Connect with us

EVENIMENT

Circulaţie în condiţii de iarnă pe calea ferată. Două trenuri sunt defecte

Publicat

Circulaţia pe calea ferată se realizează în condiţii de iarnă, iar pe relaţia Constanţa a fost instituită o limitare de viteză din cauza rafalelor puternice de vânt, informează marţi purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Pe tabela Gării de Nord câteva trenuri au înregistrat marţi dimineaţa zeci de minute de întârzieri.

„Se circulă în condiţii de iarnă, însă fără probleme majore în trafic. La Făurei, din cauza stratului gros de gheaţă depus peste macazuri, acestea au fost manevrate mai greu. Pe Constanţa, avem o limitare de viteză de 80 km/h, la această oră, din cauza rafalelor puternice de vânt, între Fundulea şi Săruleşti, iar între Lehliu şi Săruleşti se circula pe un fir, deoarece pe celălalt fir a rămas defect trenul R 8014”, a explicat Oana Brânzan.

De asemenea, pe relaţia Galaţi, trenul R 7360 este defect pe firul I, între Rosetti şi Cilibia, iar celelalte trenuri au circulat doar pe firul II.

Potrivit sursei citate, trenul R 7360 are probleme la locomotivă, iar trenurile IR 1732 şi R 7362 au aşteptat la cruce cu alte trenuri.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi polei, care a fost în vigoare în toată ţara de luni, ora 14:00, până marţi, la ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, în Oltenia, sudul Banatului şi local în Muntenia, precum şi în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură a nins şi s-a depus strat de zăpadă. Mai ales în Oltenia şi sud-vestul Munteniei acesta a depăşit pe arii restrânse 8 – 10 centimetri, iar la munte s-au atins grosimi de 15 – 20 de centimetri.

În Moldova şi Transilvania au fost anunţate ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitaţiile au fost mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă.

În sudul şi sud-estul ţării, precum şi la munte, pe alocuri s-a depus polei. AGERPRES

Sursa foto: pixbay.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Mașină ARSĂ în totalitate la Cluj. A luat FOC pe centura Vâlcele Apahida

Publicat

2 scaled.jpg

O mașină a ars ca o torță pe centura Vâlcele Apahida. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă au fost deteriorate și două panouri fonice de pe marginea drumului.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

Mașină ARSĂ în totalitate la Cluj. A luat FOC pe centura Vâlcele Apahida

Apelul de urgență a venit în jurul orei 07:30, iar la fața locului s-a trimis o autospecială incendiilor, unde au găsit…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Elevii intră în vacanța de primăvară 2024. Câte zile libere vor avea de 1 Mai și Paște. Calendar an școlar și examene

Publicat

elevii intră în vacanța de primăvară 2024. câte zile libere

Elevii intră în vacanța de primăvară 2024, vineri, 26 aprilie, după terminarea cursurilor. Vor avea o săptămână și jumătate de vacanță, apoi se întorc la școală. Perioada include zilele libere de 1 Mai și Paște 2024.

Elevii de clasa a VIII-a...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VREMEA până la finalul lunii mai: Cât de tare se încălzește. Condiții meteo de Paște 2024

Publicat

vremea până la finalul lunii mai: cât de tare se

VREMEA până la finalul lunii mai. Condiții meteo de Paște 2024. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni. Se anunță timp frumos, cu temperaturi potrivite pentru perioada în care ne aflăm.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Val de premii ale elevilor clujeni la Olimpiada Națională de Coregrafie de la Cluj-Napoca

Publicat

3 coregrafie.jpg

Cei mai buni elevi care studiază discipline coregrafice în învățământul preuniversitar din România, au participat la Cluj-Napoca, în perioada 22 -25 aprilie, la Olimpiada Națională de Coregrafie.

La această olimpiadă, au participat 108 elevi, din opt orașe din România: București, Constanța, Iași, Timișoara, Bacău, Galați, Brăilași Cluj-Napoca.

Premii și mențiuni

coregrafiecoregrafie

Județul Cluj a fost reprezentat la disciplinele Dans Clasic și Dans Contemporan…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe