Connect with us

ACTUALITATE

CLUJ: Locuitorii din Feleacu se plâng că sunt blocaţi în case, din cauza zăpezii

Publicat

Mai mulţi locuitori din comuna Feleacu susţin, într-o sesizare adresată Prefecturii Cluj, că vor acţiona în judecată primăria localităţii, susţinând că de la prima ninsoare satul lor este blocat, deoarece drumul nu a fost curăţat de zăpadă.

Comuna Feleacu este limitrofă municipiului Cluj-Napoca, iar satul Casele Miceşti, în care locuiesc semnatarii memoriului, se află într-o zonă mai izolată.

Potrivit sesizării, locuitorii satului Casele Miceşti sunt izolaţi şi nu pot ieşi din curţi pentru a merge la lucru, a face cumpărături sau pentru a-şi duce copii la şcoală.

„Drumul este impracticabil sau greu practicabil încă de la prima ninsoare, singurele momente când primarul a trimis o maşină (autoturism) cu o lamă mică şi ineficientă fiind acelea în care noi am sunat la Serviciul de Urgenţă 112, la Pompieri, la SMURD. La Primăria Feleacu sunăm zilnic şi de câteva zeci de ori pe zi, rezultatul fiind nul! Ne întrebăm ce ar trebui să se întâmple încât primarul comunei Feleacu să fie sensibilizat şi să-şi facă datoria? Faptul că nu s-a întâmplat nicio tragedie ţine doar de noroc, pentru că dacă s-ar fi întâmplat vreo urgenţă medicală sau de altă natură, rezultatul ar fi fost catastrofal, Salvarea, Pompierii sau SMURD-ul fiind în incapacitate de a ajunge la Casele Miceşti! Poate în urma unei astfel de catastrofe s-ar fi trezit şi primarul comunei Feleacu”, arată locuitorii în memoriu.

Ei consideră că situaţia în care se află este cauzată şi de anumite „răfuieli politice în detrimentul locuitorilor”, afirmând că actualul primar, Gabriel Costea, şi-a exprimat în diferite ocazii opinia că „nu are niciun interes să se ocupe de drumul comunal câtă vreme fostul primar din Feleacu locuieşte la Casele Miceşti”.

În această situaţie, locuitorii satelor Casele Miceşti sunt pregătiţi să acţioneze în instanţă Primaria Feleacu şi Consiliul Local şi să ceară daune materiale pentru distrugerea autoturismelor, pentru faptul că nu au ajuns la service sau nu şi-au putut onora diferite contracte din cauza drumului. Ei susţin că vor cere şi daune morale pentru „traumatizarea copiilor”, care „nu de puţine ori au rămas blocaţi ore în şir în autoturisme”.

La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Feleacu susţin că drumul a fost curăţat cât de bine s-a putut, având în vedere că la prima ninsoare, căzută în decembrie, a nins 30 de ore în continuu, iar satul se află într-o zonă în care vântul bate mai puternic, fiind un factor care contribuie la răscolirea zăpezii.

„Sunt rapoartele de lucru care sunt semnate de delegatul de la Casele Miceşti. Conform Legii 215, fiecare localitate are un delegat sătesc. Casele Miceşti este un cătun. Ori domnul (delegatul sătesc n.r.) poate confirma că utilajele au fost, pentru că dânsul este cel care semnează raportul de lucru când ajung utilajele acolo”, a explicat viceprimarul Mariana Maşcaş.

Ea a afirmat că anul acesta situaţia a fost mai dificilă pentru că a nins foarte mult, dar că s-a intervenit pe drumul spre Casele Miceşti cu un buldoexcavator şi cu un tractor cu lamă mare.

„Supărarea dânşilor este pe undeva că nu se poate circula pe ambele sensuri, ori unde sunt troienele foarte mari nu se poate. Noi ca şi comună avem trei sate mari şi două mici, avem 70 de kilometri de drumuri care în momentul în care cade zăpada trebuie să intervii”, a spus viceprimarul.

Satul Casele Miceşti se află la doar 7 kilometri de centrul municipiului Cluj-Napoca, într-o zonă mai izolată a comunei Feleacu. Satul are şi câteva case tradiţionale, mai vechi, dar în ultimii ani a început să fie populat de locuitori care au dorit să se stabilească în această zonă liniştită şi în acelaşi timp situată la distanţă mică de un mare oraş. (AGERPRES)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Femeie de 54 de ani, din Șendriceni, dispărută acum 32 de ani, este căutată de familie. Dacă aveți informații, sunați la 112

Publicat

femeie de 54 de ani, din Șendriceni, dispărută acum 32

Publicitate

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 54 de ani, din comuna Șendriceni, care în anul 1992 a părăsit domiciliul, iar până în prezent, nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.

Popa Ileana s-ar fi deplasat pe teritoriul Turciei, însă nu există date concrete în acest sens, iar familia încearcă să o găsească.

Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Măsuri pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători

Publicat

măsuri pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în stațiile de

Publicitate

În perioada 13 – 14 mai 2025, la nivel național, polițiștii Direcției de Poliție Transporturi au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători.

În cadrul acțiunii, au fost efectuate efectuate verificări în 481 de stații de cale ferată și 554 de trenuri de călători, fiind legitimate 3.873 de persoane.

Pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat de 39 de ani, din municipiul Botoșani, este de negăsit! Sunați la 112, dacă aveți informații

Publicat

un bărbat de 39 de ani, din municipiul botoșani, este

Publicitate

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui bărbat, de 39 de ani, din municipiul Botoșani, care astăzi dimineață, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit și nici nu a putut fi contactat de familie.

Olaru Petru Iulian are următoarele semnalmente: 1,80 m înălțime, aproximativ 85 de kg, ochi calrui, păr șaten.

Vestimentația cunoscută: Tricou verde, pantaloni de culoare închisă.

Rugăm cetățenii care…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO Lacrimi, rugăciuni și dor: Paștele Blajinilor, la Stăuceni. Zeci de botoșăneni s-au rugat pentru cei trecuți în veșnicie. „Parcă o aud pe mama cum mă strigă din poartă”

Publicat

video lacrimi, rugăciuni și dor: paștele blajinilor, la stăuceni. zeci

Publicitate

Sub o ploaie rece și stăruitoare, care părea să spele durerea și dorul adunate în suflete, Paștele Blajinilor a adunat la Stăuceni zeci de fii ai satului – unii rămași acasă, alții întorși din colțuri îndepărtate ale țării sau chiar de peste hotare. Cu toții au venit să-și cinstească rădăcinile și să-și îmbrățișeze amintirile la mormintele celor plecați la Domnul.

Ziua a început în liniștea cimitirului, unde bisericuța cu…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe