Connect with us

EVENIMENT

Ciucă: România extrage mai mult gaz decât consumă. Când se va extrage gaz din Marea Neagră și Buzău

Publicat

ciuca

România nu este afectată de decizia Rusiei de a nu mai furniza gaze Poloniei și Bulgariei, pentru că în acest moment extrage mai mult gaz decât consumă. Pe termen lung, însă, este clară nevoia de de gaz, a spus, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a spus, miercuri, că în acest moment, România nu este afectată de decizia Rusiei de a nu mai furniza gaze Poloniei și Bulgariei.

„În acest moment noi extragem mai mult gaz decât consumăm, în schimb este clar că avem nevoie de gaz pentru că tocmai în urma întâlnirilor și discuțiilor pe care le-am avut cu reprezentanții Azomureș, ieri (marți – n.r.), s-a reușit luarea unei decizii ca o parte din combinat să fie deschis.

Avem nevoie de îngrășăminte, de fertilizatori pentru agricultura românească. Deci, avem nevoie de gaz, dar avem suficient acum ca să putem să asigurăm consumul populației și partea cealaltă folosită în industria de profil. Ceea ce este important este că nu cu mult timp în urmă, împreună cu președintele PSD și cu președinteleUDMR am asumat legea offshore și onshore prin care asigurăm demararea investițiilor în exploatarea gazelor din Marea Neagră în sectorul, în perimetrul Neptun Deep și în partea onshore este vorba despre exploatarea gazelor la mare adâncime în zona Buzău”, a declarat Nicolae Ciucă la TVR.

Potrivit premierului, primele gaze din Marea Neagră vor fi extrase de către compania Black Sea Oli&Gas la jumătatea acestui an.

„Atunci vom avea 1 miliard de metri cubi în plus pe an asigurați prin această investiție care ar compensa. Este vorba de 10%. Noi avem nevoie de 20% gaze din import și sigur, la chestia aceasta se adaugă și celelalte demersuri de asigurare a cantității necesare de gaz. În perimetrul de la Caragele (jud. Buzău) există speranțe ca primele gaze să fie extrase în 2024, iar în perimetrul Neptun Deep mai devreme de finele anului 2026 – 2027 nu putem să sperăm că vom avea gaz din Marea Neagră”, a mai spus Ciucă.

Premierul a mai spus că din acest punct de vedere, „România este o țară norocoasă”, pentru că are această resursă deosebit de importantă în acest moment.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel: sărbătoarea Paștelui ne amintește de valoarea tradițiilor noastre (P)

Publicat

video: președintele consiliului județean alba, ion dumitrel: sărbătoarea paștelui ne

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, transmite mesaj de Paște 2024 pentru locuitorii județului: ”sărbătoarea Paștelui ne amintește de valoarea și puterea tradițiilor noastre”

”De două mii de ani, Iisus Hristos de jertfește pentru noi, pentru iertarea păcatelor. Să ne plecăm capetele și să ne deschidem inimile cu bucurie pentru a primi cum se cuvine Darul Lui!

Sărbătoarea Paștelui este un moment de reînnoire spirituală, de reafirmare a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fenomen astronomic spectaculos, de Paște 2024. Ce sunt Eta Aquaridele și când vor putea fi observate pe cer

Publicat

fenomen astronomic spectaculos, de paște 2024. ce sunt eta aquaridele

Un fenomen astronomic spectaculos coincide cu perioada sărbătorilor de Paște din acest an. Pe cer vor putea fi observate stele căzătoare.

Este vorba despre maximul curentului de meteori Eta Aquarid.

Curentul de meteori Eta Aquarid este activ între 15 aprilie – 27 mai. În acest an atinge vârful în nopţile de 5 mai şi 6 mai.

Atunci pot fi văzuţi între 40 – 85 meteori, care provin din celebra cometă Halley.

Aceşti meteori rapizi călătoresc pe cer cu aproximativ…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

4 din 5 români își vor petrece Paștele acasă, în familie. 75% vor să participe la slujba de Înviere

Publicat

paste in familie scaled.jpg

Peste 79% dintre români intenţionează să îşi petreacă Sărbătorile Pascale în familie. Proporția celor care îşi doresc să călătorească de Paște este scăzută: doar 16%.

Peste 79% dintre români intenţionează să îşi petreacă Sărbătorile Pascale acasă, în familie, iar 75% vor să participe la slujba de Înviere din acest an, conform unui studiu citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte persoanele în compania cărora se va petrece ziua de Paşte,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ISU Alba: Reguli de respectat în Noaptea de Înviere și în perioada sărbătorilor de Paște, pentru prevenirea incendiilor

Publicat

isu alba: reguli de respectat în noaptea de Înviere și

ISU Alba: Reguli de respectat în Noaptea de Înviere și în perioada sărbătorilor de Paște, pentru prevenirea incendiilor. În Noaptea de Înviere, pompierii militari din cadrul ISU Alba vor fi la datorie în apropierea lăcașurilor de cult unde se preconizează un aflux mare de credincioși. Salvatorii sunt pregătiți să răspundă solicitărilor în cazul producerii unor situații de urgență.

Pentru ca bucuria Sfintelor Sărbătorilor Pascale sa nu fie umbrită de incidente…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe