EVENIMENT
Cod PORTOCALIU de ploi torenţiale şi vijelii pentru 12 județe din țară. Alte 22 de judeţe şi Capitala, sub Cod galben

Unsprezece judeţe din centrul şi sudul ţării se află sub Cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii, iar alte 22 de judeţe şi municipiul Bucureşti, sub Cod galben de instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate, până luni la ora 12:00.
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, precum şi în zona montană şi submontană a judeţelor Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40 l/mp şi izolat 50 – 70 l/mp.
Aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.
De asemenea, în cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei, local în Dobrogea, sud-estul Transilvaniei şi în jumătatea de sud a Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi condiţii de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 30 – 40 l/mp.
ANM a emis şi o informare meteorologică de instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate valabilă până miercuri dimineaţa în toate regiunile ţării.
Astfel, până pe 5 iunie, ora 10:00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 – 50 l/mp.
În ceea ce priveşte prognoza specială pentru municipiul Bucureşti, meteorologii avertizează că luni, 3 iunie, pe parcursul zilei vor fi intervale cu averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 24 – 25 grade Celsius, iar cea minimă de 14 – 15 grade Celsius.
Marţi, 4 iunie, vremea va fi în continuare instabilă. În special pe parcursul zilei vor fi intervale cu averse şi descărcări electrice. Temperatura maximă va fi de 22 – 23 de grade Celsius, iar cea minimă de 13 -14 grade Celsius.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prognozele prin avertizări de vreme severă imediată. AGERPRES

Fiecare șofer care achiziționează o mașină rulată speră că aceasta nu va avea defecte ascunse sau un kilometraj dat înapoi. Cu toate acestea, vehiculele cu un istoric curat nu sunt tocmai ușor de găsit. Mai mult, atunci când cumpărați anumite mărci, vă asumați riscuri mai mari – mai ales dacă căutați un model accesibil din clasa premium.
Compania de date auto carVertical a realizat un studiu pentru a afla ce mărci de mașini din România au de obicei un istoric…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Impozitul pe cifra de afaceri pentru companiile mari ar putea aduce scumpiri și concedieri. Avertismentul experților

Impozitul pe cifra de afaceri, plătit de sute de companii cu cifre de afaceri de peste 50 de milioane de euro, va duce la noi scumpiri în lanț şi chiar concedieri, avertizează experții.
Peste 700 de firme, cu mai bine de un milion de angajați în total, sunt vizate de impozitul minim pe cifra de afaceri.
Un studiu realizat de Tax Institute și ASE, citat de Antena 3, arată că statul ar putea colecta, în teorie, circa un miliard de euro.
„Din păcate, situația bugetară nu…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Ziua Jandarmeriei Române este sărbătorită în fiecare an pe 3 aprilie, marcând data la care, în 1850, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat „Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi”, actul de înființare a Jandarmeriei în Țara Românească.
În fiecare an sunt organizate ceremonii oficiale de Ziua Jandarmeriei, parade, exerciții demonstrative și activități de promovare a meseriei de jandarm în întreaga țară.
De asemenea, sunt acordate…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Ne facem de RÂS! Consumul de BERE la draft în România rămâne sub nivelul înregistrat în perioada de vârf din 2008

Mai mare rușinea! Consumul de bere la draft în România rămâne sub nivelul înregistrat în perioada de vârf din 2008, în ciuda unei creșteri de 13% în 2024 față de anul precedent.
Specialiștii consideră că puterea scăzută de cumpărare a populației reprezintă unul dintre principalii factori care au dus la această situație.
Conform datelor furnizate de Asociația Berarii României, piața berii s-a stabilizat în 2024 ușor peste pragul de 15 milioane de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro