EVENIMENT
Cod PORTOCALIU de caniculă în județe din vestul țării, cod galben de instabilitate în est
Meteorologii au emis atenționări cod portocaliu de caniculă pentru șase județe din Vestul țării și 17 județe din centrul și Sudul teritoriulului, plus București. În zona Moldovei este cod galben de instabilitate atmosferică.
Marți, între orele 12.00 și 22 este cod galben de instabilitate atmosferică în zona Carpaților Orientali și în estul Carpaților Meridionali, precum și în cea mai mare parte a Moldovei, în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și, mai ales după-amiaza, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină și vijelii.
În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local 20 – 40 l/mp.
Potrivit meteorologilor, manifestări de instabilitate atmosferică vor mai fi pe alocuri și în restul teritoriului.
În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramureșului și sudul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 21 de grade. Aici, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de caniculă valabil de marți, de la ora 12.00 până miercuri, la ora 22.00.
Va fi un val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat.

Zonele afectate sunt Crișana, Banat și sud-vestul Olteniei.
În cursul zilelor de marți și miercuri (29 și 30 iunie), în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35…38 de grade.
Joi, în estul și sudul teritoriului disconfortul termic se va menține ridicat, dar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a țării și se va menține accentuată până la sfârșitul săptămânii.
Sursa: Mediafax
EVENIMENT
FOTO. A plecat de acasă și nu s-a mai întors. O clujeancă de 84 de ani este căutată de polițiști
O femeie de 84 de ani din municipiul Cluj-Napoca este căutată de familie și polițiști după ce a dispărut de acasă.
La data de 11 septembrie, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că MANIU SILVIA CORNELIA, în vârstă de 84 de ani, din Cluj-Napoca, a plecat voluntar de la domiciliu în aceeași zi, în jurul orei 11.30 și nu a revenit până în prezent.
Semnalmente femeie…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Editorial Claudiu Makkai: Dreptate (doar) cu pensie specială. Cum e în alte țări și de ce magistrații români sunt privilegiați
Cel mai recent scandal legat de pensiile magistraților vine în urma unei declarații emoționale făcută de noul vicepremier Oana Gheorghiu, care a descris pensiile speciale ca fiind „un Caritas” și a afirmat că fondurile pentru acestea „sunt luate de la gura unui copil sau de la bugetul unui spital”.
Deși exprimarea doamnei Gheorghiu a fost poate puțin nefericită, ea corespunde unui principiu de joc cu sumă zero. Adică, la constituirea unui buget, dacă i se dă cuiva mai mult…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
ANSVSA demarează o campanie dedicată prevenirii risipei alimentare. Acțiuni de control, la nivelul întregii țări
În perioada 7 – 31 octombrie 2025, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a desfășurat, la nivelul întregii țări, o amplă acțiune de control și evaluare a modului în care operatorii din sectorul alimentar aplică legislația referitoare la diminuarea risipei alimentare, din perspectiva siguranței alimentelor.
În cadrul acestei acțiuni au fost verificați 595 de retaileri, 409 unități de alimentație publică, 141 de procesatori de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO. Chef Horia Șimon, la „Clujăreală”: În Spania am plecat de FOAME, dar am învățat MESERIE
Într-o țară în care toți jefuiesc, mai sunt câțiva care și chef-uiesc. Big chef Horia Șimon ne lămurește la „Clujăreala” lui Marius Aciu cât adevăr este în zicala „Mâncarea-i fudulie, băutura-i temelie”. Într-o lume în care mulți aleargă după titluri, Horea Șimon a ales să rămână autentic. Bucătar, formator, consultant gastronomic și om care nu s-a rușinat niciodată de meseria lui, Horea a venit…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

