Connect with us

EVENIMENT

CNAS: Proiectul noului Contract-cadru nu limitează accesul asiguraţilor la servicii medicale în ambulatoriu

Publicat

doctor medic sanatate pixabay 1000x600.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Proiectul noului Contract-cadru nu  va limita accesul asiguraţilor la servicii medicale în ambulatoriu, a precizat, marţi, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) prin intermediul unui comunicat.

„Având în vedere afirmaţiile apărute în spaţiul public, conform cărora în proiectul noului Contract-cadru elaborat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate s-ar intenţiona reducerea numărului de servicii medicale decontate de CNAS, precizăm că propunerea de reglementare a decontării unui singur serviciu medical/procedură diagnostică/terapeutică/ tratamente/terapii pentru un CNP/zi se referă la faptul că pentru un pacient se poate raporta în vederea decontării un singur serviciu de acelaşi tip, pe zi, pe persoană, dintre serviciile prevăzute în prezent la pct. 1.7 Anexa 7 la Ordinul MS/CNAS nr. 1068/627/2021”, se arată în comunicat.

Potrivit proiectului, Casele de asigurări de sănătate decontează medicilor de specialitate din specialităţile clinice, planificare familială şi îngrijiri paliative în ambulatoriu contravaloarea serviciilor medicale decontate prin tarif pe serviciu medical exprimat, dacă aceste servicii sunt efectuate în cabinetele medicale în care aceştia îşi desfăşoară activitatea şi interpretate de medicii respectivi, luând în calcul numărul de puncte aferent fiecărui serviciu medical şi valoarea stabilită pentru un punct.

„Casa de asigurări de sănătate decontează un singur serviciu medical/procedură diagnostică/terapeutică/tratamente/terapii pentru un CNP/zi”, se arată în proiect.

CNAS: Proiectul noului Contract-cadru nu limitează accesul asiguraţilor la servicii medicale în ambulatoriu. Pacientul respectiv se poate prezenta în aceeaşi zi şi la o altă specialitate medicală din ambulatoriu

Astfel, pentru un pacient care se prezintă la o consultaţie în ambulatoriul de specialitate la medicul cardiolog, acesta efectuează consultaţia şi, dacă apreciază necesar, îi poate efectua unul sau mai multe servicii.

De exemplu, efectuează un EKG şi/sau măsoară indicele de presiune gleznă/braţ. Consultaţia şi serviciile efectuate se raportează de medic în vederea decontării.

„Pacientul respectiv se poate prezenta în aceeaşi zi şi la o altă specialitate medicală din ambulatoriu, de exemplu la dermatologie. Medicul dermatolog îi acordă consultaţia şi, dacă apreciază necesar, îi efectuează şi servicii, cum ar fi, de pildă, testul cutanat cu agenţi fizici şi/sau examinarea cu lampă Wood. Medicul dermatolog raportează în vederea decontării consultaţia şi serviciile efectuate.

Prin urmare, din exemplul de mai sus, este evident că nu există o îngrădire, o limitare a decontării serviciilor medicale efectuate de medicul din ambulatoriul de specialitate, cu privire la tipul serviciilor medicale necesare pacientului”, susţin reprezentanţii CNAS.

CNAS precizează că reglementarea se referă la faptul că medicul de specialitate nu poate raporta, într-o zi, acelaşi tip de serviciu medical de două ori pentru acelaşi pacient. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Intervenția estetică bizară la care a apelat Adriana Bahmuțeanu. Dezvăluiri fără perdea: „M-a băgat cu tot corpul”

Publicat

intervenția estetică bizară la care a apelat adriana bahmuțeanu. dezvăluiri

De curând, Adriana Bahmuțeanu a fost invitată în cadrul emisiunii de la Kanal D, prezentate de Denise Rifai. Aici, fosta parteneră de viață a lui Silviu Progoană a vorbit deschis despre anumite subiecte din viața sa. Extrem de sinceră, jurnalista a spus la ce intervenție estetică a apelat.

Ce intervenții estetice are Adriana Bahmuțeanu. Jurnalista a spus adevărul

Recent, Adriana Bahmuțeanu a fost invitată în emisiunea de la Kanal D a lui Denise Rifai. Acolo, fosta soție a lui Silviiu Prigoană a răspuns sincer la cele 40 de întrebări adresate de către îndrăgita prezentatoare.

La un moment dat, jurnalista a spus și la ce intervenție estetică bizară a apelat. Aceasta a negat că și-ar fi făcut rejuvenare intimă, însă a recunoscut că și-a făcut o aerisire cu ozon.

Totodată, Adriana Bahmuțeanu a…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 30.000 de imobile, vândute în luna ianuarie în întreaga ţară

Publicat

În luna ianuarie a anului 2023 au fost vândute, la nivelul întregii ţări, 33.274 de imobile, cu 26.590 mai puţine faţă de luna decembrie, a informat, luni, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul tranzacţiilor în luna ianuarie este cu 6.236 mai mic faţă de perioada similară a anului 2022.

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în ianuarie 2023, în Bucureşti – 6.945, Braşov – 1.928 şi Ilfov – 1.458.

Judeţele cu cele mai puţine imobile vândute în aceeaşi perioadă sunt Teleorman – 174, Covasna – 180 şi Olt – 184.

De asemenea, judeţele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în prima lună a anului 2023 sunt Dolj – 554, Buzău – 435 şi Brăila – 396. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Șofer prins la volan cu o alcoolemie de peste 1 la mie în aerul expirat, pe o stradă din Târgu Mureș

Publicat

Șofer prins la volan cu o alcoolemie de peste 1

În municipiul Brașov vor fi amenajate 24 de locuințe sociale într-un bloc din municipiu. Valoarea investiției depășește 3,3 milioane de lei, a anunțat luni, 6 februarie 2023, Primăria Municipiului Brașov.

Potrivit Primăriei Municipiului Brașov, Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru transformarea căminului pentru persoane fără adăpost în bloc de locuințe sociale.

Vor fi amenajate 24 de locuințe, garsoniere și apartamente cu două camere Municipalitatea continuă programul de sprijin al persoanelor aflate în situații dificile prin amenajarea a 24 de locuințe sociale în imobilul în care acum își are sediul Căminul pentru persoane fără adăpost.

În ședința ordinară de săptămâna trecută, Consiliul Local a aprobat noii indicatori tehnico-economici pentru realizarea lucrărilor de…

Citește mai mult pe ardeal24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Când debutează sezonul 14 al emisiunii iUmor. O nouă vedetă se alătură echipei, cine sunt jurații

Publicat

când debutează sezonul 14 al emisiunii iumor. o nouă vedetă

Fanii emisiunii iUmor trebuie să știe când debutează sezonul 14 al emisiunii lor preferate! Antena 1 a făcut marele anunț, iar emisiunea iUmor vine cu noi și noi surprize pentru telespectatori. În plus, o nouă vedetă s-a alăturat juraților.

Când debutează sezonul 14 al emisiunii iUmor

Așadar, cel mai urmărit show de umor din România, revine pe micile ecrane din dat de 11 februarie cu sezonul cu numărul 14 iUmor! Se anunță comedie totală, mai ales după ce s-a aflat că Delia, Cheloo, Bordea și Cortea se luptă pentru jokerul care poate schimba soarta unui concurent. Așadar, sunt și reguli noi.

Cel mai fresh cuplu de comedianti din România, Bordea şi Cortea, li se alătură Deliei şi lui Cheloo şi vin să “trateze” juriul, prezentatorii, concurentii si publicul iUmor cu o doză masivă de umor, aşa cum…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe