Connect with us

EVENIMENT

Cod portocaliu de viituri pe râuri din cinci judeţe. Cod galben de inundaţii în 15 judeţe

Publicat

inundatii 4.jpg
Arhivă foto

Vineri, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod portocaliu pentru viituri, care se aplică la cinci bazine hidrografice. De asemenea, a fost emis și un Cod galben de inundații, valabil pentru râuri din 15 județe.

Astfel, în intervalul 9 iunie, ora 15:00 – 10 iunie, ora 12:00, va fi valabil Codul portocaliu pentru râuri din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), Someş (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Lăpuş (judeţul Maramureş), Crasna (judeţele: Sălaj şi Satu Mare) şi Bega (judeţul Timiş).

Totodată, începând de vineri, de la ora 12:00 până sâmbătă, ora 00:00, va fi în vigoare un Cod galben de inundaţii pentru anumite sectoare de râuri din judeţele: Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Sălaj, Arad, Harghita, Mureş, Alba, Sibiu, Braşov, Timiş, Caraş-Severin şi Suceava.

În acest context, hidrologii precizează că, pe durata celor două avertizări, se pot depăşi Cotele de apărare, ca urmare a scurgerilor importante pe versanţi, torenţi şi pâraie.

De asemenea, există riscul producerii de viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi de niveluri. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Angajații din Sri Lanka înregistrați la Cluj sunt mai mulți ca ucrainenii. 32 de străini au fost expulzați anul trecut

Publicat

glovo t.jpg

Cei mai numeroși străini care lucrează în Cluj, după cetățenii din Republica Moldova, sunt angajații din Sri Lanka. Aceștia sunt mai mulți decât ucrainenii.

În anul 2023, polițiștii de la imigrări din Cluj au emis nu mai puțin de 4.974 de permise de ședere pentru diferite scopuri și 3.942 de avize de angajare în muncă.

De asemenea, 51 de străini au fost depistați în situații ilegale și s-au dat amenzi de 808.000 de lei.

Angajații din Sri…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Regizoarea ”cu puteri parnormale” care a santajat un magistrat cu zeci de mii de euro, a scapat de pedeapsă. Decizie la Alba Iulia

Publicat

regizoarea ”cu puteri parnormale” care a santajat un magistrat cu

Regizoarea de filme care a santajat cu ajutorul ”puterilor paranormale” o judecătoare a scăpat de orice condamnare. În data de 27 februarie 2024, magistrații Curții de Apel Alba Iulia, colegi ai judecătoarei din Sibiu, au dat decizia finală. 

Regizioarea, Magdolna Cecilia Eross, a scăpat de pedeapsa de santaj deoarece faptele s-au prescris. Aceasta a șantajat-o pe judecătoarea din Sibiu, Alina I. V., cu suma de 38.000 de euro.

Faptele sunt vechi, dosarul fiind înregistrat în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 500 de mașini pentru transport marfă sau persoane, verificate de Poliția Alba. Câți șoferi au fost amendați

Publicat

peste 500 de mașini pentru transport marfă sau persoane, verificate

Polițiștii rutieri din județul Alba au verificat, în șapte zile, peste 500 de autovehicule de transport marfă sau persoane. Au participat la acțiunea Truck&Bus, organizată la nivel național.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 19-25 februarie, polițiștii rutieri au acționat pentru

  • reducerea accidentelor produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere
    • de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau marfă.

În cele 7 zile de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

OPINIE Daniel Lungu: Hava strică treaba! Matematică electorală: Hava + Pleșa, o ecuația greu de rezolvat pentru PNL Alba

Publicat

opinie daniel lungu: hava strică treaba! matematică electorală: hava +

Hava strică treaba! Calculele electorale ale PNL Alba de a recâștiga, în liniște, Primăria Alba Iulia par să fie spulberate de informația „pe surse” că Mircea Hava nu este pe lista eligibilă pentru europarlamentare.

Visurile spulberate ale actualului europarlamentar de a rămâne la Bruxelles spulberă și liniștea în PNL Alba.

În ultimele luni, liberalii din Alba au încercat prin toate mijloacele să își asigure prima șansă în lupta electorală pentru Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe