Connect with us

EVENIMENT

Cod galben de ceață densă în 6 județe. Peste jumătate din țară, sub Cod galben de viscol. Informare meteo de ninsori și ploi

Publicat

lapovita polei

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineață, o avertizare meteo nowcasting cod galben de ceață densă pentru localități din 6 județe.

De asemenea, până miercuri, este în  vigoare o informare meteo de ninsori și ploi. În Sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei și zona de munte, va fi viscol și vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare.

Potrivit meteorologilor, până la ora 8:00, se va semnala ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Zone vizate:

Județul Brăila;
Județul Ialomiţa;
Județul Prahova: zona joasă;
Județul Buzău: zona joasă;
Județul Călăraşi;
Județul Giurgiu;

Citește și Peste jumătate din județele țării, sub Cod galben de viscol. Informare meteo de ninsori și ploi

Reamintim că până miercuri, 8 decembrie, este în vigoare o informare de ploi, ninsori și lapoviță pentru toată țara. Se vor înregistra între 15 și 40 de litri/mp . De asemenea, 26 de județe vor fi sub avertizare Cod galben de viscol, până miercuri seara.

Aria precipitațiilor va cuprinde toate regiunile țării și se vor acumula cantități ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud-est, 30…40 l/mp.

În zonele de deal și de munte și local în centrul, nordul și nord-estul țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță, iar în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile.

Începând din a doua parte a zilei de marți, 7 decembrie, vântul se va intensifica în est, sud-est, în extremitatea de sud-vest și temporar în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h.

Cod galben de viscol

Începând de marți ora 6.00 și până miercuri la ora 18.00 va intra în vigoare un Cod galben de viscol în sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei și zona de munte.

Vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare.

Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

Județele vizate sunt Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Caraș Severin, Hunedoara , Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Buzău.

 

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti personal pentru activități casnice. Ce drepturi au prestatorii

Publicat

noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti

Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti personal pentru activități casnice. Potrivit Ministerului Muncii, prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au și angajații. 

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://tichete.anofm.ro/.

Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti personal…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT pe Memorandumului, în Cluj-Napoca. Minoră ACROȘATĂ de o dubă a MAI

Publicat

accident 3 e1713942304371.jpg

Un accident rutier a avut loc, miercuri dimineață, pe str. Memorandumului colț cu str. Samuil Micu. O minoră a fost acroșată de o dubă a MAI.

„Din primele cercetări se pare că o autospecială aparținând MAI ar fi acroșat un pieton aflat în traversarea străzii Samuil Micu intersecție cu Memorandumului”, a transmis Poliția Locală.

ACCIDENT pe Memorandumului, în Cluj-Napoca. Minoră ACROȘATĂ de o dubă a MAI

La fața locului s-a deplasat o ambulanță
Citește mai mult pe
Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Majorare salarială de 70% pentru munca suplimentară prestată de polițiștii din penitenciare, în 2024. CONDIȚII

Publicat

majorare salarială de 70% pentru munca suplimentară prestată de polițiștii

Majorare salarială de 70% pentru munca suplimentară prestată de polițiștii din penitenciare, în 2024. Munca suplimentară prestată de polițiștii din penitenciare se va compensa printr-o majorare salarială de 70% din salariul de funcție, în acest an, potrivit unui ordin de ministru publicat recent în Monitorul Oficial.

Potrivit legii, este vorba despre munca suplimentară care nu se poate compensa prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după prestarea muncii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Programul Electric Up 2. Cum pot primi firmele bani pentru fotovoltaice. Cât este bugetul de finanțare aprobat de Guvern

Publicat

panouri fotovoltaice alba24 e1670246486954 1000x600.jpeg

Programul „Electric Up 2” a fost aprobat de Guvern. Firmele, inclusiv cele din HoReCa, vor avea acces la finanțare pentru instalarea panourilor fotovoltaice şi a staţiilor pentru încărcarea vehiculelor electrice.

Bugetul alocat este de 450 de milioane de lei.

„Sprijinim IMM-urile şi firmele din HORECA să-şi instaleze panouri fotovoltaice şi staţii pentru încărcarea vehiculelor electrice. Acordăm până la 150.000 euro pentru fiecare beneficiar”, a declarat Marcel Ciolacu,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe