Connect with us

ACTUALITATE

Circulaţie în condiţii de iarnă pe reţeaua feroviară din sud-vest, nord şi centru. Se intervine pe anumite rute

Publicat

Circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii de iarnă pe reţeaua feroviară din partea de sud-vest, nord şi centrul ţării, iar pe unele rute se intervine pentru repunerea sub tensiune a liniilor de contact, fiind în acelaşi timp asigurată transbordarea pentru călătorii aflaţi în câteva trenuri InterRegio (IR), informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, într-un comunicat de presă transmis, duminică, AGERPRES.

„În acest moment se intervine cu drezine pantograf şi cu personal propriu pe raza Regionalei CF Iaşi, pe intervalul de staţii Vatra Dornei – Năsăud, unde sunt în desfăşurare lucrări de repunere sub tensiune a liniei de contact. Menţionăm faptul că, pentru a asigura continuitate în circulaţie trenurilor, care sunt trasate să tranziteze zona respectivă, se asigură transbordare cu mijloace auto, în intervalul orar necesar intervenţiilor pentru repunerea sub tensiune a linie de contact. Transbordarea auto se asigură pentru călătorii aflaţi în trenurile IR 1833, care circulă în relaţia Iaşi – Timişoara Nord şi IR 1832 care circulă în relaţia Cluj – Galaţi”, se arată în comunicatul citat.

CFR S.A. menţionează că această măsură este necesară pentru a evita staţionarea temporară a trenurilor, în perioada desfăşurării intervenţiilor, precum şi pentru a reduce întârzierile în circulaţia feroviară, în zonele afectate de condiţiile meteo nefavorabile.

În acelaşi context, compania feroviară anunţă că, în urma întreruperii temporare a traficului pe segmentul feroviar Vatra Dornei – Năsăud din cauza căderilor de copaci pe firul de contact şi linie, se va asigura pe distanţa Vatra Dornei – Năsăud şi retur transbordarea călătorilor cu mijloace auto la trenurile IR 1833 Iaşi – Timişoara Nord şi IR 1832 Cluj Napoca – Galaţi.

„În cursul acestei dimineţi, 9 ianuarie 2022, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile au fost căderi de copaci pe liniile de cale ferată generând întreruperea temporară a alimentării cu energie electrică sau a circulaţiei pe segmentele feroviare Leşu Ilvei – Ilva Mică şi Poarta – Slatina Timiş afectate de avertizarea meteo cod galben, ceea ce a condus la întârzieri în mersul unor trenuri care tranzitează aceste zone. În zonele unde este necesar, CFR Călători pune operativ la dispoziţia CFR SA locomotive Diesel pentru deblocarea circulaţiei. CFR Călători ţine permanent legătura cu CFR SA, managerul infrastructurii, care realizează dirijarea circulaţiei şi cu echipele din trenurile afectate oferind asistenţă călătorilor. Toate măsurile operative care se iau au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă”, precizează sursa citată.

Compania feroviară naţională recomandă pasagerilor ca, înainte de efectuarea călătoriei, să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi modificări produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, şi la telefon 021/9521.

De asemenea, pasagerii care au bilete şi doresc să renunţe la călătorie pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Ajutor din partea motocicliștilor clujeni pentru sătenii nevoiași din Munții Apuseni. ”Vieți pline de greutăți”

Publicat

moto e1680283695928.jpeg

Membrii Comunității Moto Cluj – Asociația CMC, a motocicliștilor clujeni, au adus bucurie pe fețele unor săteni nevoiași din Munții Apuseni, cărora le-au adus ajutoare cu sprijinul voluntarilor. 

Au fost ajutate peste 38 de persoane izolate, cu alimente, haine, jucării, dulciuri, medicamente, produse de igienă și menaj, pampersi, telefon mobil cu cartelă, pat de dormit, etc. S-au parcurs în total 330 km în 14 ore atât pe ploaie cât și prin zăpadă iar la livrarea cutiilor cu ajutoare au participat 24 de persoane cu 11 vehicule 4×4

”Oameni de vârsta a treia, familii cu copii mici, care trăiesc…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Concert caritabil de pricesne cu Georgiana Lobonț și invitații săi la Cluj. Pentru ce se strâng banii

Publicat

pricesne 1 e1680270307144.jpeg

Cântăreața de muzică populară Georgiana Lobonț organizează vineri, 7 aprilie, concertul de pricesne ”Roagă-te și crede din sufletul Ardealului”, evenimentul având loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca de la ora 19.

Pe scenă vor mai urca, printre alții, Paula Seling și Marius Ciprian Pop.

Concertul are loc cu binecuvântarea mitropolitului Clujului, IPS Andrei Andreicuț, toate încasările urmând să fie donate în scop caritabil, pentru proiectul Centrului de îngrijiri paliative pediatrice ”Sf. Hristofor” din Cluj-Napoca.

georgi

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Noi autobuze din Cluj-Napoca vor avea suport pentru bicicletă. VEZI pe ce trasee vor circula

Publicat

autobuz biciclete.jpg

Noi suporturi de biciclete vor fi montate pe mijloacele de transport public din Cluj-Napoca. Acestea circulă inclusiv spre zonele de agrement ale orașului, potrivit Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Începând cu data de 3 aprilie, CTP va instala suporturi de biciclete pe noi mijloace de transport în comun. Acestea sunt montate în spatele autobuzelor și vor putea transporta mai multe biciclete.

Noi autobuze din Cluj-Napoca vor avea suport pentru bicicletă. VEZI pe ce trasee vor circula

Mijloacele de transport deservesc traseele liniilor 35, 43 ,43B ,43P , 46, 46B, 46L, 40, 21.

„Acest lucru îți…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Record de donatori în ultima zi a campaniei „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”

Publicat

donare sange 11 e1668088961623.jpg

Aproape 500 de persoane au răspuns apelului lansat de Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca și au donat sânge în campania „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”, inițiată de Direcția Comunicare și Relații Publice din cadrul UBB.

Recordul s-a înregistrat în ultima zi când peste 140 de persoane au reușit să doneze sânge, devenind astfel parte din campanie.

Campania inițiată de UBB s-a desfăşurat în perioada27 – 31 martie 2023 la sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj și a fost adresată studenților și cadrelor didactice din UBB, dar nu numai lor.

Cea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe