Connect with us

EVENIMENT

CJAS Tulcea cere peste 2,6 milioane lei stimulente pentru personalul medical implicat în tratarea cazurilor de COVID-19

Publicatarhiva foto

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Tulcea a transmis autorităţii naţionale de resort o solicitare pentru plata a peste 2,6 milioane de lei pentru ca peste 500 de angajaţi din sistemul de sănătate din judeţ, implicaţi în tratarea cazurilor de Covid-19, să primească stimulentul de risc, se arată într-un comunicat.

Conform CJAS Tulcea, pentru perioada 16 martie-14 aprilie, a fost solicitată suma de 1.327.500 de lei pentru 531 de persoane, dintre care 471 angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), iar ceilalţi – alte categorii de furnizori de sănătate, ca de exemplu medicii de familie.

De asemenea, pentru perioada 15 aprilie-14 mai, CJAS a solicitat 1.280.000 de lei pentru 512 persoane, dintre care 449 de persoane sunt angajate ale SJU.

“Fiecare persoană beneficiază de maximum două stimulente de risc în valoare de 2.500 de lei fiecare, aferente perioadei stării de urgenţă, unul pentru perioada 16 martie-14 aprilie şi unul pentru perioada 15 aprilie-14 mai”, a menţionat CJAS Tulcea, îb comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, responsabilitatea stabilirii beneficiarilor este a managerilor de unităţi sanitare cu paturi şi a reprezentanţilor legali ai cabinetelor medicilor de familie, specialişti, laboratoare.

“Prin Ordinele Comandantului Acţiunii nr. 74527/23.03.2020, respectiv nr.74553/ 07.04.2020 în cele două perioade de timp au fost suspendate internările pentru intervenţiile chirurgicale, alte tratamente şi investigaţii medicale spitaliceşti care nu reprezentau urgenţe şi puteau fi reprogramate, precum şi consultaţiile programate/programabile în structurile ambulatorii ale acestora, în toate unităţile spitaliceşti publice şi private şi au fost externaţi toţi pacienţii care nu au reprezentat urgenţe, care nu necesitau obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în regim spitalicesc”, a mai precizat CJAS în comunicatul citat.

Plata celor peste 2,6 milioane de lei se va face până la finele anului prin transferuri din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

În perioada mai-iunie 2020, au mai fost făcute plăţi cu această destinaţie, în sumă totală de 402.500 de lei, pentru 161 de angajaţi ai SJU direct implicaţi în tratarea cazurilor de Covid confirmate. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Două cutremure, cu magnitudini de 3 şi 3,3, în judeţele Buzău şi Vrancea

Publicat

Două cutremure cu magnitudinea peste 3 pe scara Richter au avut loc, duminică dimineața, în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Naținal de Cercetare-Dezvoltare și pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Potrivit INCDFP, primul cutremur s-a produs la ora 02.31 în zona seismică Vrancea, în județul Buzău, și a avut o magnitudine de 3 pe scara Richter, la o adâncime de 143 de kilometri.

La ora 07.50 a avut loc un nou cutremur, cu o magnitudine de 3,3. Acesta s-a produs la o adâncime de doar 74 de kilometri, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea.

În zona Vrancea sunt în vigoare și atenționări meteorologice și hidrologice de vreme rea.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ploaia torențială a făcut ravagii în Galați. Mai multe străzi și curți au fost inundate

Publicat

În urma ploilor torențiale căzute în doar câteva minute, mai multe  străzi și curți au fost inundate în Galați.

Potrivit ISU Galați, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din curți în urma efectelor hidro-meteorologice în municipiul Galati, str. Grivitei/str. Vasile Lupu si str. Oltenitei și cartier Barbosi.

Au intervenit patru autospeciale, MPR, MPT, motopompa de mare capacitate se deplaseaza la Stația 11 iunie.

Acțiunea este în dinamică.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare meteo: Cod ROȘU de ploi în județul Tulcea

Publicat

Arhivă foto

Meteorologii au emis o avertizate Cod roșu de ploi torențiale valabilă în mai multe localități din județul Tulcea.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie sunt vizate localitățile Isaccea, Jijila, Luncavița, Văcăreni din județul Tulcea.

În aceste zone se vor semnala averse torențiale ce vor depăși 50 l/mp – în zona avertizată sau acumulat peste 50 l/mp / frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Avertizarea este valabilă în intervalul orar 08:50 – 09:50.

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu violent la o casă din județul Mureș. O femeie a fost transportată la spital cu arsuri

Publicat

Arhivă foto

Un incendiu a izbucnit sâmbătă seară la o casă aflată în localitatea Rușii Munți din județul Mureș. O femeie de 32 de ani a fost transportată la spital cu arsuri.

Potrivit ISU Mureș,  sâmbătă seară în jurul orei 21:50, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină în cazul producerii unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Rușii Munți, strada Principală.

Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda. Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că incendiul se manifestă în interiorul unei camere de aproximativ 18mp.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, înainte să se propage la întreaga locuință, acesta a degradat camera și bunurile interioare.

În urma incendiului, o persoană de sex feminin de aproximativ 32 de ani, a suferit arsuri de gradul II la membrele superioare și inferioare.

Conform sursei citate, victima a fost preluată și transportată cu ambulanța SMURD la CPU Reghin.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului, a fost flacără pe obiect combustibil (iresponsabilitatea lucrului cu focul)

Citește mai departe