EVENIMENT
CJAS Tulcea cere peste 2,6 milioane lei stimulente pentru personalul medical implicat în tratarea cazurilor de COVID-19

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Tulcea a transmis autorităţii naţionale de resort o solicitare pentru plata a peste 2,6 milioane de lei pentru ca peste 500 de angajaţi din sistemul de sănătate din judeţ, implicaţi în tratarea cazurilor de Covid-19, să primească stimulentul de risc, se arată într-un comunicat.
Conform CJAS Tulcea, pentru perioada 16 martie-14 aprilie, a fost solicitată suma de 1.327.500 de lei pentru 531 de persoane, dintre care 471 angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), iar ceilalţi – alte categorii de furnizori de sănătate, ca de exemplu medicii de familie.
De asemenea, pentru perioada 15 aprilie-14 mai, CJAS a solicitat 1.280.000 de lei pentru 512 persoane, dintre care 449 de persoane sunt angajate ale SJU.
„Fiecare persoană beneficiază de maximum două stimulente de risc în valoare de 2.500 de lei fiecare, aferente perioadei stării de urgenţă, unul pentru perioada 16 martie-14 aprilie şi unul pentru perioada 15 aprilie-14 mai”, a menţionat CJAS Tulcea, îb comunicatul citat.
Potrivit sursei citate, responsabilitatea stabilirii beneficiarilor este a managerilor de unităţi sanitare cu paturi şi a reprezentanţilor legali ai cabinetelor medicilor de familie, specialişti, laboratoare.
„Prin Ordinele Comandantului Acţiunii nr. 74527/23.03.2020, respectiv nr.74553/ 07.04.2020 în cele două perioade de timp au fost suspendate internările pentru intervenţiile chirurgicale, alte tratamente şi investigaţii medicale spitaliceşti care nu reprezentau urgenţe şi puteau fi reprogramate, precum şi consultaţiile programate/programabile în structurile ambulatorii ale acestora, în toate unităţile spitaliceşti publice şi private şi au fost externaţi toţi pacienţii care nu au reprezentat urgenţe, care nu necesitau obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în regim spitalicesc”, a mai precizat CJAS în comunicatul citat.
Plata celor peste 2,6 milioane de lei se va face până la finele anului prin transferuri din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
În perioada mai-iunie 2020, au mai fost făcute plăţi cu această destinaţie, în sumă totală de 402.500 de lei, pentru 161 de angajaţi ai SJU direct implicaţi în tratarea cazurilor de Covid confirmate. Agerpres
EVENIMENT
PREMIERĂ. O școală privată, pe primul loc în Cluj la Evaluarea Națională 2025. 75% au obținut medii peste 9

O școală privată din Cluj-Napoca se plasează școala pe locul 1 în topul școlilor clujene în ceea ce privește rezultatele la Evaluarea Națională.
Liceul Teoretic ELF se clasează anul acesta pe prima poziție în topul școlilor clujene, cu o medie generală de 9,19 la Evaluarea Națională și aproape 75% dintre elevi având medii peste 9. De asemenea, unul dintre cei trei absolvenți din județ care au obținut media 10 este elev al școlii private.
75% dintre note sunt…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Consiliul Județean modernizează aproape 30 km de drum între Gherla și Cămărașu. Acces mai bun la lacurile din zonă

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe două sectoare ale drumului județean DJ 109C Gherla – Fizeșu Gherlii – Țaga – Geaca – Cămărașu – DN 16, în lungime însumată de 29,197 kilometri.
Sunt vizate, astfel, sectoarele de drum cuprinse între pozițiile kilometrice 2+215 și 17+600, respectiv 25+481 și 39+293. Lucrările au drept scop îmbunătățirea infrastructurii rutiere și creșterea gradului de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Daniela Arion, directoare la școala din comuna Mihai Viteazul. A redus rata abandonului școlar la doar 0,7%

Daniela Arion, profesoară de educație socială și directoare a Școlii Gimnaziale „Mihai Vodă” din comuna clujeană Mihai Viteazul, a fost desemnată finalistă în Liga Profesorilor Excepționali, campanie națională derulată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
Este o distincție care confirmă o carieră de peste trei decenii pusă în slujba educației și o viziune clară despre cum poate arăta o școală rurală când este condusă cu suflet și…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
”Fierbe” Clujul, vin 37-40 de grade. ITM Cluj: Ce trebuie să asigure angajatorii în perioadele de caniculă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj aduce în atenţia angajatorilor obligaţiile ce le revin, în perioadele de caniculă, în vederea asigurării condiţiilor de microclimat la locul de muncă. Reamintim că județul Cluj se va afla, vineri și sâmbătă, sub cod portocaliu de caniculă, temperatorile urmând să fie cuprinse între 37 și 40 de grade.
Ce sunt temperaturile ridicate extreme?
În sensul prevederilor OUG nr. 99/ 2000, prin temperaturi ridicate…
Citește mai mult pe Cluj24.ro