EVENIMENT
Clasamentul Jocurilor Olimpice pe națiuni după 10 zile de competiții. Pe ce loc se află România
Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au ajuns la finalul celei de a 10-a zi. Până acum au fost acordate titluri de campioni olimpici în 133 de probe. România ocupă locul 21, cu 4 medalii, una de aur și 3 de argint.
Prima poziție în clasamentul pe puncte, este deținut în acest moment de China, cu o colecție de 19 medalii de aur, 10 de argint și 11 de bronz, cu un total de 40 de medalii.
Locul secund îi revine țării gazdă, Japonia, la o distanță destul de mare, cu 17 aur, 4 argint și 7 bronz (28 total).
Cu cel mai mare număr de medalii, dar cu un punctaj mai slab, se situează Statele Unite, cu 14 aur, 16 argin și 11 bronz.
Top 10 este completat în ordine de Rusia, Australia, Marea Britanie, Coreea de Sud, Țările de Jos, Franța și Germania.
România e pe locul 21, cu o medalie de aur și 3 de argint, depășită de națiuni cu rezultate surprinzătoare, precum Republica Cehă (loc 13, cu 3, 2 și 1) sau Kosovo, pe 18, cu 2 medalii de aur și la egalitate cu Georgia.
La celălat capăt, al națiunilor de la care se așteptau rezultate mai bune, până în această fază, se situează Spania, Cuba sau Israel, care nu au obținut până acum nici o medalie de aur.
sursa: mediafax.ro
EVENIMENT
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.
Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică
ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale
Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.
Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici
Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.
Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit…
Citește mai mult pe Alba24.ro