Connect with us

ACTUALITATE

Clujul a depus proiectul metroului la Agenția de Mediu. Se pot depune obiecții până pe 26 iunie. Urmează o nouă dezbatere

Publicat

metrou.jpg

Proiectul metroului a mai fost supus dezbaterii publice, însă acum intră în faza obținerii avizului de mediu și este necesară din nou consultarea opiniei publice. Agenția de Protecție a Mediului Cluj așteaptă sugestii din partea cetățenilor până la data de 26 iunie 2022.

Primăria Cluj-Napoca anunță publicul interesat asupra depunerii Raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul de metrou.

Tipul deciziei posibile luate de APM Cluj poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării de emitere a acordului de mediu.

Dezbaterea publică a Raportului privind impactul asupra mediului, va avea loc la Casino Parcul Central Simion Bărnuțiu din Municipiul Cluj-Napoca, în data de 23.06.2022, începând cu orele 16.00 precum și în regim electronic- teleconferinţă.

Invitațiile de participare la teleconferință vor fi transmise înainte de dezbatere, în baza înscrierilor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Scafandrii clujeni au recuperat cadavrul bărbatului înecat în lacul ȚAGA. Au folosit sonarul

Publicat

scafandru isu2.jpg

Echipajele ISU, ajutați de trei scafandri de la Serviciul Salvamont au găsit trupul bărbatului dispărut miercuri seara în apele lacului Țaga.

Folosind sonarul de pe barca de căutare-salvare, echipajele au identificat în lac corpul acestuia.

Citește și: UPDATE. O persoană a DISPĂRUT în lacul de la Țaga. Scafandrii o caută

În cele din urmă, acesta a fost recuperat de scafandrii de la Salvamont.

Salvatorii se așteaptă sosirea celor de la Medicină Legală.

Citește și: VIDEO. FOTO. ISU Cluj a reluat căutările persoanei dispărute în Lacul Țaga

Din informațiile primite până acum,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

”La cireșe, cu Mugurii de Tezaur și Leontina Fărcaș” – o nouă expoziție de fotografie etnografică la Alba Iulia

Publicat

panou 1 vasi 1000x600.jpg

Spațiul expozițional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba găzduiește în această perioadă o nouă expoziție de fotografie etnografică. Fotografiile expuse sunt realizate de cursanții clasei de Artă Fotografică a Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, coordonați de Vasile Sârb.

Denumită „La cireșe, cu Mugurii de Tezaur și Leontina Fărcaș”, expoziția încearcă să pună în valoare frumusețea costumului popular românesc în instantanee surprinse în livada cu cireși din satul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vârful noului val de infectări cu COVID-19 care afectează Franţa ar putea fi atins la sfârşitul lunii iulie. Cazurile zilnice trec de 120.000

Publicat

Noul val de COVID-19 care se propagă în Franţa, alimentat de noile variante virale, urmează să atingă un vârf spre sfârşitul lunii iulie. Anunțul a fost făcut deconsilierul ştiinţific principal al Guvernului francez, Jean-Francois Delfraissy, informează Reuters.

”Vârful nu a fost încă atins. Vârful infectărilor va fi atins probabil la sfârşitul lui iulie”, a declarat Delfraissy pentru postul de radio RTL.

”Apoi varianta BA.5 va apărea din nou, dacă nu va fi înlocuită de o altă variantă… la toamnă”, a adăugat el.

Franţa a raportat 124.724 de noi infectări în ultimele 24 de ore, faţă de 77.967 cazuri raportate în urmă cu o săptămână.

Guvernul francez a recomandat totodată săptămâna aceasta ca oamenii să înceapă din nou să poarte măşti sanitare în zone aglomerate, în special în transportul public, pentru a ţine sub control cel mai recent val de infectări COVID-19.

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Emil Boc: Firmele înscrise la licitația pentru metrou au solicitat încă o prelungire pentru depunerea ofertelor, luna august

Publicat

metrou.jpg

Deja licitația pentru realizarea metroului clujean a fost amânată de două ori: 9 mai, respectiv finalul lunii iunie. Primarul Emil Boc a anunțat, joi, că ne aflăm în fața unei noi amânări, la cererea firmelor interesate.

Comisia de licitații a Primăriei a aprobat cererea, iar noul termen este 22 august 2022.

Companiile ar fi arătat că partea de proiectare e prea stufoasă și nu se pot încadra în termenul scurt propus inițial.

Societatea civilă a semnalat încă de la început că termenul inițial este prea scurt pentru o licitație de acest calibru.

Valoarea lucrărilor se va ridica la peste 6,66…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe