Connect with us

ACTUALITATE

Cîţu: Competiţia pentru preşedinţia PNL este deja tranşată

PublicatPremierul Florin Cîţu spune că lupta internă pentru conducerea partidului “este deja tranşată” în favoarea sa.

El a afirmat, într-o emisiune la Digi 24, că au existat organizaţii care şi-au manifestat susţinerea faţă de actualul preşedinte al partidului, Ludovic Orban, în momentul în care nu exista un contracandidat al acestuia.

Se numără filialele

 

“Vom vedea situaţia atunci când vom depune moţiunile, dar, ieri, au fost foarte multe filiale lângă mine care au spus înainte că îl susţin pe domnul Ludovic Orban tocmai că nu exista un contracandidat. Acum există un contracandidat şi vom vedea care este numărul filialelor la acel moment. Eu spun că, din punctul meu de vedere, această competiţie este deja tranşată. Cred că nu mai trebuie să demonstrez. Am demonstrat ca ministru al Finanţelor Publice. Această guvernare este una de succes. Nu o spun doar eu. O spun toate cifrele, o spun şi estimările FMI, Comisiei Europene şi aşa mai departe. În acest moment… ceea ce am avut de demonstrat am demonstrat”, a susţinut Cîţu.

În opinia sa, “PNL este singura soluţie pentru a reduce sărăcia”, în raport cu celelalte ţări europene. Sub conducerea sa PNL ar putea “arde câteva etape” în dezvoltarea economică a României.

De asemenea, Cîţu a reiterat că obiectivul său politic este de a rămâne la guvernare timp de opt ani.

Ce spune premierul despre momentele dificile

 

“Au existat şi momente dificile şi de aceea vă spun că eu nu voi face compromisuri niciodată şi deja mă ştiţi foarte bine. În patru ani de zile, ca senator, ministru al Finanţelor, am fost cel mai atacat om de PSD, cele mai multe moţiuni simple asupra mea. Niciodată nu am cedat un centimetru în faţa PSD”, a subliniat Cîţu.

Premierul a spus că asta este direcţia în care va merge, liberalismul.

Cîțu: „Am trăit toată viaţa pe principii liberale, am aplicat principiile liberale şi aşa voi face şi pe viitor. Cel mai important lucru este ca PNL să poată să implementeze reformele despre care tot vorbim şi ca să poţi să faci acest lucru trebuie să fii la guvernare cel puţin opt ani de zile, despre asta este vorba”.

Liberalismul a salvat anul trecut România din criză – spune prim-ministrul

 

Potrivit acestuia, este nevoie de un PNL care să fie la guvernare cel puţin opt ani de zile.

Cîțu: „Eu pot să fac acest lucru acum, să aranjez, să facem situaţia, să pregătim terenul pentru următorii opt ani de zile, dar avem nevoie de un partid puternic. Un partid care să susţină principiile liberale, proprietatea privată este sfântă şi trebuie să susţinem asta cu toţii. Trebuie să susţinem cu toţii că antreprenorul este un erou şi asta este de fapt liberalism şi fără să mai facem compromisuri în viitor. Fiecare funcţie unde numim oameni să fie oameni de valoare, oameni care să ne facă mândri că suntem liberali”.

Acesta a mai spus că “PNL este cel mai longeviv partid din România, iar liberalismul a fost ceea ce a salvat anul trecut România din criză”.

“România a ieşit cu fruntea sus din pandemie tocmai pentru că a aplicat principii liberale. Cred că e nevoie să forţăm un pic lucrurile, să forjăm, să avem această reformă sau liberalismul, aşa cum îl văd şi eu, trebuie aplicat ca să ne asigurăm de această perioadă de opt ani de zile de guvernare. PNL este partidul care conduce această coaliţie de guvernare astăzi. Eu cred că poate mai mult. Cred că PNL are resurse şi are resurse umane în primul rând. Oamenii doresc reformă, oameni care nu vor să mai facă compromisuri, oameni care, aşa cum am spus şi spun mereu, să fie mândri în fiecare moment că sunt membri ai PNL, ca să nu existe niciun moment în care să nu fie mândri că sunt membri ai PNL”, a adăugat premierul. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Peste 960.000 de doze de vaccin Pfizer ajung luni şi marţi în România

Publicat

vaccin

Peste 960.000 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech vor ajunge luni şi marţi în România, a informat, duminică, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVD-19.

“România primeşte 964.080 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech. Dozele vor fi livrate ţării noastre în două tranşe, astfel că o parte vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni, iar marţi pe aeroportul din Cluj-Napoca. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, precizează un comunicat de presă transmis de CNCAV.

Astfel, arată sursa citată, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 624.780 doze;
Centrul Regional de Depozitare Braşov: 99.450 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 87.750 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 35.100 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 58.500 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 58.500 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 9.968.849 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.774.826 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, transmite CNCAV. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 8.000 de spectatori au intrat pe Arena Naţională

Publicat

sursa foto: Facebook/ DGJMB

Peste 8.000 de spectatori au intrat pe Arena Naţională, pentru a participa la partida de fotbal dintre echipele reprezentative ale Austriei şi Macedoniei de Nord, din cadrul Turneului Final EURO 2020, a informat Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

“Peste 8.000 de spectatori au intrat pe Arena Naţională, până în acest moment. Spectacolul sportiv e aproape de fluierul de început. Să ne bucurăm de fotbal, în siguranţă!”, a informat Jandarmeria Bucureşti.

Duminica, începând cu ora 19.00, pe stadionul Arena Naţională din Capitală, se desfăşoară partida de fotbal dintre echipele reprezentative ale Austriei şi Macedoniei de Nord, din cadrul Turneului Final EURO 2020. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Papa Francisc, despre fenomenul migrației: Marea Mediterană a devenit ”cel mai mare cimitir din Europa”

Publicat

papa

Papa Francisc a descris Marea Mediterană, pe care refugiaţii şi migranţii aflaţi în situaţii disperate încearcă să o traverseze cu regularitate în speranţa unei vieţi mai bune, drept “cel mai mare cimitir din Europa”, relatează dpa şi AFP.

Suveranul Pontif, care atrage frecvent atenţia asupra situaţiei refugiaţilor, a făcut această remarcă în faţa credincioşilor adunaţi duminică în Piaţa Sf. Petru din Roma.

El a vorbit despre o ceremonie organizată în oraşul sicilian Siracuza, în largul căruia 800 de migranţi s-au înecat în aprilie 2015 când nava pe care se aflau s-a scufundat.

Marina italiană a recuperat epava un an mai târziu şi este folosită acum pentru a aduce un omagiu celor care şi-au pierdut viaţa.

“Acest simbol al atâtor tragedii din Marea Mediterană va continua să ajungă la conştiinţa fiecăruia şi să încurajeze apariţia unei umanităţi mai unite, care va dărâma zidul indiferenţei”, a spus liderul Bisericii Catolice. “Gândiţi-vă la asta: Mediterana a devenit cel mai mare cimitir din Europa”.

În continuare, mii de migranţi se îmbarcă la bordul unor ambarcaţiuni mici şi instabile în încercarea de a ajunge pe mare din nordul Africii în Europa, cea mai frecventă destinaţie fiind Italia, notează dpa.

Potrivit cifrelor Organizaţiei Naţiunilor Unite, peste 670 de migranţi şi-au pierdut deja viaţa în acest an în Marea Mediterană. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Doi copii şi un bătrân, împuşcaţi mortal în stradă, într-o localitate de lângă Roma

Publicat

Un bărbat a deschis focul, duminică dimineaţa, în plină stradă, într-o comună de lângă Roma. Doi copii și un adult au murit în urma incidentului, transmite Reuters, citând autorităţile locale din Ardea.

Atacatorul, un bărbat de de 34 de ani, a fost găsit mort mai târziu într-o casă din apropiere, aparent ca urmare a unui gest sinucigaş, în timp ce poliţia se pregătea să descindă în clădirea unde acesta se baricadase de câteva ore.

Potrivit media citate de EFE, bărbatul ucis în incident, în vârstă de 74 de ani, trecea prin zonă cu bicicleta, iar cei doi copii, de 5 şi 10 ani, se jucau pe stradă.

Autorul atacului avea 34 de ani, avea probleme psihice şi îşi agresase vecinii în trecut, a relatat presa italiană.

“Suntem profund întristaţi de moartea celor doi copii şi a vârstnicului”, a transmis primarul Romei, Virginia Raggi, exprimând condoleanţe comunităţii din Ardea. Agerpres

Citește mai departe