Connect with us

ACTUALITATE

CLUJ: Locuitorii din Feleacu se plâng că sunt blocaţi în case, din cauza zăpezii

Publicat

Mai mulţi locuitori din comuna Feleacu susţin, într-o sesizare adresată Prefecturii Cluj, că vor acţiona în judecată primăria localităţii, susţinând că de la prima ninsoare satul lor este blocat, deoarece drumul nu a fost curăţat de zăpadă.

Comuna Feleacu este limitrofă municipiului Cluj-Napoca, iar satul Casele Miceşti, în care locuiesc semnatarii memoriului, se află într-o zonă mai izolată.

Potrivit sesizării, locuitorii satului Casele Miceşti sunt izolaţi şi nu pot ieşi din curţi pentru a merge la lucru, a face cumpărături sau pentru a-şi duce copii la şcoală.

„Drumul este impracticabil sau greu practicabil încă de la prima ninsoare, singurele momente când primarul a trimis o maşină (autoturism) cu o lamă mică şi ineficientă fiind acelea în care noi am sunat la Serviciul de Urgenţă 112, la Pompieri, la SMURD. La Primăria Feleacu sunăm zilnic şi de câteva zeci de ori pe zi, rezultatul fiind nul! Ne întrebăm ce ar trebui să se întâmple încât primarul comunei Feleacu să fie sensibilizat şi să-şi facă datoria? Faptul că nu s-a întâmplat nicio tragedie ţine doar de noroc, pentru că dacă s-ar fi întâmplat vreo urgenţă medicală sau de altă natură, rezultatul ar fi fost catastrofal, Salvarea, Pompierii sau SMURD-ul fiind în incapacitate de a ajunge la Casele Miceşti! Poate în urma unei astfel de catastrofe s-ar fi trezit şi primarul comunei Feleacu”, arată locuitorii în memoriu.

Ei consideră că situaţia în care se află este cauzată şi de anumite „răfuieli politice în detrimentul locuitorilor”, afirmând că actualul primar, Gabriel Costea, şi-a exprimat în diferite ocazii opinia că „nu are niciun interes să se ocupe de drumul comunal câtă vreme fostul primar din Feleacu locuieşte la Casele Miceşti”.

În această situaţie, locuitorii satelor Casele Miceşti sunt pregătiţi să acţioneze în instanţă Primaria Feleacu şi Consiliul Local şi să ceară daune materiale pentru distrugerea autoturismelor, pentru faptul că nu au ajuns la service sau nu şi-au putut onora diferite contracte din cauza drumului. Ei susţin că vor cere şi daune morale pentru „traumatizarea copiilor”, care „nu de puţine ori au rămas blocaţi ore în şir în autoturisme”.

La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Feleacu susţin că drumul a fost curăţat cât de bine s-a putut, având în vedere că la prima ninsoare, căzută în decembrie, a nins 30 de ore în continuu, iar satul se află într-o zonă în care vântul bate mai puternic, fiind un factor care contribuie la răscolirea zăpezii.

„Sunt rapoartele de lucru care sunt semnate de delegatul de la Casele Miceşti. Conform Legii 215, fiecare localitate are un delegat sătesc. Casele Miceşti este un cătun. Ori domnul (delegatul sătesc n.r.) poate confirma că utilajele au fost, pentru că dânsul este cel care semnează raportul de lucru când ajung utilajele acolo”, a explicat viceprimarul Mariana Maşcaş.

Ea a afirmat că anul acesta situaţia a fost mai dificilă pentru că a nins foarte mult, dar că s-a intervenit pe drumul spre Casele Miceşti cu un buldoexcavator şi cu un tractor cu lamă mare.

„Supărarea dânşilor este pe undeva că nu se poate circula pe ambele sensuri, ori unde sunt troienele foarte mari nu se poate. Noi ca şi comună avem trei sate mari şi două mici, avem 70 de kilometri de drumuri care în momentul în care cade zăpada trebuie să intervii”, a spus viceprimarul.

Satul Casele Miceşti se află la doar 7 kilometri de centrul municipiului Cluj-Napoca, într-o zonă mai izolată a comunei Feleacu. Satul are şi câteva case tradiţionale, mai vechi, dar în ultimii ani a început să fie populat de locuitori care au dorit să se stabilească în această zonă liniştită şi în acelaşi timp situată la distanţă mică de un mare oraş. (AGERPRES)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Controale de noapte mai severe în București

Publicat

Numărul polițiștilor și jandarmilor din Capitală, care fac controale pentru respectarea măsurilor sanitare, după ora 20.00, va fi suplimentat. Prefectura Capitalei anunță intensificarea controalelor în București, pentru cel puțin o lună, începând de miercuri seara.

„Prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Vacaru, a dispus astăzi (miercuri-n.r.) , în cadrul ședinței cu reprezentanții Poliției Capitalei, ai Poliției Locale București și Jandarmeriei, intensificarea controalelor în București, pentru asigurarea respectării regulilor impuse de starea de alertă.

Astfel, prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Vacaru, a dat dispoziții clare în legătură cu suplimentarea numărului de persoane din cadrul Poliției Capitalei, Poliției Locale București și Jandarmeriei. În mod special, controalele realizate de oamenii legii vor viza activitățile derulate după ora 20.00, pe tot teritoriul municipiului București, pentru cel puțin o lună, începând din această seară (20.10.2021)”, anunță Prefectura Capitalei.

Concret, prefectul municipiului București, care este președintele CMBSU (Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență), , a aprobat introducerea în spațiile publice a unor filtre permanente de verificare, formate din echipe mixte (Poliția Capitalei, Poliția Locală București și Jandarmerie).

„Controalele vor fi fixate pe principalele artere, pentru controalele de noapte (după ora 20.00 până dimineața). De asemenea, începând de astăzi, verificarea pe teren a respectării normelor de către cetățeni și operatorii economici se va face intensiv, echipele de control fiind însoțite și de prefectul Capitalei și subprefecți”, arată comunicatul Prefecturii.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Incidența Covid a depășit 20 la mie în 13 localități din România

Publicat

Incidența cazurilor de Covid a depășit miercuri 20 la mie în 13 localități din țară: 3 orașe și 10 comune.

Potrivit datelor prezentate de GCS, toate cele trei orașe în care incidența este de peste 20 la mie sunt din județul Ilfov:

1 Otopeni-20,48
2 Popești-Leordeni-20,41
3 Bragadiru-20,29.

De asemenea, incidențe de peste 20 la mie se înegistrează și în 10 comune:

1 Hunedoara, Brănișca-28,76
2 Giurgiu, Malu-26,63
3 Cluj, Dăbâca-25,25
4 Ilfov, Tunari-24,18
5 Ilfov, Chiajna-23,08
6 Ialomița, Moldoveni-23 23
7 Hunedoara, Lelese-22,73
8 Ilfov, Domnești-21,41
9 Arad, Șiștarovăț-21,39
10 Ilfov, Corbeanca-21,21.

În total, 274 de orașe și 1.890 de comune au incidențe de peste 3 la mia de locuitori.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Medic, despre teoria privind afectarea fertilității în urma vaccinării: o ciorbă reîncălzită

Publicat

Mihai Craiu consideră că vaccinarea anti-COVID nu are succes din cauza teoriilor false, așa cum s-a întâmplat și cu campania de vaccinare împotriva HPV.

Mihai Craiu consideră că vaccinarea anti-COVID nu are succes din cauza teoriilor false, așa cum s-a întâmplat și cu campania de vaccinare împotriva HPV.

„E o ciorbă reîncălzită, din bucătăria gospodinelor antivaxx. Exact această ipoteză a fost vehiculată și când s-a lansat, în România, campania inițială de vaccinare împotriva HPV. Da, aceea încheiată cu un eșec la fel de spectaculos ca și cea actuală, împotriva maladiei COVID-19. Atunci s-au aruncat peste 90% din dozele de vaccin (scumpe…) achiziționate de statul român. Adică de noi toți. Și au murit apoi niște mii de femei din cauza cancerului de col uterin produs de HPV”, a arătat medicul Mihai Craiu.

Presupusă reacție între anticorpi și o proteină din placentă

Mihai Craiu a explicat că teoria falsă a pornit de la o presupusă reacție între anticorpi și o proteină din placentă.

„Este o asemănare extrem de mică pentru a putea imagina o fixare robustă a anticorpilor anti-spike în fix acel loc. Pur și simplu e imposibil biologic. Imaginați-vă că purtați o pălărie cu o pană de la orice pasăre zburătoare doriți dvs. Aveți o pană la pălărie… Cam atât aveți în comun cu pasărea… Asta nu înseamnă că, de mâine, veți putea zbura”, a explicat medicul.

Potrivit lui Mihai Craiu, în studiile vaccinului Pfizer-BioNTech, care au început în urmă cu mai bine de un an, au fost incluse și numeroase femei tinere. Din datele Societății de Medicină Reproductivă din SUA reiese că fertilitatea în lotul placebo (fără vaccin) a fost similară, în anul ce a urmat, cu cea a femeilor vaccinate, este concluzia studiului citat de Craiu.

De aceea medicul le cere femeilor să renunțe la teoriile false.

6.73 miliarde de doze de vaccin utilizate până acum au fost administrate în proporție de 80% în țarile dezvoltate și în curs de dezvoltare

„Stimate doamne, dacă tot credeți în teorii ale conspirației legate de infertilitate, cum vă explicați că cele 6.73 miliarde de doze de vaccin utilizate până acum au fost administrate în proporție de 80% în țarile dezvoltate și în curs de dezvoltare, iar în Africa au fost administrate extrem de puține doze?? Ce fertilitate mai trebuia redusă, în țarile bogate, unde sporul natural este negativ de mai mulți ani ?! Cred că este cazul să depășim acest mit”, este concluzia lui Mihai Craiu.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Aproape tot judeţul Prahova, în scenariul ROȘU. Incidenţă de peste 7,5/1.000 în peste jumătate dintre localităţi

Publicat

Aproape tot teritoriul judeţului Prahova se află, miercuri, în scenariul roşu, mai mult de jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale având o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de peste 7,5 la mia de locuitori.

Conform datelor publicate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova, 99 din cele 104 UAT-uri ale judeţului se află în scenariul roşu, cinci comune fiind în zona galbenă.

Mai mult de jumătate dintre UAT-uri – 57 – au o rată de infectare de peste 7,5 cazuri la mia de locuitori, între acestea fiind şi municipiile Ploieşti – 13,29 şi Câmpina – 9,76.

Cea mai mare incidenţă este în comuna Călugăreni – 17,30.

Rata de infectare cu noul coronavirus la nivelul judeţului a ajuns la 9,72/1.000. Agerpres

Citește mai departe