Connect with us

EVENIMENT

Cod GALBEN de viituri pe râuri din 13 bazine hidrografice

Publicat

apa rau inundatii.jpg
Arhivă foto

Marți, specialiștii de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INGHA) au actualizat atenționarea de Cod galben pentru viituri, care va rămâne în vigoare până miercuri la ora 6:00.

Potrivit hidrologilor, vor fi afectate anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mic (judeţele: Bihor şi Cluj), Someş (judeţele: Cluj, Sălaj şi Maramureş), Crişul Repede (judeţul Cluj), Crişul Alb (judeţele: Hunedoara şi Arad), Arieş (judeţele: Alba şi Cluj), Mureş (judeţele: Alba şi Cluj), Mureş (judeţele: Alba, Sibiu, Hunedoara şi Arad), Timiş (judeţele: Caraş Severin şi Timiş), Nera (judeţul Caraş Severin), Jiu (judeţul Gorj), Olt (judeţele: Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vălcea şi Argeş), Ialomiţa (judeţul Dâmboviţa), Prahova (judeţul Prahova), Buzău (judeţele: Braşov, Covasna şi Buzău), Suceava (judeţul Suceava), Moldova (judeţele: Suceava şi Neamţ) şi Trotuş (judeţele: Harghita, Bacău, Neamţ, Covasna şi Vrancea).

Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, existând riscul depăşirii cotelor de atenţie.

INGHA precizează că acestea se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Cluj, Alba, Hunedoara şi Suceava. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Băile Sărate de la Ocnișoara. Au început lucrările de foraj pentru construcția bazei de agrement. Valoarea proiectului

Publicat

video: băile sărate de la ocnișoara. au început lucrările de

Băile Sărate de la Ocnișoara. Au început lucrările de foraj pentru construcția bazei de agrement. În comuna Lopadea Nouă au început recent lucrările de foraj și sondaj pentru construcția Băilor Sărate Ocnișoara, a anunțat primarul joi primarul Marian Cătălin Indreiu. În urma acestor lucrări se va stabili structura straturilor geotehnice și adâncimea de fundare.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum l-au pedepsit judecătorii un tânăr din Alba care a bătut o educatoare într-un centru de plasament din Blaj

Publicat

cum l au pedepsit judecătorii un tânăr din alba care a

Un tânăr din Alba care a locuit pentru o bună perioadă într-un centru de plasament a fost condamnat după ce a bătut o educatoare.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Lacul Tarzan din Turda, supranumit „lacul fără fund”, amenajat ca un nou spațiu de relaxare în perioadă de caniculă

Publicat

tarzan 1.jpg

Primăria Turda a început pregătirile pentru a oferi locuitorilor un loc de relaxare în perioadă de caniculă, și anume lacul Tarzan din municipiu.

”Au avut loc acțiuni de salubrizare în zona lacului Tarzan, dar și în zonele din împrejurimi care pot fi folosite pentru plajă sau picnic.

Astfel, pe lângă lacul Privighetorii, lacul Tarzan este o altă oază de relaxare în natură pentru toată familia.

Încurajăm cetățenii să păstreze curățenia în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șoseaua de centură de nord a municipiului Alba Iulia: acord de mediu, solicitat la APM Alba. Lucrările prevăzute în proiect

Publicat

Șoseaua de centură de nord a municipiului alba iulia: acord

Șoseaua de centură de nord a municipiului Alba Iulia. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat pe 24 iulie depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Drum de legătură în partea de nord a municipiului Alba Iulia”, beneficiar Consiliul Județean Alba.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe