Connect with us

EVENIMENT

CJSU Gorj: Situația școlilor, clădirilor și bisericilor din județ, după cutremurul produs marți

Publicat

cutremur gorj urmari
fotografie cu caracter ilustrativ

Comisiile mixte pentru evaluarea stării tehnice a imobilelor şi evaluarea gradului de afectare a structurilor de rezistenţă au constatat, în urma verificărilor derulate miercuri, 15 februarie 2023, că locuinţele individuale şi blocurile de locuit nu prezintă elemente de structură afectate, se arată într-o informare transmisă joi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Gorj.

Potrivit sursei citate, clădirile în care îşi desfăşoară activitatea instituţiile publice afectate au fost evaluate, constatându-se următoarele: la Instituţia Prefectului – Judeţul Gorj s-a restricţionat accesul la corpul vechi de clădire, cuprinzând intrarea principală, Sala Maură şi birourile adiacente, instituţia îşi desfăşoară activitatea cu publicul în regim normal; la sediul în care îşi desfăşoară activitatea Direcţia de Evidenţă a Populaţiei Gorj nu au fost observate elemente afectate ale structurii de rezistenţă, instituţia îşi desfăşoară activitatea cu publicul în regim normal; la sediul în care îşi desfăşoară activitatea Primăria Târgu Jiu nu au fost observate elemente afectate ale structurii de rezistenţă.

În prezent echipaje de intervenţie intervin pentru degajarea elementelor de construcţie afectate de la nivelul acoperişului, zonele fiind balizate corespunzător pentru protecţia pietonilor. Instituţia îşi desfăşoară activitatea cu publicul în regim normal.

În ceea ce priveşte situaţia clădirilor cu destinaţie unitate de învăţământ de la nivelul municipiului reşedinţă, 11 dintre unităţile verificate prezintă fisuri verticale între corpuri de clădire şi, coşuri de fum prăbuşite, în incinta câtorva fiind necesară asigurarea unor alte trasee pentru accesul copiilor din cauza posibilităţii căderii tencuielilor de suprafaţă.

„Grădiniţa cu program prelungit ‘Lumea copiilor’ – posibilitatea căderii tencuielilor de pe faţadă. Se recomandă asigurarea unui alt traseu de acces pentru copii. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistenţă afectate.

Colegiul Naţional ‘Tudor Vladimirescu’ – posibile elemente ale structurii de rezistenţă afectate.

CJSU Gorj: Situația școlilor, clădirilor și bisericilor din județ, după cutremurul produs marți. Situaţia lăcaşurilor de cult

Calcan zona nord prăbuşit pe o suprafaţă de aproximativ 1 m2. Se propune interzicerea de utilizare a corpului vechi al imobilului etaj şi hol central. (…)

Palatul Copiilor Târgu Jiu – fisură între planşeele din lemn, ale tencuielilor, fisură pe partea exterioară pe semirotund cu recomandarea de restricţionare a circulaţiei în această zonă.

Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistenţă afectate”, se arată în raportul CJSU.

Situaţia lăcaşurilor de cult arată că Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” – zona Parâng din municipiu – este sub monitorizare, urmând să fie efectuată o expertiză tehnică a clădirii.

Slujbele se vor ţine în zona adiacentă a clădirii.

Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, situată pe strada Calea Eroilor din municipiu, este sub monitorizare.

CJSU Gorj: Situația școlilor, clădirilor și bisericilor din județ, după cutremurul produs marți. Slujbele se vor ţine în zona adiacentă a clădirii

Au fost afectate cele două turle dinspre faţada principală, urmând să se stabilească dacă a fost afectată structura de rezistenţă a acestora.

Slujbele se vor ţine în zona adiacentă a clădirii.

La nivelul municipiului Târgu Jiu sunt, aproximativ, 2.500 de clădiri, 100 dintre acestea, cele care prezintă risc mai mare sau în care îşi desfăşoară activitatea serviciile importante sau şcolile, fiind verificate într-o primă etapă.

„În prezent, comisiile mixte sunt în teren şi urmează să fie evaluată starea tehnică a imobilelor şi evaluarea gradului de afectare a structurii de rezistenţă la clădirile din localităţile Arcani, Teleşti, Leleşti, Stăneşti, Runcu şi Tismana.

După verificările din teren a stării tehnice a imobilelor şi evaluarea gradului de afectare a structurii de rezistenţă la clădiri, se va efectua evaluarea pagubelor prin comisii, conform prevederilor legale”, a transmis prefectul judeţului Gorj, Cristina Cilibiu. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Exponate ale Pavilionului României de la Bienala de Arhitectură Veneția 2023 pot fi văzute în Iulius Mall Cluj

Publicat

masini iulis mall 1.jpg

Exponate ale Pavilionului României la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2023, unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale internaționale dedicate manifestărilor artistice din domeniile arte vizuale, arhitectură, muzică, teatru, dans, cinematografie, pot fi văzute în Iulius Mall Cluj.

Pavilionul „ACUM-AICI-ACOLO” reunește proiecte ce prezintă diferite practici de arhitectură și design.

Exponate ale Pavilionului României de la Bienala de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Modificare în grila de programe TV la Digi. Nouă posturi au fost scoase. Alte canale noi au fost introduse pentru utilizatori

Publicat

modificare în grila de programe tv la digi. nouă posturi

Modificare în grila de programe TV la Digi. Mai multe posturi TV au ieșit din grila DIGI. Este vorba despre o serie de posturi care nu vor mai fi disponibile pentru cei care au cablu TV de la RCS RDS.

Însă, chiar dacă o serie de posturi au fost scoase, firma a adăugat altele noi.

Modificarea grilei a fost făcută la începutul lunii mai.

Ce posturi au fost scoase din grilă

Posturile care au fost scoase de DIGI sunt:

  • DigiSport 4 (SD)
  • Profit News
  • CGTN HD
  • Cinemax 2…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Joia Mare, ziua în care se vopsesc ouăle. Obiceiuri din satele tradiționale din Cluj

Publicat

oua rosii pasca cjcpct.jpg

În multe zone, în Joia Mare se vopsesc sau se încondeiază ouăle. Se întâlnesc anumite localități în care această practică are loc în Vinerea Mare.

„Împistrirea ouălor”, așa cum i se spune acestei practici în unele părți ale Transilvaniei, începea în vechime încă de luni sau de marți, când femeile adunau plantele pentru a pregăti coloranții vegetali, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Urs semnalat pe o stradă din municipiul Sebeș. Locuitorii au fost avertizați prin sistemul RO-ALERT

Publicat

foto Știrea ta: ursul din cugir fotografiat de o femeie

Un urs a fost văzut joi noaptea, în jurul orei 22:10, pe o stradă din municipiul Sebeș. 

Potrivit ISU Alba, prezența animalului a fost semnalată pe strada Călărași din Sebeș.

A fost transmis un mesaj RO-Alert locuitorilor din zonă.

Aceștia au fost atenționați să rămână în locuințe și să evite zona.

De asemenea, sunt avertizați să păstreze distanța și să nu încerce să hrănească animalul sau să se apropie să îl fotografieze.

foto: arhivă


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe