EVENIMENT
Civili uciși în bombardamentul rusesc asupra unui oraș din Luhansk, spune Ucraina

Oficiali militari ucraineni spun că 12 persoane au fost ucise în regiunea Luhansk, în estul țării, și 60 de proprietăți au fost distruse de bombardamentele rusești de joi.
Însă, notează ei, forțele rusești nu par să fi făcut progrese pe principalele linii de front din Luhansk și Donețk în ultima zi.
Cele 12 persoane au fost ucise în orașul Severodonetsk, potrivit șefului administrației militare din Luhansk, Serhii Hayday, conform CNN.
Hayday a declarat că multe case au fost distruse în întreaga zonă.
Civili uciși în bombardamentul rusesc asupra unui oraș din Luhansk: Ucraina rezistă
În ciuda bombardamentelor intense, ucrainenii spun că liniile lor defensive rezistă. „Asaltul asupra Severodonetsk nu a avut succes. Rușii au suferit pierderi de oameni și s-au retras”, a declarat Hayday.
Oleksandr Striuk, șeful administrației militare a orașului Severodonetsk, a declarat că în oraș mai sunt până la 15.000 de civili, care locuiesc în adăposturi antiaeriene și subsoluri.
„Orașul a rămas fără electricitate, internet și comunicații de aproape o săptămână”, a spus el: „Aproximativ 70% din fondul locativ al orașului a fost distrus”.
La sud de Severodonețk, forțele rusești au încercat să pătrundă în jurul orașului Toshkivka, potrivit Statului Major ucrainean.
În eforturile lor de a finaliza cucerirea Luhanskului, rușii au încercat, de asemenea, să meargă spre orășelul Vyskryva. În cazul în care vor reuși, ei ar fi, de asemenea, mai aproape de un alt obiectiv: orașul Bakhmut din Donețk, care a devenit un centru pentru armata ucraineană în timp ce încearcă să își realimenteze pozițiile defensive.
Pe frontul din Donețk, au continuat bombardamentele asupra așezărilor de la nord de Sloviansk.
Mai la nord, în regiunea Harkov, unde forțele ucrainene au lansat o contraofensivă în ultimele săptămâni, continuă bombardamentele rusești asupra zonelor recucerite de forțele ucrainene, potrivit armatei ucrainene. Orașul în sine a văzut mult mai puține focuri de armă primite. (Sursă – Mediafax)
EVENIMENT
Când se deschide Drumul Expres Tureni, care va lega Autostrada A3 și DN 1. Va dispărea aglomerația între Turda și Cluj-Napoca

Drumul Expres Tureni, care va face legătura între DN1 și Autostrada Transilvania (A3), va fi deschis în această săptămână, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Au fost făcute și testele pentru iluminat (foto), potrivit directorului companiei.
Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, a confirmat știrea pentru Cluj24 că drumul expres care va face legătura între Autostrada Transilvania și DN1, în zona localității…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Bărbat din Ighiu, prins băut la volan după ce a ajuns cu mașina în afara drumului. Unde a fost găsit de polițiști

Un bărbat de 38 de ani din Ighiu a fost depistat de polițiști în Sântimbru în timp ce conducea, sub influența alcoolului, un autoturism ieșit în afara părții carosabile.
Potrivit IPJ Alba, în noaptea de 6 spre 7 iulie 2025, polițiștii Secției 1 de Poliție Rurală Galda de Jos au identificat, pe DN 1, pe raza localității Sântimbru, la kilometrul 388, un autoturism ieșit în afara părții carosabile.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat, în vârstă de 38…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Traficul rutier este blocat luni, 7 iulie, pe Transfăgărășan (Drumul Național 7C), pe tronsonul cuprins între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, în intervalul orar 09:00 – 17:00. Potriivt autorităților în zonă se desfășoară un eveniment sportiv.
În intervalul orar 12:00 – 13:00, circulația va fi reluată temporar, pe durata pauzei dintre probele competiției, au transmis reprezentanții IPJ Alba.
De asemenea, pentru autovehiculele care vin din direcția Argeș, accesul este…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Angajații APIA și fermierii din Cluj, pregătiri pentru proteste comune: Nu vă atingeti de cei care aduc bani europeni în țară

Angajații APIA din țară, inclusiv din judeșul Cluj, precum și fermierii, se pregătesc de ample proteste comune care vor avea loc în perioada următoare. Astfel, presedintele Federatiei AGROSTAR, Nicolae Ștefan, a dat semnalul de alarma celor peste 40.000 de membri ai federatiei cu privire la masurile de austeritate luate de Guvern. El a chemat la Bucuresti conducerile celor mai reprezentative sindicate afiliate la Federatie: APIA, AFIR, ANZ, Agentia Fitosanitara, Inspectoratele de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro