Connect with us

EVENIMENT

Cod GALBEN de viituri pe râuri din şase judeţe

Publicat

inundatii 2.jpg
Arhivă foto

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un avertisment de Cod galben privind riscul de viituri, valabil până marți la ora 15:00, pentru râurile din șase județe.

„Conform situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru următoarele 24 de ore, specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor au actualizat Avertizarea Hidrologică emisă în cursul zilei de duminică. Astfel, începând de astăzi, 26 iunie, de la ora 12:00, până mâine, la ora 15:00, intră în vigoare Codul galben pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Alb – sectorul situat în aval de staţia hidrometrică Criscior (judeţele: Hunedoara şi Arad), Bârzava – sectorul situat în aval de staţia hidrometrică Gătaia (sector îndiguit – judeţul Timiş), Moraviţa (judeţele: Caraş Severin şi Timiş) şi Prahova – afluenţii bazinului mijlociu şi inferior (judeţele: Prahova şi Ialomiţa)”, se arată într-un comunicat al INHGA.

În acest context sunt vizate fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depăşirii cotelor de atenţie. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Caz grav la Teiuș semnalat de un ONG: 61 de câini crescuți în condiții greu de descris. Ce s-a întâmplat cu animalele

Publicat

caz grav la teiuș semnalat de un ong: 61 de

Zeci de câini care stăteau în condiții greu de imaginat, într-o casă din Teiuș, au fost mutați în adăposturi publice din Alba și Sibiu.

Cazul, o ”casă a groazei pentru animale” din Teiuș în care erau 61 de câini a fost făcut public de un ONG, Partidul NOA – Natură, Oameni, Animale.

Aceștia au anunțat Poliția Animalelor din Alba, de la jumătatea lunii februarie și au arătat dovezi legate de modul în care trăiesc cei 61 de câini.

Polțiștii au amendat-o pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. A doua mascotă a UBB Cluj-Napoca, un lup, prezentată de Mărțișor. ”UBB Lupi” simbolizează tradiția

Publicat

ubb mas 1.jpg

Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca a prezentat, vineri, de Mărțișor, a doua mascotă a instituției de învățământ, un lup, botezat ”UBB Lupi”, care simbolizează tradiția universității.

Purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieș, a declarat, vineri, că noua mascotă se va alătura primei, care este un urs, numit UBBear.

A doua mascotă a UBB Cluj-Napoca, prezentată de Mărțișor. ”UBB Lupi” simbolizează tradiția

”Este o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Acțiune a polițiștilor, la Sebeș: 14 șoferi care nu au respectat regulile privind oprirea și staționarea, sancționați

Publicat

acțiune a polițiștilor, la sebeș: 14 șoferi care nu au

Acțiune a polițiștilor, la Sebeș. 14 șoferi care nu au respectat regulile privind oprirea și staționarea au fost sancționați de polițiștii din Sebeș.

Polițiștii Biroului Rutier Sebeș, împreună cu polițiști de ordine publică și din cadrul Poliției Locale Sebeș, au organizat pe 27 februarie o acțiune, pe raza municipiului.

Acțiunea a vizat impunerea unui climat de disciplină în rândul participanților la trafic și depistarea celor care nu respectă regulile privind…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Evenimente de WEEKEND la Cluj. Ce aduce Mărțișorul? FEMEIA în centrul atenției

Publicat

flori primavara gradina botanica 2 e1709136768446.jpg

Primul weekend din Mărțișor vine cu vreme frumoasă la Cluj și cu multe evenimente dedicate femeii. De la piese de teatru, la concerte, de la stand-up comedy la Holograf, de la Romeo și Julieta la Filarmonică.

Vineri, 1 martie, de la ora 19.00, Teatrul Maghiar îi pune față-n față pe Romeo și Julieta, cu nelipsita scenă a balconului.

FOTO. Evenimente de WEEKEND la Cluj. Ce aduce Mărțișorul? FEMEIA în centrul atenției

Filarmonica Transilvania vă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe