Connect with us

EVENIMENT

Circulaţia din centrul oraşului Iași, restricţionată pentru sărbătoarea Sfintei Parascheva

Publicatpolitist

Circulaţia în centrul Iaşiului va fi restricţionată sau închisă marţi şi miercuri pentru sărbătorile religioase ocazionate de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, iar municipalitatea va amplasa 250 de scaune, ecrane video şi sisteme de sonorizare în Piaţa Unirii şi Piaţa Palatului Culturii pentru cei care doresc să urmărească Slujba Liturgică.

Potrivit unui comunicat de presă, începând din cursul zilei de marţi circulaţia rutieră va fi închisă sau restricţionată pe străzile din jurul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

În cursul zilei de miercuri va fi extinsă întreruperea circulaţiei şi în arealul de desfăşurare a slujbei şi adunării religioase de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, în funcţie de necesităţi, pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, între strada Anastasie Panu şi Casa Modei, pe esplanada şi în parcarea Teatrul Naţional şi pe străzile I. C. Brătianu şi Agatha Bârsescu.

“În calitate de organizator al evenimentului, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei va lua toate măsurile de distanţare fizică şi de protecţie sanitară în contextul pandemiei de COVID-19, conform actelor normative şi hotărârilor Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă în vigoare.

În cursul zilei de miercuri, 14 octombrie, începând cu o jumătate de oră înainte de Sfânta Liturghie şi până după jumătate de oră după aceasta, va fi interzisă orice activitate comercială la căsuţele şi terasele de pe pietonalul şi bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Poliţia Municipiului Iaşi – Biroul Rutier şi Poliţia Locală Iaşi vor lua deciziile privind restricţionarea sau închiderea circulaţiei rutiere, în funcţie de necesităţi, în zona de desfăşurare a evenimentelor religioase, precum şi celelalte măsuri de ordine şi siguranţă publice”, se precizează în comunicatul de presă al Primăriei Iaşi.

Slujba de miercuri, 14 octombrie, organizată de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, va fi organizată pe o scenă amenajată în curtea Catedralei Mitropolitane, spre pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Participarea va fi permisă doar pe scaune, în limită a 500, acestea fiind puse la dispoziţie de Primăria Municipiului Iaşi, cu păstrarea distanţei fizice şi cu mască de protecţie.

Municipalitatea va organiza şi zone de urmărire a slujbei în Piaţa Unirii şi în Piaţa Palatului Culturii, unde vor fi puse câte 250 de scaune, precum şi ecrane video şi sisteme de sonorizare.

Alte 500 de scaune vor fi amplasate pe pietonalul Ştefan cel Mare, în dreptul Catedralei Mitropolitane. Aici urmează să stea credincioşii, dar şi cei aproximativ 50 de invitaţi ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

UPDATE: Mașină răsturnată într-o localitate din Mureș

Publicat

Un autoturism s-a răsturnat, marți dimineață, pe un drum din localitatea Șaeș, județul Mureș.

ISU Mureș anunță că asigură măsuri PSI la un accident rutier cu un autoturism răsturnat în afara părții carosabile în localitatea Saeș.

Nu sunt victime încarcerate.

Intervin pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighișoara.

Cauzele accidentului nu sunt deocamdată cunoscute.

ISU Mureș: Este vorba despre un autoturism răsturnat în afara părții carosabile, în interiorul acestuia se aflau două persoane, ambele sunt în afara autoturismului, persoanele sunt cooperante. În momentul de față drumul nu este blocat.

Citește mai departe

EVENIMENT

Coliziune puternică între două autoturisme și un TIR în Iași. Trei persoane rănite

Publicat

O coliziune puternică s-a produs, marți dimineață, între două autoturisme și un TIR, în Lețcani, județul Iași. Trei persoane au fost rănite.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier este oprit pe DN 28 între municipiul Iași și localitatea Lețcani, județul Iași, din cauza accidentului. 

În urma coliziunii dintre două autoturisme și un autotren, trei persoane au fost rănite.

Se efectuează cercetări la fața locului pentru determinarea cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

Conform ISU Iași, una din victime este încarcerată.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod galben de ceață în Capitală și zeci de județe. Vizibilitatea scade pe alocuri sub 50 de metri

Publicat

Agenția Națională de Meteorologie a emis alerte cod galben de ceață valabile pentru Capitală și zeci de județe. Ceața va persista în orele următoare.

Zonele vizate: până la ora 8:00 județele Gorj, Olt, Dolj, Botoşani, Suceava, Galaţi, Bacău, Neamţ, Iaşi și Vaslui, până la ora 9:00 Bucureștiul și județele Satu Mare și Cluj, iar până la ora 10.00 județele Brăila, Ialomiţa, Argeş, Buzău, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa, Constanța, Tulcea, Alba, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita și Sibiu.

Conform meteorologilor, ceaţa determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Centrul INFOTRAFIC anunță că ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri pe mai multe drumuri din județe aflate în zonele centrală, de sud și sud-est ale țării, împrejurări în care recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza acestor condiții, să evite efectuarea depășirilor riscante, să crească distanța de siguranță dintre vehicule și să folosească luminile de ceață din dotarea autovehiculelor.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Bunuri contrafăcute, de peste 260.000 de lei, confiscate la punctul de frontieră Giurgiu

Publicat

Structuri din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au desfășurat, în comun, acțiuni pe linia “prevenirii și combaterii traficului cu produse contrafăcute”, în urma cărora au fost descoperite bunuri în valoare de peste 260.000 lei, inscripționate cu numele și însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care 3 cetățeni străini şi 3 cetățeni români au încercat să le introducă ilegal în țară.

Astfel, în perioada 23-25.10.2020, în urma analizei factorilor de risc, pe sensul de intrare în țară în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu împreună cu lucrători din cadrul Biroului P.C.M.I.I.T au descoperit într-un autoturism, două autocare și un microbuz, în compartimentele destinate bagajelor, mai multe colete de culoare neagră.

În compartimente au fost găsite mai multe pungi de rafie, ce conțineau 1.102 articole de vestimentație, 101 produse de marochinărie și 405 produse parfumerie, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că bunurile descoperite aparțin mai multor persoane după cum urmează: trei cetățeni români, doi cetățeni bulgari și un cetățean turc, având vârste cuprinse între 18 și 57 ani.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de aproximativ 267.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citește mai departe