Connect with us

EVENIMENT

Avertizare ANM: Cod portocaliu de furtuni şi ploi abundente în zone din 15 judeţe. Vezi harta

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente şi furtuni, valabilă până joi dimineaţa în 15 judeţe din partea de sud şi sud-vest a ţării, respectiv o nouă atenţionare Cod galben de vreme instabilă ce vizează zone din 22 de judeţe.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 mai, ora 13:00 – 21 mai, ora 6:00, va fi în vigoare un Cod portocaliu de vreme rea în judeţele Giurgiu, Teleorman, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, precum şi în zone din judeţele Braşov, Sibiu, Alba şi Hunedoara.

Astfel, în intervalul menţionat, în Oltenia, local în Muntenia, în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi vijelii, grindină, descărcări electrice şi va ploua torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi apă ce vor depăşi 40 – 50 l/mp şi, izolat, 60 – 70 l/mp.

În acelaşi timp, începând de miercuri dimineaţa şi până joi, la ora 6:00, va fi valabilă o atenţionare Cod galben în 22 de judeţe, inclusiv în Municipiul Bucureşti, conform căreia în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei şi Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60 – 70 km/h, grindină şi averse torenţiale.

De asemenea, pe perioade scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi apă ce vor depăşi 25 – 30 l/mp şi, izolat, 40 – 50 l/mp.

Judeţele aflate vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Tulcea, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Neamţ (parţial), Harghita, Covasna, Prahova (parţial), Braşov (parţial), Mureş, Sibiu (parţial), Alba (parţial), Cluj, Hunedoara (parţial), Timiş şi Municipiul Bucureşti.

Pe de altă parte, meteorologii au emis şi o nouă informare de instabilitate atmosferică ce va afecta, pe tot parcursul zilei de joi, majoritatea regiunilor din ţară.

Astfel, în intervalul orar 6:00 – 23:00, în sudul, centrul şi sud-estul ţării, precum şi în zonele montane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 l/mp.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informaţiile emise marţi. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba Iulia, Blaj și alte localități din Alba. Lucrări programate până în 29 aprilie

Publicat

electrica (deer): Întreruperi de curent în alba iulia, aiud și

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba. Electrica – Distribuție Energie Electrică România – Transilvania Sud anunță programul lucrărilor de întreținere a rețelei. 

Furnizarea energiei electrice va fi întreruptă temporar pe străzi din Alba Iulia, Aiud, Blaj și din alte localități din județ.

Întreruperi programate la energie electrică în localități din județul Alba

Marți, 23 aprilie

  • Alba Iulia, străzile Dealul Furcilor, Emile Zola, Gardeniei,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Gheorghe: câți români își sărbătoresc ziua numelui în 23 aprilie 2024. Cui îi poți spune ”La mulți ani”

Publicat

sfântul gheorghe: câți români își sărbătoresc ziua numelui în 23

Sfântul Gheorghe, 23 aprilie 2024. Sfântul Mucenic Gheorghe este cunoscut pentru modul în care a susținut creștinismul și este considerat ocrotitorul forțelor terestre ale armatei române.

Sfântul Gheorghe: Numele de Gheorghe provine din limba greacă. Acesta se traduce prin: ţăran, agricultor sau lucrător al pământului.

Peste un milion de români poartă numele Sfântului Mucenic Gheorghe, care este sărbătorit marți.

MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024: SMS de „La mulți…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

copil disparut1.jpg

O fetiță de 13 ani din Cluj=Napoca a fost dată dispărută după ce nu s-a mai întors acasă de la școală.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că minora Mirabela Coloji a ieșit de la școala luni, 22 aprilie, dar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Copila are o înălțime aproximativă de 1.30 metri, păr brunet…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a ÎNJUMĂTĂȚIT recompensa primită de „minerii” de bitcoin

Publicat

bitcoin e1617773905426.jpg

Vineri, a avut loc un eveniment așteptat de piața criptomonedelor: operațiunea prin care a fost înjumătățită (halving) recompensa primită de „minerii” care contribuie la crearea de bitcoin.

Cantitate totală de bitcoin a fost definită la 21 de milioane de unități de creatorul (creatorii) cunoscuți sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, iar obiectivul „înjumătățirii” este acela de a controla rata de emitere a bitcoinilor.

Următoarea operațiune de halving va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe