Connect with us

EVENIMENT

Cod portocaliu de inundații în Vaslui și Galați. Cod galben în alte județe

Publicat

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, marți, două avertizări Cod portocaliu și galben de inundații pentru mai multe județe. 

Se anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

De marți ora 15.00 până la ora 24.00, este Cod portocaliu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: afluenţii Prutului aferenţi sectorului aval S.H. Drânceni – amonte S.H. Oancea (judeţele: Vaslui şi Galaţi).

Totodată, în intervalul marți ora 15.00 – miercuri ora 16.00, râuri din județele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Harghita, Mureş, Sibiu, Braşov, Alba, Suceava, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi și Botoşani se vor afla sub avertizare Cod galben de inundații.

„Avertizarea Hidrologică COD GALBEN și COD PORTOCALIU vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în intervalul 29.09.2020 ora 15:00 – 29.09.2020 ora 24:00 pe unele râuri mici din judeţele: Bacău, Vaslui şi Galaţi, iar în intervalul 30.09.2020 ora 06 – 30.09.2020 ora 16:00 pe unele râuri mici din județele: Maramureș și Bistrița Năsăud”, anunță hidrologii.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Studenții de la UMFIH Cluj-Napoca descoperă puntea dintre medicină și mecanică prin imprimare 3D în cadrul conferinței HEART

Publicat

heart 960x600.jpg

Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca descoperă puntea dintre medicină și mecanică prin imprimare 3D în cadrul unui workshop care va avea loc în cadrul conferinței HEART care va avea loc în 19 mai la Cluj-Napoca.

”În cadrul workshopului intitulat <<Empowering Rehabilitation: Medical Knowledge Through 3D Manufacturing>>, invităm tinerii studenți să descopere puntea dintre medicină și mecanică.

Ne…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Uniforme noi pentru Poliția Locală Alba Iulia: veste anti-înjunghiere, tricouri, cămăși, pantofi, embleme și epoleți

Publicat

uniforme noi pentru poliția locală alba iulia: veste anti înjunghiere, tricouri,

Uniforme noi pentru Poliția Locală Alba Iulia. Primăria municipiului Alba Iulia a achiziționat recent articole de uniforme pentru personalul Poliției Locale. Între acestea se numără veste anti-înjunghiere, tricouri, cămăși, șepci, pantofi, embleme și epoleți.

Achizițiile au fost făcute prin intermediul platformei SEAP, valoarea totală fiind de peste 104.000 lei, fără TVA.

Lista articolelor cumpărate

Vestă anti-înjunghiere (19.277 lei)

  • vestă anti-înjunghiere…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ziua Internațională a Asistenților Medicali, sărbătorită în data de 12 mai. Cine a fost Florence Nightingale

Publicat

ziua internațională a asistenților medicali, sărbătorită în data de 12

Ziua Internațională a Asistenților Medicali (International Nurses Day) este sărbătorită pe 12 mai în fiecare an pentru a marca contribuția semnificativă a asistenților medicali și a personalului din domeniul nursingului la îngrijirea și îmbunătățirea sănătății populației.

Această zi este un moment important pentru a recunoaște munca grea și devotamentul acestor profesioniști din domeniul sănătății.

Istoria acestei zile are legătură cu Florence Nightingale,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Elevi de la Liceul de Arte „Regina Maria” și Liceul „Dorin Pavel” din Alba Iulia, pe podium la concursul Banatissimo

Publicat

foto: elevi de la liceul de arte „regina maria” și

Elevii din județul Alba au reușit din nou să se remarce prin performanțe deosebite, de această dată la concursul euroregional de corzi grave Banatissimo, ajuns la a 5-a ediție, desfășurat la Timișoara.

Concursul Euroregional de Corzi Grave Banatissimo – in memoriam Marian Uțanu, își propune continuarea tradiției competiționale și educația continuă prin muzică.

Lista premianților:

De la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia:

  • David Tudor – Premiul 1,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe