Connect with us

ACTUALITATE

CNAIR a avizat documentaţia AMC etapa a doua pentru Drumul Expres Bacău – Piatra Neamţ

Publicat

cniar drum bacau piatra neamt
sursa foto: Facebook / Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat documentaţia AMC etapa a doua pentru Drumul Expres Bacău – Piatra Neamţ, cu o lungime estimată de 52,12 kilometri, a anunţat marţi compania.

„Marţi, 28 decembrie 2021, CNAIR a avizat documentaţia multicriterială, etapa a doua, pentru Drumul Expres Bacău-Piatra Neamţ, cu o lungime estimată de 52,12 km. Anterior, CNAIR a solicitat proiectantului, Asocierea SC Serch Corporation SRL – Egis România SA, revizuirea documentaţiei pentru Analiza Multicriterială de Traseu Etapa a doua, să asigure o distanţă de minimum 2,6 km între drumul expres şi obiectivul SEVESO (amplasat pe platforma industrială Săvineşti)”, se menţionează în comunicat.

Specialiştii CNAIR au prezentat, în 3 august 2021, în cadrul unei şedinţe organizate la Prefectura Judeţului Neamţ, variantele rezultate din AMC etapa 1.

Potrivit sursei citate, a fost discutată problema traseului în zona platformei industriale, în care îşi desfăşoară activitatea o societate care este încadrată ca obiectiv SEVESO şi faţă de care reprezentanţii ISU şi CJ Neamţ au recomandat amplasarea variantelor de traseu la un minimum de kilometri.

Ulterior, în data de 14 decembrie 2021, JASPER a transmis o serie de recomandări asupra documentului AMC 2 revizuit. Proiectantul a transmis documentul revizuit prin asigurarea acestei distanţe la minimum 2,6 km între drumul expres şi obiectivul menţionat.

Conform CNAIR, valoarea iniţială a contractului este de 8, 923 milioane lei, fără TVA, iar durata contractului este de 18 luni (de la data ordinului de începere).

Drumul Expres Bacău-Piatra Neamţ face parte din proiectele ce beneficiază de finanţare din fonduri nerambursabile, aferente perioadei de programare bugetară a UE 2014-2020. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Liviu Axinte, Liga Sindicatelor din Învățământ Botoșani – FSLI

Publicat

axinte 1000x600.jpg

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani – FSLI.
Profesorul Liviu Axinte a vorbit despre greva pofesorilor din România, despre drepturile lor, despre cum este afectat anul școlar, dar și despre ceea ce se va întâmpla în viitorul cel mai apropiat cu sistemul de învățământ.

Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Percheziții într-o localitate din Botoșani. Ce au căutat oamenii legii

Publicat

perchezitii caini 9 1000x600.jpg

Având în vedere cercetările care se desfășoară în trei dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, la data de 5 iunie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au pus în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, atât la locuința persoanei bănuită de comiterea infracțiunilor, cât și la domiciliile persoanelor bănuite ca ar deține o parte dintre bunurilor sustrase.

Din cercetări, a reieșit faptul că, în luna mai a.c., un tânăr de 27 de ani, din comuna Mitoc, ar fi pătruns, fără drept, de mai multe ori, în incinta unui cabinet medical, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

În urma activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vitezoman beat, din municipiul Botoșani, scos din trafic de polițiști

Publicat

etilotest bun.jpg

Luni, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe strada Sucevei, din municipiul Botoșani, un autoturism, condus de un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Botoșani, care circula cu viteză peste limita legală.

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1450 de lei, pentru nerespectarea vitezei legale, iar pentru conducere sub influența alcoolului a fost întocmit dosar penal.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

În atenția fermierilor: APIA Botoșani trece la penalități

Publicat

fermieri 960x600.jpg

APIA Botosani a finalizat în data de 31 mai 2023 primirea, fără penalități, a cererilor de plată aferente  intervențiilor în sectorul vegetal și zootehnic finanțate din Fondul european de garantare agricolă şi de la bugetul de stat  și a intervenţiilor specifice dezvoltării rurale delegate. Și în acest an marcat de schimbarea modului de abordare a asigurării finanțării,  reguli noi, condiții de eligibilitate adaptate noilor cerințe impuse de PAC, solicitanții de sprijin financiar au manifestat un interes sporit față de intervențiile și schemele de plăți care beneficiază de fonduri alocate prin PNS 2023- 2027.

Astfel, un număr de 27.699 solicitanți au depus cereri de plată pentru o suprafață  de 292.829,88 ha, reprezentând un…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe