Connect with us

ACTUALITATE

Clienții unui cinematograf în aer liber din Polonia, invitați să pedaleze pentru a produce energie electrică

Publicat

steag polonia bun sursa pixabay
sursa foto: Pixabay.com

Clienții unui cinematograf în aer liber din Polonia sunt rugați să vizioneze filmul stând pe biciclete fixe și să pedaleze pentru a produce energie electrică, potrivit Reuters.

Cinematograful a fost amenajat într-un parc din Varșovia. Oamenii care pedalează pe biciclete fixe generează până la 50% din energie necesară cinematografului. Inițiativa aparține unei companii și a fost aplicată în mai multe orașe din Polonia cu scopul de a-i încuraja pe polonezi să se gândească la moduri de viață mai prietenoase cu mediul.

„Impactul negativ al companiilor… este resimțit zilnic. Iernile fără zăpadă, ploile torențiale, temperaturile excesive. Nu mai trebuie să explicăm ce este încălzirea globală, o simțim în fiecare zi”, a declarat David Frik, directorul de marketing al companiei.

Clienții unui cinematograf în aer liber din Polonia, invitați să pedaleze pentru a produce energie electrică: Ideea a prins în rândul clienților

Ideea a prins în rândul clienților. Pentru Marek Kaszewek, în vârstă de 63 de ani, nu există o modalitate mai bună de a petrece o seară decât să vizioneze un film, să meargă pe bicicletă și să facă ceva bun pentru planetă, toate în același timp.

„Învățăm cum să funcționăm într-o lume nouă”, a declarat el pentru Reuters în timp ce pedala pe o bicicletă fixă, cu ochii pe un ecran care îi arăta câtă energie generează. Aceasta este folosită pentru a proiecta un film în parcul central Pole Mokotowskie din Varșovia.

Kaszewek a fost unul dintre zecile de polonezi care au vizionat filmul „Knives Out”. Un rând de biciclete a fost instalat în fața unui ecran mare.

Patrycja Kowalkowska, în vârstă de 25 de ani, și-a invitat prietenul să vadă filmul și a spus că a petrecut mai mult timp gândindu-se la modalități de a-și limita consumul de energie.

„Înainte de a mă urca pe bicicletă am spus chiar că vreau una pentru a-mi încărca telefonul”, a spus ea râzând.

Evenimentele au fost organizate în contextul în care prețurile la energie vor crește în toată Europa, iar mulți polonezi se întreabă cum își vor putea plăti facturile.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Bărbat de 57 de ani, din comuna Hănești, arestat după ce ar fi înjunghiat un consătean

Publicat

retinut.jpg

Publicitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 57 de ani, din comuna Hănești, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală. Ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în data de 8 iulie a.c., pe fondul unui conflict spontan, a lovit victima, un bărbat de 52 de ani, din localitatea Borolea, comuna Hănești, cu un obiect înțepător, provocându-i acestuia leziuni care au necesitat îngrijiri medicale.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Zeci de pietoni amendați, după o acțiune a polițiștilor din Botoșani

Publicat

pietoni.jpg

Publicitate

Joi, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere în zona trecerilor pentru pietoni, fiind vizați atât conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere persoanelor care au acest drept, cât și pietonii indisciplinați. 

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.150 de lei, 32 dintre acestea  fiind aplicate pentru indisciplina pietonilor iar celelalte au fost aplicate pentru alte abateri la regimul rutier (viteză neregulamentară, ITP expirat).


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BLOCADA Botoșani: Peste o sută de amenzi aplicate de polițiști după ultima acțiune

Publicat

whatsapp image 2023 07 13 at 12.46.08 3 1000x600.jpeg

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 63 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 118 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 66.095 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 6 permise de conducere.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BLOCADA Botoșani: Peste 150 de amenzi, permise reținute de polițiști, în ultimele 24 de ore

Publicat

whatsapp image 2023 07 13 at 12.46.08 2 1000x576.jpeg

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 47 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creștera gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 165 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 59.130 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 6 permise de conducere.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe