Connect with us

ACTUALITATE

Cluburile şi federaţiile sportive, finanţări de până la 20.000 de euro pentru proiecte de promovare a sportului feminin

Publicat

bani

Cluburile, federaţiile sau asociaţiile sportive pot primi finanţări de până la 20.000 de euro în baza unor parteneriate de tip public-privat pentru acţiuni concrete care contribuie la promovarea sportului de către femei, din partea Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF), a declarat, pentru AGERPRES, ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis.

Proiectul „Femeie-Sport-Sănătate” a fost lansat de Conferinţa permanentă a miniştrilor tineretului şi sportului ai Francofoniei (CONFEJES) cu ocazia împlinirii a cincizeci de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.

„În luna martie, în care sărbătorim francofonia, pe data de 20 martie, dar şi Ziua Internaţională a Drepturilor Femeii, pe 8 martie, ne face plăcere să anunţăm public acest proiect, care se subscrie politicilor de diplomaţie sportivă ale Franţei. Acest apel la proiecte pe tema ‘Femeie-Sport-Sănătate’ a fost lansat de Conferinţa permanentă a miniştrilor tineretului şi sportului ai Francofoniei (CONFEJES), cu ocazia împlinirii a cincizeci de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, şi are ca obiectiv sprijinirea statelor membre în implementarea politicilor sportive publice dedicate femeilor şi sănătăţii, prin finanţări de până la 20.000 de euro. De asemenea, este un proiect care încurajează colaborarea dintre actorii din domeniul public şi cel privat, în beneficiul unor proiecte concrete şi susţine actorii care investesc în dezvoltare economică din domeniul sportului feminin”, a declarat Michele Ramis, Ambasadoarea Franţei în România.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, afirmă că parteneriatele de tip public-privat pot dezvolta sportul în comunitatea locală şi invită cât mai multe cluburi şi federaţii să aplice la acest program.

„Este o iniţiativă extraordinară şi sper, chiar invit şi chem să aplice cât mai multe cluburi, federaţii sau asociaţii sportive, pentru că este o şansă uriaşă de a atrage finanţare pentru activitatea sportivă. Pot fi susţinute competiţii, campanii de promovare sau alte evenimente inovatoare care să ţintească sportul feminin. Subliniez că sunt punctate parteneriatele care pot dezvolta sportul în comunitatea locală, un lucru de care avem mare nevoie pentru a relansa sportul de masă, în general”, a declarat Stroe pentru AGERPRES.

El consideră că sportul feminin este un segment cu un potenţial mare de creştere: „Este şi un exemplu concret despre cum putem folosi instrumentele pe care ni le pune la dispoziţie cooperarea internaţională pentru a veni în sprijinul sportului de performanţă din România. Mă bucur că această finanţare este ţintită către sportul feminin, un segment cu potenţial fantastic de creştere. Este un mod extrem de util, aplicat, prin care putem ajuta la creşterea practicării sportului de către femei şi cu impact pe termen lung, pentru că până la urmă, asta ne dorim toţi”.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, şi-ar dori o participare cât mai numeroasă din parte federaţiilor şi cluburilor din România la programul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.

„Salutăm această iniţiativă a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei şi ne dorim o participare cât mai mare a României la acest proiect. Referitor la apartenenţa ţării noastre la francofonie, legătura sportului nostru cu Franţa are o istorie superbă. Să nu uităm că primul membru de origine română al Comitetului Internaţional Olimpic, Prinţul George Gh. Bibescu, a fost un apropiat al Baronului de Coubertin, părintele Jocurilor Olimpice moderne, iar prima medalie olimpică a fost adusă acasă de echipa României de la Paris în 1924. Vom sărbători împreună cu prietenii noştri francezi, la Paris, în 2024, centenarul Paris 1924, care corespunde cu cel al intrării României în elita naţiunilor olimpice”, a spus Covaliu pentru AGERPRES.

El afirmă că sportivele din România trebuie să rămână în continuare modele de urmat pentru tineri: „Ca să revenim la subiectul de astăzi, şi anume încurajarea sportului feminin, trebuie să recunoaştem că în ultimele decade sportivele noastre au fost mult superioare, ca valoare a performanţelor, sportivilor, şi asta s-a întâmplat la mai multe discipline. Asta nu înseamnă însă că ele pot ‘reduce motoarele’, ci dimpotrivă. Sportivele noastre trebuie să rămână şi mai departe modele de urmat în viaţă pentru cei tineri şi sursă de inspiraţie pentru cei care, la fel că şi ele, visează la o medalie olimpică. Proiectul demarat de Organizaţia Internaţională a Francofoniei poate contribui în mare măsură la acest lucru, şi sunt convins că ‘ai noştri’ vor face ceea ce este necesar pentru a beneficia de acest ajutor într-o măsură cât mai mare, atât pentru sportul de masă, cât şi în cel de mare performanţă, care ar avea în acest context, că primă ţintă, Jocurile Olimpice Paris 2024”.

În baza acestui program vor fi finanţate cu prioritate proiectele cu impact pe termen lung care pot fi ulterior multiplicate, în vederea dezvoltării politicilor publice de punere în valoare a sportului feminin.

Toate informaţiile referitoare la depunerea şi analiza cererilor, precum şi criteriile de eligibilitate şi de selecţie sunt detaliate pe site-ul CONFEJES, https://confejes.org/uncategorized/appel-a-projets-sur-la-thematique-femme-sport-sante/.

Proiectele pot fi depuse până pe 31 martie 2020, iar o preselecţie se va face pe baza criteriilor de eligibilitate prevăzute în caietul de sarcini. Selecţia finală a proiectelor de către juriu va avea loc între 20 şi 24 aprilie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 28 aprilie 2020.
AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Pe urmele lui Marco Polo”, volum semnat de Cătălin Mihai Alex, la Galeriile de Artă Botoșani

Publicat

„pe urmele lui marco polo”, volum semnat de cătălin mihai

Publicitate

Muzeul Județean Botoșani găzduiește duminică, 6 aprilie 2025, începând cu ora 11.30, în spațiul Galeriilor de Artă ‘Ștefan Luchian’, lansarea unui nou volum semnat de Cătălin Mihai Alexa.

Autorul a mai lansat anterior două volume, respectiv ‘Muzicieni de ieri și de azi. Botoșanii – o bornă culturală’ (30 octombrie 2024, prezentare jurnalistul Traian Apetrei) și ‘Jurnalul unui călător’, un volum apărut ca urmare a însemnărilor…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Românii au returnat aproape 349 milioane de ambalaje în luna martie 2025

Publicat

românii au returnat aproape 349 milioane de ambalaje în luna

Publicitate

Românii au returnat 348,8 milioane de ambalaje în luna martie 2025, echivalentul a peste 32.100 de tone de PET-uri, sticle și doze de aluminiu, care au fost direcționate către reciclare, arată datele oficiale transmise de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP).

‘Sistemul Garanție-Returnare (SGR) continuă să înregistreze rezultate pozitive, consolidându-se ca un mecanism esențial pentru protejarea mediului și reducerea deșeurilor din…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Parada motocicliștilor, supravegheată de jandarmi

Publicat

botoșani: parada motocicliștilor, supravegheată de jandarmi

Publicitate

În această după-amiază, de la ora 18.00, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, împreună cu efective de poliție rutieră, va acționa pentru ca parada motocicliștilor, organizată de Asociația Sportivă Trust MC Botoșani, să se desfășoare fără incidente, pe traseul Parcul de agrement Cornișa – strada Sucevei – str.Primăverii – Bulevardul George Enescu – Bulevardul Mihai Eminescu – str. Sucevei – Calea Națională –…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Medicii veterinari Daniel Bejinariu și Dănuț Bratu, Cetățeni de Onoare ai municipiului Botoșani!

Publicat

medicii veterinari daniel bejinariu și dănuț bratu, cetățeni de onoare

Publicitate

Cunoscuți în comunitatea botoșăneană, cei doi medici au o activitate de peste 10 ani, timp în care au salvat și tratat gratuit mai bine de 10.000 de animale cu sau fără stăpân. Dacă toate aceste necuvântătoare ar ar putea vorbi, ar spune cu siguranță despre cei doi medici că sunt îngeri!
„Nu întâmplător am ales această zi, 4 aprilie – Ziua Internațională a animalelor fără stăpân, pentru a le conferi titlurile de Cetățeni de Onoare…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe