Connect with us

EVENIMENT

Cod PORTOCALIU de inundații pe râuri din 9 județe

Publicat

Hidrologii au emis vineri o avertizare Cod portocaliu de inundații pe râuri din 9 județe.

Avertizarea vizează râurile din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), Lăpuş (judeţul Maramureş), Crişul Repede (judeţele: Cluj şi Bihor), Crişul Negru (judeţele: Bihor şi Arad), Crişul Alb (judeţele: Hunedoara şi Arad), Arieş (judeţul Alba), Bega (judeţul Timiş), Timiş (judeţele: Caraş Severin şi Timiş).

Avertizarea este în vigoare de vineri, de la ora 16.00, până luni, la ora 12.00.

De asemenea, hidrologii au emis și o avertizare Cod galben. Aceasta vizează răuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Lăpuş (judeţul Maramureş), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Someş (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Someşul Mic (judeţele: Bihor şi Cluj), Crasna (judeţele: Sӑlaj şi Satu Mare), Barcău (judeţele: Sălaj şi Bihor), Crişul Repede (judeţele: Cluj şi Bihor), Crişul Negru (judeţele: Bihor şi Arad), Crişul Alb (judeţele: Hunedoara şi Arad), Mureş (judeţele: Harghita, Mureş şi Bistriţa Năsăud), Târnava, Târnava Mică (judeţele: Harghita şi Mureş), Arieş (judeţul Alba), Mureş (judeţele: Alba, Hunedoara şi Arad), Bega (judeţul Timiş), Timiş, Pogăniş, Bârzava (judeţele: Caraş Severin şi Timiş), Caraş, Nera (judeţul Caraş Severin), Cerna (judeţele: Gorj şi Caraş Severin), Jiu (judeţul Gorj), Motru (judeţele: Gorj şi Mehedinţi).

Avertizarea este în vigoare de vineri, de la ora 23.00, până luni, la ora 24.00.

Hidologii spun că, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza pentru următoarele 72 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri, precum şi creşteri artificiale de niveluri datorate evoluţiei formaţiunilor de gheaţă, pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelorr de apărare.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Înflorirea lalelelor a adus un RECORD de vizitatori la Grădina Botanică a UBB Cluj-Napoca

Publicat

lalele 12 1000x600.jpg

Înflorirea lalelelor a adus un record de vizitatori la Grădina Botanică „Alexandru Borza” a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Astfel, în luna aprilie 2024, Grădina Botanică „Alexandru Borza” a întâmpinat aproape 57.000 de vizitatori, stabilind un record de aflux pentru această lună de primăvară, când colecția de plante bulboase este în plină înflorire.

lalele narcise gradina botanica (5)lalele narcise gradina botanica (5)

FOTO. Înflorirea lalelelor a adus un RECORD de vizitatori la Grădina Botanică a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LISTA secțiilor de votare din Alba, pe fiecare localitate a județului, pentru alegerile din 9 iunie

Publicat

lista secțiilor de votare din alba, pe fiecare localitate a

LISTA secțiilor de votare din Alba din fiecare localitate a județului. Instituția Prefectului Alba a publicat lista secțiilor de votare din județ, pentru alegerile locale și europarlamentare din 2024.

Majoritatea secțiilor de votare vor fi amplasate în instituții de învățământ: școli, licee, grădinițe sau creșe.

Cine candidează la Consiliul Județean Alba. LISTA persoanelor înscrise pentru funcția de președinte și consilieri județeni

În total sunt 440 de secții…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Dan Doru Micu candidează pentru funcția de rector al UTCN. Dorește ”binele mai mare”

Publicat

danmicu 1000x600.jpeg

Prof. dr. ing.mat Dan Doru Micu și-a depus candidatura pentru funcția de rector al Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN) din dorința de a face nu doar bine, ci “binele mai mare”. Acesta consideră că liderul adevărat ”este urechea care știe să asculte mai bine, nu vocea cea mai impunătoare”.

Carieră de 25 de ani

”Am decis să candidez la poziția de rector și pornesc pe acest drum din dorința de a face nu doar bine, ci <<binele mai mare>>, iar în acest scop îmi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: O grefieră de la Tribunalul Alba s-a pensionat, după o carieră de 23 de ani în cadrul sistemului judiciar

Publicat

foto: o grefieră de la tribunalul alba s a pensionat, după

O grefieră de la Tribunalul Alba s-a pensionat, după 23 de activitate. Voichița Ionița Luca a activat în cadrul sistemului judiciar, la parchet și instanță de judecată.

”Colega noastra Voichița Ionița Luca, astăzi îmbracă pentru ultima dată roba de grefier la Tribunalul Alba.

Profesionalismul, dăruirea și angajamentul de care a dat dovadă în cei 23 de ani cât a fost angajată în cadrul sistemului judiciar, la parchet și instanță de judecată, merită întreaga…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe