi adunării religioase de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, în funcţie de necesităţi, pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, între strada Anastasie Panu şi Casa Modei, pe esplanada şi în parcarea Teatrul Naţional şi pe străzile I. C. Brătianu şi Agatha Bârsescu.

„În calitate de organizator al evenimentului, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei va lua toate măsurile de distanţare fizică şi de protecţie sanitară în contextul pandemiei de COVID-19, conform actelor normative şi hotărârilor Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă în vigoare.

În cursul zilei de miercuri, 14 octombrie, începând cu o jumătate de oră înainte de Sfânta Liturghie şi până după jumătate de oră după aceasta, va fi interzisă orice activitate comercială la căsuţele şi terasele de pe pietonalul şi bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Poliţia Municipiului Iaşi – Biroul Rutier şi Poliţia Locală Iaşi vor lua deciziile privind restricţionarea sau închiderea circulaţiei rutiere, în funcţie de necesităţi, în zona de desfăşurare a evenimentelor religioase, precum şi celelalte măsuri de ordine şi siguranţă publice”, se precizează în comunicatul de presă al Primăriei Iaşi.

Slujba de miercuri, 14 octombrie, organizată de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, va fi organizată pe o scenă amenajată în curtea Catedralei Mitropolitane, spre pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Participarea va fi permisă doar pe scaune, în limită a 500, acestea fiind puse la dispoziţie de Primăria Municipiului Iaşi, cu păstrarea distanţei fizice şi cu mască de protecţie.

Municipalitatea va organiza şi zone de urmărire a slujbei în Piaţa Unirii şi în Piaţa Palatului Culturii, unde vor fi puse câte 250 de scaune, precum şi ecrane video şi sisteme de sonorizare.

Alte 500 de scaune vor fi amplasate pe pietonalul Ştefan cel Mare, în dreptul Catedralei Mitropolitane. Aici urmează să stea credincioşii, dar şi cei aproximativ 50 de invitaţi ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

copil disparut1.jpg

O fetiță de 13 ani din Cluj=Napoca a fost dată dispărută după ce nu s-a mai întors acasă de la școală.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că minora Mirabela Coloji a ieșit de la școala luni, 22 aprilie, dar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Copila are o înălțime aproximativă de 1.30 metri, păr brunet…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a ÎNJUMĂTĂȚIT recompensa primită de „minerii” de bitcoin

Publicat

bitcoin e1617773905426.jpg

Vineri, a avut loc un eveniment așteptat de piața criptomonedelor: operațiunea prin care a fost înjumătățită (halving) recompensa primită de „minerii” care contribuie la crearea de bitcoin.

Cantitate totală de bitcoin a fost definită la 21 de milioane de unități de creatorul (creatorii) cunoscuți sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, iar obiectivul „înjumătățirii” este acela de a controla rata de emitere a bitcoinilor.

Următoarea operațiune de halving va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MESAJE de Sfântul Gheorghe: Urări de sănătate şi „La mulţi ani” pentru cei dragi, de ziua numelui

Publicat

mesaje de sfântul gheorghe: urări de sănătate şi „la mulţi

MESAJE, FELICITĂRI, SMS de Sf Gheorghe 2024. Pe data de 23 aprilie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe. Cu această ocazie, fiecare dintre noi transmitem cele mai frumoase gânduri celor care poată acest nume.

În acest an Biserica Ortodoxă a stabilit că pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe să se facă pe 23 aprilie înainte de Florii și de Sfintele Paști.

Desigur, cele mai originale urări vin din sufletul fiecăruia și sunt compuse chiar de cei care doresc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Gheorghe. Tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23 aprilie. Ce nu ar fi bine să faci în această zi

Publicat

sfântul gheorghe. tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23

Sfântul Gheorghe. O sărbătoare importantă pentru credincioși este marcată în calendarul ortodox în 23 aprilie. Este momentul în care este sărbătorit Sfântul Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului.

Pe lângă semnificațiile religioase, ziua Sfântului Gheorghe este legată și de o serie de tradiții și superstiții de primăvară.

Din 23 aprilie și până în ziua Sfântului Dumitru (26 octombrie – n.r.) este vara păstorilor,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe