Connect with us

EVENIMENT

Colecţie de ceasuri rare în valoare totală de aproximativ jumătate de milion de euro, scoasă la licitaţie

Publicat

ceasuri sursa artmark

O colecţie de 133 de ceasuri rare, în ediţie limitată, cu o valoare totală de piaţă de aproximativ jumătate de milion de euro, va fi scoasă la licitaţie de casa Artmark, marţi, 28 februarie.

Cea mai valoroasă piesă este un ceas IWC Portuguese, al cărui preţ de pornire în sesiune este de 15.000 de euro.

Ceasul IWC Portuguese este o ediţie limitată dedicată lui Florentine Ariosto Jones, fondatorul celebrului brand de ceasuri.

Artmark precizează că în lume există 500 astfel de piese, iar modelul din licitaţia de marţi poartă numărul 248. Ceasul este realizat din aur şi este dotat cu un mecanism tourbillon – sistem anti-gravitaţional, considerat la fel de preţios ca aurul sau diamantele. La ora actuală, preţul de listă al ceasului IWC Portuguese este de 42.000 de euro.

O raritate absolută pe piaţa din România, foarte rar şi la nivel internaţional, este ceasul Audemars Piguet, din aur şi sidef, ce se remarcă printr-un mecanism cu armare manuală. De-a lungul timpului au fost fabricate doar câteva astfel de modele. Ceasul unisex Audemars Piguet are preţul de pornire de 9.000 de euro (raportat la o valoare de piaţă de peste 20.000 de euro).

În licitaţie sunt prezente şi câteva modele similare cu cele purtate de personalităţi. De exemplu, preşedintele Traian Băsescu a purtat în timpul mandatelor sale, între alte ceasuri realizate de celebre branduri ce se găsesc şi în licitaţia de marţi, modelul Vacheron Constantine Patrimony, creat de cel mai vechi creator de ceasuri, cu o tradiţie din 1755. Piesa din licitaţia Artmark este realizată din aur şi are preţul de pornire de 5.700 de euro, faţă de un preţ de listă de 18.000 de euro.

Cel mai scump ceas realizat de brandul Omega fără a folosi metale preţioase – Omega Seamaster Diver 300, ediţie limitată James Bond 007 – va fi scos la vânzare la preţul de pornire de 6.800 de euro. Un ceas identic a fost purtat de Daniel Craig în rolul lui James Bond din filmul „No time to die”.

O altă apariţie impresionantă în licitaţie este ceasul Girard Perregaux, o ediţie specială Ferrari, care are preţul de pornire de 4.500 de euro, raportat la o valoare cu care circulă în piaţă de 8.000 de euro.

Ceasurile din licitaţia Artmark sunt însoţite de acte de provenienţă, garanţie de autenticitate şi garanţie de bună funcţionare.

Licitaţia de Mărţişor – ceasuri va avea loc marţi, la ora 19,00, în sala de la Palatul Cesianu-Racoviţă, dar şi online pe platforma Artmark Live 2.0. AGERPRES/(AS – autor: Florentina Peia, editor: Andreea Rotaru, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Sursa foto: www.artmark.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Petrecere a comunității srilankeze pe malul Ampoiului, la Alba Iulia. Cum văd muncitorii străini relațiile cu românii

Publicat

video: petrecere a comunității srilankeze pe malul ampoiului, la alba

Zi de sărbătoare pe malul râului Ampoi la Alba Iulia. De obicei o sărbătoare a românilor începe cu niște grătare bine încinse, bere, cefe de porc și cârnați, totul la pachet cu multă bere. 

Sâmbătă, 27 martie 2024, pe malul râului, atmosfera era foarte diferită de cea făcută de români. Din boxele așeazate lângă o scenă, nu se auzeau artiști de petrecere români, ci orientali. Sri-lankezi mai precis. Mirosul de mici și cefe a fost înlocuit cu cel de condimente…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Experiența lui Iosif, voluntar în inima Nepalului. O poveste de 6 săptămâni în Kathmandu

Publicat

iosif1.png

Iosif a petrecut 6 săptămâni în capitala Nepalului, Kathmandu, în cadrul unui proiect de voluntariat AIESEC. A ales să meargă în această țară deoarece participa la un curs unde erau și persoane din Nepal. Cunoscând aceste persoane, și-a propus să viziteze Nepalul cel puțin o dată în viață.

Înainte de acest proiect, el lucra într-o corporație, iar când i s-a ivit oportunitatea de a merge în Kathmandu, nu a ezitat să o ia pentru a ieși din zona de confort…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii din Alba în dialog cu elevii: Sfaturi date de oamenii legii. De la comportament în societate la siguranța pe stradă

Publicat

polițiștii din alba în dialog cu elevii: sfaturi date de

Polițiștii din Alba au organizat o serie de activități destinate elevilor din județ. Este vorba despre activități preventive, dar și informative despre modul în care elevii trebuie să se comporte în societate. 

Peste 200 de elevi au luat parte la acțiunile poliției.

Este vorba despre elevi ai Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia, ai Școlii Gimnaziale „Ovidiu Hulea” Aiud, ai Școlii Gimnaziale Stremț, ai Școlii Gimnaziale ”Singidava” Cugir, ai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANPC îi avertizează pe cei care sărbătoresc ziua de 1 Mai cu mici și bere. La ce trebuie să fie atenți pentru a nu avea probleme

Publicat

anpc îi avertizează pe cei care sărbătoresc ziua de 1

ANPC îi avertizează pe cei care sărbătoresc ziua de 1 Mai cu mici și bere. Directorul general, Paul Anghel atrage atenția ca românii care sărbătoresc ziua de 1 Mai să fie atenți de unde mănâncă mici și ce beau.

Acesta a explicat ce trebuie să urmărească cei care cumpără carne de mici sau de unde îi mănâncă.

”Ca în fiecare an, românii sărbătoresc ziua de 1 Mai cu mici și bere. Pentru a vă bucura pe deplin de această sărbătoare, e bine să țineți cont de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe