Connect with us

EVENIMENT

Ciupercile și fructele de pădure dintr-o zonă apropiată de Cugir județul Alba, contaminate. Avertisment de la primărie pentru culegători

Publicat

Administrația locală din Cugir a transmis locuitorilor să nu adune ciuperci și fructe de pădure dintr-o zonă din jurul orașului pentru că sunt toxice, informează ziarul Alba24.ro

Au fost stropite, spun reprezentanții primăriei, cu insecticide, operațiune care s-a realizat pentru combaterea unor gândaci.

Este vorba despre o rază de 3 kilometri în jurul cantonului de la Groși, adică despre o suprafață destul de mare.

”Pentru evitatea oricăror pericole privind sănătatea oamenilor, NU ADUNAȚI ciuperci sau fructe de pădure din zona Groși. Primaria Cugir, la solicitarea Ocolului Silvic Sapcea Cugir R.A., informează public că în zona cantonului Groși, pe o rază de circa 3 km, s-au executat în data de 31 iulie, stropiri cu insecticide pentru combaterea gândacilor de scoarță ai molidului (Ips Typographus) care în urma doborâturilor la specia molid, s-au înmulțit excesiv și prezintă pericol și pentru arborii sănătoși” au transmis reprezentanții instituției.

Sursa: Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO/VIDEO: Imagini spectaculoase din timpul montării tablierului metalic de la podul peste Autostrada A3 construit de Retter. ”Profesionalismul și experiența se traduc prin eficiență”

Publicat

foto 1 autostrada a7 22.07.2024 11

Pregătirea, organizarea și o coordonare impecabilă, completate de experiență, dar și munca în echipă au caracterizat fiecare etapă a montajului tablierului metalic la podul peste Autostrada A3 București-Ploiești, construit de Compania Retter. Încă o bornă importantă a fost atinsă cu succes!

Astfel, în cele două zile de restricții impuse pe timp de noapte pe Autostrada A3 București – Ploiești, s-a reușit montajul în siguranță a tablierului metalic al podului peste Autostrada A3, care face parte din viitoarea Autostradă Ploiești – Buzău, lotul 1, construită de compania Retter Projectmanagement.

foto 1 autostrada a7 22.07.2024 10

Lucrările s-au desfășurat conform planificării.

În procesul de montaj, o lucrare complexă care a necesitat impunerea restricțiilor în zona lucrărilor, au fost implicate aproximativ 100 de persoane, împărțite în echipe bine organizate.

foto 1 autostrada a7 22.07.2024 12

Mobilizarea exemplară a făcut posibilă executarea lucrărilor de montaj în timpul impus, o mare parte din timp fiind alocată pentru calarea și decalarea unei macarale de 650 tone folosită la ridicarea grinzilor în condiții de maximă siguranță pentru toți factorii implicați.

foto 1 autostrada a7 22.07.2024 3

Excelenta coordonare a echipelor, profesionalismul și experiența lor s-au tradus printr-o eficiență remarcabilă.

foto 1 autostrada a7 22.07.2024 13

Acești factori au contribuit la succesul operațiunii, demonstrând încă o dată capacitatea companiei Retter Projectmanagement de a realiza proiecte complexe în timp record și la cele mai înalte standarde de calitate.

foto 1 autostrada a7 22.07.2024 4

Reamintim că circulația rutieră s-a desfășurat cu restricții joi și vineri (18 și 19 iulie 2024) pe Autostrada A3 București – Ploiești. Restricțiile au fost impuse pentru executarea lucrărilor de montaj a tablierului metalic al podului peste autostradă, care face parte din viitoarea Autostradă Ploiești – Buzău, lotul 1, construită de compania Retter Projectmanagement.

Citește mai departe

EVENIMENT

Când se finalizează lucrările de la Coșava – Margina, porțiunea de drum național care dă coșmaruri șoferilor

Publicat

când se finalizează lucrările de la coșava – margina, porțiunea

Când se finalizează lucrările de la Coșava – Margina, porțiunea de drum național care înlocuiește bucata lipsă din Autostrada Sibiu-Nădlac: autoritățile au anunțat termenul de finalizare. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dosar penal pentru un bărbat din Bistra care și-a agresat și amenințat soția și fiica. Polițiștii au emis un ordin de protecție

Publicat

o tânără din ungaria a ajuns la spital după ce

La data de 21 iulie 2024, în jurul orei 15:00, polițiștii Postului de Poliție Bistra au fost sesizați cu privire la faptul că, la o locuință din comuna Bistra, un bărbat i-ar fi agresat și i-ar fi amenințat pe membrii familiei sale.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din comuna Ceru-Băcăinți, REȚINUT de polițiști după ce a fost prins băut la volan, la Cugir. Ce alcoolemie avea

Publicat

bărbat din comuna ceru băcăinți, reȚinut de polițiști după ce a

Un bărbat din comuna Ceru-Băcăinți a fost reținut de polițiști după ce a fost prins de polițiștii din Cugir în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice. 

Citește mai departe