Connect with us

ACTUALITATE

Circulaţia feroviară, oprită în Aiud din cauza inundaţiilor. Copaci căzuţi pe linie, două trenuri blocate și 8 străzi inundate

PublicatCirculaţia trenurilor este oprită în staţia Aiud, aflată pe secţia CF Teiuş – Războieni, după ce liniile şi peroanele au fost inundate, iar pe intervalul Mureni – Bea traficul feroviar este afectat pe firul II de circulaţie, din cauza copacilor căzuţi pe linia de contact, informează marţi dimineaţa purtătorul de cuvânt al companiei CFR SA, Oana Brânzan.

„Traficul feroviar este afectat pe raza judeţului Alba, aflat sub incidenţa avertizării meteo Cod roşu de inundaţii. La această oră, circulaţia trenurilor este oprită în staţia Aiud, aflată pe secţia CF Teiuş – Războieni, după ce liniile şi peroanele au fost inundate. Din cauza nivelului crescut al apelor, care au acoperit liniile de cale ferată şi cinci macazuri, traficul feroviar nu se poate realiza în condiţii de siguranţă”, menţionează Oana Brânzan.

„La momentul actual, în municipiul Aiud sunt inundate 8 străzi, iar circulaţia feroviară este întreruptă. Două trenuri sunt blocate la km 413+100. Grupa operativă, împreună cu prim-adjunctul inspectorului şef s-au deplasat în municipiul Aiud pentru coordonarea intervenţiei. (…) Până la momentul de faţă, Detaşamentul de pompieri Aiud a intervenit în municipiul Aiud pentru următoarele situaţii de urgenţă: evacuarea unei familii de pe strada 1 Decembrie şi evacuarea animalelor din mai multe gospodării”, precizează reprezentanţii ISU Alba.

Potrivit sursei citate, Regionala CF Braşov asigură transbordare cu mijloace auto pe relaţia Teiuş – Aiud şi Aiud – Războieni pentru următoarele trenuri: R 3083, IR 1835,IR 1836, R 2441 şi R 2442.

De asemenea, şi pe intervalul Mureni – Bea traficul feroviar este afectat pe firul II de circulaţie, din cauza copacilor căzuţi pe linia de contact, fiind întreruptă alimentarea cu energie electrică.

Trenurile pe acest interval vor circula pe firul I, după remedierea defecţiunilor la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact. La această oră, trenul R 3500 staţionează temporar in staţia Mureni, acesta urmând să fie reînscris în circulaţie pe firul I.

„Menţionez că pe celelalte magistrale şi secţii de cale ferată, circulaţia trenurilor de desfăşoară în condiţii normale de trafic”, a adăugat purtătorul de cuvânt al CFR SA. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

România donează aproape 1,3 milioane de doze de vaccin în Tunisia, Egipt, Albania și Vietnam

Publicat

Arhivă foto

România va furniza sub formă de ajutor umanitar aproape 1,3 milioane de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca în patru țări: Tunisia, Egipt, Albania și Vietnam.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, Guvernul a aprobat joi o hotărâre privind acordarea unor ajutoare umanitare, cu titlu gratuit, pentru Tunisia, Egipt, Albania și Vietnam, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19.

Ajutorul umanitar pentru Tunisia constă în acordarea a 425.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, pentru Republica Arabă Egipt a 525.000 de doze, pentru Albania a 150.000 de doze, iar pentru Vietnam în acordarea a 199.200 de doze de vaccin împotriva COVID-19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania AstraZeneca.

Dozele vor fi transportate de Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) sau Ministerul Apărării Naționale.

„DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, în situația în care asistența se va acorda prin acest mecanism”, se mai arată în comunicat.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Statele Unite intenţionează să îşi redeschidă frontierele pentru călătorii vaccinaţi

Publicat

Sursă foto: Arhivă

Statele Unite, ale căror graniţe rămân închise pentru un număr mare de călători străini, intenţionează să le redeschidă în cele din urmă pentru persoanele complet vaccinate, a anunţat miercuri un oficial al Casei Albe, tranmsite AFP.

Washingtonul elaborează o „abordare pe etape, ceea ce ar însemna, cu excepţii limitate, că toţi cetăţenii străini care vin în Statele Unite – din toate ţările – trebuie să fie complet imunizaţi”, a spus sursa, fără a menţiona un calendar.

Grupurile de lucru dedicate acestei chestiuni „sunt în procesul elaborării unei politici pentru a fi pregătiţi să evoluăm spre acest nou sistem la momentul potrivit”, a spus oficialul.

Tonul este unul foarte precaut, dar reprezintă totuşi un progres pentru Statele Unite, care pe 26 iulie încă nu doreau să audă de teste sau vaccinuri pentru a-şi redeschide graniţele şi nu au răspuns apelului la reciprocitate, venit în special din partea europenilor.

În prezent, călătorii din Europa, India, Brazilia sau China nu pot intra în Statele Unite, cu excepţia unor motive întemeiate şi convingătoare.

În timp ce ţările Uniunii Europene au decis să îşi redeschidă frontierele pentru cetăţenii americani, cu condiţia ca aceştia să fie vaccinaţi sau să facă dovadă unui rezultat negativ al testării, călătorii provenind din spaţiul Schengen, Marea Britanie şi Irlanda nu pot intra pe teritoriul Statelor Unite din martie 2020. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sute de persoane protestează în centrul Parisului faţă de utilizarea permisului sanitar COVID-19

Publicat

sursa foto: Stiri Alternative

Sute de persoane s-au adunat, joi după-amiază, în centrul Parisului pentru a protesta faţă de extinderea utilizării permisului sanitar COVID-19, după ce Consiliul Constituţional a validat legea aferentă, informează cotidianul Le Figaro.

Protestatarii sunt în faţa sediului Consiliului Constituţional, în centrul capitalei Franţei, şi scandează „Libertate!” şi „Macron, nu vrem permisul tău!”.

De asemenea, unii manifestanţi au scandat „Fabius, la închisoare!, referindu-se la Laurent Fabius, preşedintele Consiliului Constituţional.

La proteste sunt şi simpatizanţi ai Mişcării „Vestele galbene”, care denunţă erodarea nivelului de trai în Franţa şi restricţiile antiepidemice.

Sute de agenţi ai forţelor de ordine au fost mobilizaţi la protest.

Consiliul Constituţional din Franţa a validat, joi, extinderea utilizării permisului sanitar COVID-19, dar a blocat prevederi privind izolarea persoanelor la domiciliu şi privind încetarea contractelor de muncă pe durată determinată în lipsa prezentării dovezii vaccinării.

Parlamentul Franţei a aprobat recent, la propunerea Administraţiei Emmanuel Macron, o lege care prevede obligativitatea vaccinării personalului medical şi utilizarea permisului sanitar (care atestă vaccinarea, vindecarea de COVID-19 sau un rezultat negativ la test). Conform acestei legi, permisul sanitar COVID-19 trebuie prezentat pentru accesul în cafenele, restaurante, avioane, trenuri, autocare pe distanţe lungi, precum şi pentru persoanele programate la consultaţii în spitale (cu excepţia urgenţelor) şi pentru vizitatorii centrelor de asistenţă.

Deciziile controversate privind vaccinarea şi utilizarea certificatelor COVID-19 au generat dispute politice şi juridice în Franţa. Sute de mii de persoane au protestat în mai multe oraşe din Franţa în ultimele săptămâni şi s-au înregistrat violenţe. Pe fondul protestelor, Guvernul Franţei a anunţat că nu intenţionează să impună obligativitatea utilizării certificatelor COVID-19 pentru accesul în unităţile de învăţământ.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Premieră pentru România. Peste 100 de pompieri și 23 de autospeciale vor ajunge în Grecia, pentru a ajuta la stingerea incendiilor

Publicat

grecia incendii
Arhivă foto

Premierul Florin Cîţu a anunţat că România va acorda Greciei ajutor terestru pentru stingerea incendiilor cu care se confruntă această ţară, în acest sens urmând să fie trimise echipe de pompieri.

„Autorităţile din Grecia au cerut ajutor pentru stingerea incendiilor, atât pentru aero, cât şi terestru. A fost acceptat din partea României ajutor terestru, este o premieră acest lucru, pentru prima oară trimitem acolo pompieri pentru a ajuta”, a declarat Florin Cîţu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate