Connect with us

ACTUALITATE

CNSU a aprobat repatrierea cetăţenilor români aflaţi în Maroc

Publicat

avion 400x240

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, marţi, aprobarea repatrierii cetăţenilor români aflaţi în Regatul Maroc.

Conform Hotărârii 109, aceasta se va face inclusiv prin activarea Mecanismul European pentru Protecţie Civilă, ca urmare a suspendării tuturor zborurilor directe cu această destinaţie.

Pentru punerea în executare a acestor prevederi, se abilitează Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM, să întreprindă măsurile din competenţă, se menţionează în document.

Totodată, costurile vor fi asigurate din bugetul de stat, de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prin bugetele ministerelor implicate şi prin Mecanismul European pentru Protecţie Civilă, precizează CNSU.

Marţi, Ministerul Afacerilor Externe informa că, în contextul deciziei autorităţilor marocane de suspendare a zborurilor comerciale cu destinaţia Maroc, ca urmare a noii variante de coronavirus, Ambasada României la Rabat gestionează situaţia a 72 de turişti români ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceştia aveau rezervări.

Ambasada României la Rabat a efectuat, în regim de urgenţă, demersuri pentru identificarea unor zboruri alternative de deplasare spre ţară, eforturi care continuă şi în prezent.

„De asemenea, misiunea diplomatică se află în dialog permanent cu cetăţenii români afectaţi şi autorităţile locale şi acordă asistenţă consulară, conform competenţelor şi cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile statului de reşedinţă în contextul pandemiei de COVID-19”, mai preciza ministerul. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Patru comune din județul Cluj libere de COVID

Publicat

covid 19.jpg

Patru comune din județul Cluj înregistrează  zero cazuri de COVID în ce cea mai mare ratpă de incidență rămâne în Ciurila, unde a ajuns la 25,30 la mia de locuitori.

Potrivit DSP Cluj, cele patru comune cu incidență zero sunt Beliș, Bobâlna, Cămărașu și Sânmartin.

La nivelul județului se înregistrează o rată de 7,47 la mia de locuitori, iar în municipiul Cluj-Napoca rata este de 10,67.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Probleme pentru Celine Dion. A anulat finalul unui turneu

Publicat

Cântăreaţa canadiană Celine Dion a anunţat că ultimele concerte programate în cadrul etapei nord-americane a turneului său „Courage” au fost anulate din cauza unor probleme de sănătate persistente, informează AFP.

„Chiar speram să fiu pregătită să mă întorc pe scenă acum, însă descopăr că trebuie să am mai multă răbdare”, a scris vedeta pe Twitter.

Cântăreaţa, ale cărei concerte au trebuit să fie amânate din cauza pandemiei, îşi anulase deja spectacolele programate în Las Vegas între noiembrie 2021 şi februarie 2022. Ea urma să îşi reia turneul pe 9 martie la Denver şi să urce pe scenă în circa 15 oraşe americane şi canadiene până pe 22 aprilie.

Aceste spectacole au fost, de asemenea, anulate deoarece recuperarea cântăreţei, care suferă de „spasme musculare severe şi persistente”, „durează mai mult decât s-ar fi aşteptat”, a precizat staff-ul artistei într-un comunicat.

Celine Dion susţinuse primele 52 de concerte ale turneului înainte de începerea pandemiei în martie 2020.

Spectacolele din etapa europeană a turneului „Courage” rămân însă programate. Acestea ar trebui să înceapă pe 25 mai la Birmingham, în Marea Britanie. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

Țara care a înregistrat primele sale decese cauzate de varianta Omicron

Publicat

omicron

Iranul a înregistrat primele decese confirmate ca fiind cauzate de varianta Omicron, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii iranian, informează dpa.

Până acum, trei iranieni au murit de această variantă puternic transmisibilă şi mai mult de 1100 de persoane au fost infectate la nivel naţional, a precizat ministerul, potrivit agenţiei de presă Tasnim.

În contextul unei acute crize economice, guvernul de la Teheran vrea să impună din nou limite drastice pentru viaţa publică, în încercarea de a combate un nou val de contaminări.

Iranul a fost deja lovit puternic de pandemie, însă numărul de contaminări a început să scadă după ce vaccinurile au devenit mai accesibile populaţiei, vara trecută.

Până acum, mai mult de 60% dintre cei aproape 84 de milioane de iranieni au fost vaccinaţi cu două doze şi au început să fie administrate şi doze de rapel.

De la izbucnirea pandemiei, în Iran au fost înregistrate peste 132.000 de decese cauzate de COVID-19 şi peste 6,2 milioane de contaminări. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

Neculai, care adună cartoane în Cluj, nevoit să doarmă sub CERUL liber. I s-a tăiat curentul din baraca din Parcul Feroviarilor

Publicat

neculai.jpg

Neculai, bărbatul care adună cartoane cu un căruț în Cluj-Napoca și le vinde la centrele de colectare, doarme sub cerul liber după ce i s-a tăiat curentul de la baraca pe care o folosea în Parcul Feroviarilor.

”O noapte geroasă de iarnă. 14 spre 15 ianuarie 2022. Toți cei de la poliția comunitară din Primăria Cluj Napoca, sunt bine acasă la căldură. Nu îi interesează ce se întâmplă cu cei defavorizați. Nu le pasă. Rămân de gheață, dacă o persoană fără adăpost îngheață ori moare.O persoană fără adăpost, locuiește de peste 20 de ani întro baracă din Parcul Feroviarilor.

Nu cerșește, își câștigă existența din strângere de cartoane. Toată ziua trage după el un căruț încărcat cu cartoane. Nu are antecedente penale. Și ce s-au gândit domnii polițai comunitari, ca fără să îi dea timp de 2 sau 3 săptămâni să își caute unde să stea, să- l dea afară din acea baracă. Dar cum?

Au tăiat cablul de curent la care era conectată acea baracă. Neculai este persoana care stă acolo. Vineri 14 ianuarie au tăiat cablul de curent iar noaptea Neculai a dormit în frig.

Nu știu dacă va îngheța ori nu. Îi pasă cuiva dacă pățește ceva? Îi pasă cuiva dacă Neculai se răcește ori îngheață? Cei care au tăiat firul de curent s-au gândit la urmarea faptei lor? Între orele 3 și 5 în fiecare noapte Nicolae se trezește își ia căruțul și merge după cartoane”, a spus Cristian Marcel Vasilescu, un clujean care îl mai ajută pe Neculai.

Neculai a declarat pentru Cluj24 că în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost dus de Poliția Locală la adăpostul pentru oamenii străzii de pe strada Oașului, unde a fost lovit de un bărbat care dormea acolo, astfel…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe