Connect with us

EVENIMENT

Cod galben de inundații pe râuri din județele Harghita, Covasna, Alba și Hunedoara

Publicat

Hidrologii au redactat duminică mai multe avertizări de tipul cod galben de inundații valabile până la sfârșitul zilei în patru județe din Ardeal. Pe listă sunt râuri din județele Harghita, Covasna, Alba și Hunedoara.

Potrivit hidrologilor, codul galben va fi în vigoare până la ora 22.00 pe râurile din bazinele hidrografice Cormoș, în județele Harghita și Covasna, și Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Galda – amonte Gelmar, Arieș – bazin superior, în județul Alba.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele menționate”, scrie în avertizarea hidrologilor.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Vârghiș și Ampoi, avertizează specialiștii.

Cod galben este și în bazinul hidrografic Mureș, pe afluenții aferenți sectorului aval Gelmar – amonte Brănișca, în județul Hunedoara. Avertizarea este în vigoare până la miezul nopții, iar pericolul cel mai mare este în bazinul superior Strei.

sursa: mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Săptămâna Patimilor 2024 la catolici și protestanți: Triduumul Pascal – cele trei zile sfinte care preced Sărbătoarea Paștelui

Publicat

săptămâna patimilor 2024 la catolici și protestanți: triduumul pascal –

Luni, 25 martie, începe  Săptămâna Patimilor pentru credincioșii romano-catolici și protestanți. Sărbătoarea Floriilor de duminică  a fost primită cu bucurie, dar cu înțelegerea faptului că săptămâna ce urmează, Săptămâna Mare sau Săptămâna Sfântă, este una a tristeții.

În acest an, Paștele Catolic este sărbătorit la 31 martie, cu mai bine de o lună înaintea Paștelui Ortodox ( 5 mai).

Triduumul Pascal – cele trei zile sfinte  care preced Sărbătoarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Copil pe trotinetă, lovit de mașină pe o trecere de pietoni în Cluj-Napoca. A intervenit SMURD

Publicat

accide 3.jpeg

Un copil pe trotinetă a fost lovit de o mașină, luni dimineață, pe trecerea de pietoni din Piața Ștefan cel Mare, aproape de Bastionul Croitorilor, conform unor martori.

Din primele informații, copilul primește îngrijiri medicale din partea unui echipaj SMURD, minorul fiind conștient și cooperant.

La spital

”Acuză dureri la membrele superioare și inferioare și, cel mai probabil, va fi transportat la spital”, au spus pompierii clujeni.

Mașina este…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Universitățile vor putea construi pe terenurile aflate în domeniul public. Ligia Deca vrea să modifice legea din nou

Publicat

universitățile vor putea construi pe terenurile aflate în domeniul public.

Universitățile vor putea construi pe terenurile aflate în domeniul public. Ligia Deca își modifică propriile Legi ale educației, la doar 8 luni de la promulgare și după 8 ani de lucru pe aceste proiecte din poziția de consilieră a lui Klaus Iohannis.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Ligia Deca a inițiat un proiect de Ordonanță de Urgență (OUG) prin care aduce numeroase schimbări legii învățământului preuniversitar și legii învățământului superior.

Universitățile vor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Buna Vestire, sărbătoare mare în Postul Paștelui, pe 25 martie. Obiceiuri și superstiții. 18 ani de Mitropolie la Cluj

Publicat

buna vestire.jpg

Buna Vestire, sărbătoare mare în Postul Paștelui: este marcată în Calendarul Creștin Ortodox 2024 pe 25 martie. Buna Vestire este una dintre cele mai importante sărbători din Postul Paștelui.

Buna Vestire sau popular Ziua Cucului sau Blagovestenia (termenul slav corespunzător celui de Bună Vestire), este praznicul în amintirea zilei în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că va naște pe Fiul lui Dumnezeu.

Buna Vestire este prima…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe