Connect with us

EVENIMENT

Cod PORTOCALIU de CANICULĂ. Temperaturi de până la 39 de grade Celsius

Publicat

caldura

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de caniculă pentru localități din cinci județe din vestul țării, valabilă pentru zilele de marți și miercuri.

Astfel, potrivit meteorologilor, în 13 și 14 iulie, în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă.

Temperaturile maxime vor fi în general de 37…39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22…20 de grade.

 Conform sursei citate, în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat și în zilele următoare.

De asemenea, este în vigoare un cod galben de disconfort termic accentuat și caniculă.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură se va intensifica și se va extinde în cea mai mare parte a țării.

Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă.

În după-amiaza și seara de marți, 13 iulie, pe alocuri vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, la munte, precum și în regiunile estice și sud-estice.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Numărul pensionarilor care au primit indemnizaţie socială a crescut în luna ianuarie

Publicat

pensionari 590x354

Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost de 1.145.867 în ianuarie 2023, cu 616 persoane mai multe comparativ cu luna anterioară, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Dintre aceştia, 1.029.805 erau pensionari din sistemul public, iar 116.062 erau pensionari proveniţi din fostul sistem de pensii al agricultorilor.

În cazul pensionarilor din sistemul public, valoarea medie a indemnizaţiei suportate de la bugetul de stat a fost de 423 de lei.

Cele mai mari valori au fost înregistrate în judeţele Bistriţa-Năsăud (de 489 lei), Maramureş (487 lei), Cluj (469 lei) şi Vrancea (469).

Cei mai mulţi beneficiari ai acestei indemnizaţii erau în Bucureşti – respectiv 48.384 şi în judeţele Suceava (41.815 pensionari) şi Dolj (37.597).

În ceea ce priveşte pensionarii agricultori, indemnizaţia socială medie suportată de la bugetul de stat a fost de 303 de lei, valoarea cea mai mare fiind înregistrată în judeţele Ilfov (434 lei) şi Gorj (393 lei) şi în sectorul 1 din Bucureşti (379 lei).

Potrivit sursei citate, numărul cel mai mare de beneficiari din rândul pensionarilor agricultori se înregistra în judeţele Iaşi (7.973 persoane), urmat de Botoşani (7.567) şi Dolj (7.517).

CNPP precizează că beneficiarii sistemului public de pensii, ale căror venituri din pensii şi indemnizaţii, cumulate, se situează sub valoarea de 1.125 de lei, încasează lunar această valoare, denumită „Indemnizaţie socială pentru pensionari”, conform prevederilor Legii nr. 196/2009, cu modificările şi completările ulterioare

Agerpes

Citește mai departe

EVENIMENT

O nouă amenințare cu bombă la Curtea de Apel București. Clădirea a fost evacuată. La fața locului au sosit pirotehniștii

Publicat

o nouă amenințare cu bombă la curtea de apel bucurești.

O nouă amenințare cu bombă la Curtea de Apel București. În cursul după amiezii, un mail primit de instituție anunța că un pachet care conține o bombă a fost amplasat în incinta Curții de Apel. Astfel de alerte s-au înregistrat constant în ultimii ani, acestea dovedindu-se a fi false.

Amenințare cu bombă la Curtea de Apel București

Toate persoanele au fost evacuate din clădirea situată pe Splaiul Independenței, nr. 5. Circulația în zonă a fost oprită. La locul faptei au ajuns ofițeri SRI, polițiști, jandarmi și pirotehniști, care fac cercetări.

”În cursul acestei zile, 31 ianuarie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au fost sesizați cu privire la faptul că într-o instituție, din Sectorul 4, ar fi fost amplasat un dispozitiv exploziv. La fața locului s-au…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenințare cu bombă la Curtea de Apel București

Publicat

politie masina 1 1000x600.jpg

Sediul Curții de Apel București este evacuat marți, după ce a fost primită o amenințare că ar fi fost amplasat un dispozitiv exploziv.

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au fost sesizați marți cu privire la faptul că într-o instituție din Sectorul 4 ar fi fost amplasat un dispozitiv exploziv.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 14 pentru a lua primele măsuri. De asemenea, echipe de pirotehniști vor efectua verificări specifice.

Este vorba de sediul Curții de Apel București, care a fost evacuat.

„Se restricționează accesul până la finalizarea verificărilor pirotehnice”, transmit autoritățile. Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 80 de cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron, confirmate în săptămâna 23 – 29 ianuarie

Publicat

Arhivă foto

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat că marți la amiază, că în săptămâna 23 – 29 ianuarie, au fost confirmate 84 de cazuri cu varianta Omicron a SARS-CoV-2, dintre care 24 sunt variante „de îngrijorare”, iar 59 „de interes”.

Dintre cele 59 de cazuri cu variante „de interes”, 11 sunt confirmate cu varianta Omicron, sub-varianta BA.2.75, 47 cu BQ.1 şi unul cu XBB 1.5.

Până în prezent, au fost confirmate 88 cazuri cu sub-varianta BA.2.75, 237 cazuri cu sub-varianta BQ.1, şapte cazuri cu sub-varianta XBB şi patru cu sub-varianta XBB.1.5 a Omicron.

Potrivit INSP, până pe 29 ianuarie, au fost confirmate 9.928 cazuri cu varianta Omicron. Dintre acestea, la 3.028 a fost detectată subvarianta BA.2 (30%).

Dintre raportările de săptămâna trecută, la niciun caz nu a fost detectată sub-varianta BA.4, iar la 10 cazuri a fost detectată sub-varianta BA.5. Până în prezent la 3.462 cazuri a fost detectată sub-varianta BA.5 (35%).

INSP arată că, până la data de 29 ianuarie, au fost raportate la CNSCBT un număr de 18.597 secvenţieri.

Cele 102 secvenţieri de săptămâna trecută au fost raportate de INCDMM „Cantacuzino” (48) şi INBI „Matei Balş” (36). Agerpres

Citește mai departe