EVENIMENT
Colegiul Medicilor: Număr insuficient de oncologi în sistemul public de sănătate

Preşedintele Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB), dr Cătălina Poiană, a atras atenţia, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, că în sistemul public de sănătate există un număr insuficient de medici oncologi.
„Mesajul CMMB a fost unul de susţinere pentru medici şi pacienţi, dar una din marile probleme în lupta împotriva cancerului este reprezentată de lipsa unui număr suficient de medici oncologi în sistemul public de sănătate.
Când vorbim de managementul cancerului, este obligatoriu să discutăm de numărul medicilor oncologi din sistemul public de sănătate. Pacientul oncologic nu trebuie să fie nevoit să aştepte la cozi în spitale sau la cabinete, din cauza faptului că un medic oncolog trebuie să consulte şi să îngrijească un număr foarte mare de pacienţi”, a afirmat preşedintele CMMB, potrivit unui comunicat transmis, duminică, AGERPRES.
Ea a menţionat că „din nefericire, de foarte multe ori în România, cancerul este depistat destul de târziu”.
„Avem nevoie de screening şi depistare precoce, este nevoie de medici oncologi suficienţi în raport cu numărul de persoane diagnosticate sau aflate în tratament oncologic. Şi bineînţeles, să nu uităm de importanţa tumor board-ului care este esenţial în managementul eficient al cancerului.
Oncologia astăzi înseamnă şi o abordare multidisciplinară în funcţie de specificul fiecărui diagnostic oncologic.
Medicii oncologi trebuie sprijiniţi, nu trebuie să ajungă la suprasolicitare şi burnout”, a subliniat dr Cătălina Poiană.
Colegiul Medicilor: Număr insuficient de oncologi în sistemul public de sănătate. Despre Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului
CMMB este alături de medicii oncologi care sunt implicaţi şi îngrijesc profesionist pacienţii cu cancer şi susţine activitatea asociaţiilor de pacienţi implicate în oncologie, se menţionează în comunicat.
„Este nevoie de medici din specialitatea de oncologie medicală, este nevoie de o societate civilă care să sprijine pacienţii cu afecţiuni oncologice”, a transmis Cătălina Poiană.
Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului a fost organizată pentru prima dată în lume în anul 2006 şi de atunci este marcată, în fiecare an, pe 4 februarie.
Sâmbătă seară, 43 de obiective importante din Bucureşti, din şapte oraşe şi o comună din România au fost luminate în portocaliu, pentru a marca această zi mondială de lupta împotriva cancerului. Agerpres
EVENIMENT
Jucătoarea de tenis din Alba Iulia, Miriam Bulgaru, convocată în premieră la echipa națională. „Voi lupta pentru România”

Jucătoarea de tenis din Alba Iulia, Miriam Bulgaru (212 WTA) a fost convocată în premieră la echipa națională. Aceasta a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este pregătită să lupte pentru România în calificările pentru turneul final al Billie Jean King Cup.
„Sunt super fericită că în sfârșit pot face parte din această echipă națională de Billie Jean King Cup. De abia aștept să joc.
Faptul că a venit momentul să joc primul meci oficial pentru echipa…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Newspaper, cea mai populară temă WordPress de știri din lume, creată la Alba Iulia. Povestea de succes a companiei tagDiv (P)

În Alba Iulia, un oraș încărcat de istorie, se scrie un nou capitol al inovației digitale. Departe de marile centre tehnologice, o echipă pasionată de IT a reușit să creeze cea mai vândută temă WordPress de știri din lume – Newspaper. TagDiv, compania din spatele acestui succes global, demonstrează că talentul și ambiția nu au granițe.
Cu peste 149.000 de clienți din întreaga lume și o cifră de afaceri de peste 1,2 milioane de euro în 2024, tagDiv este o dovadă clară…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Concert la Cluj cu vioara Stradivarius „Lady Harmsworth” din 1703 a violonistului Kristóf Baráti

Sala de concerte a Colegiului Academic Cluj-Napoca găzduiește, vineri, de la ora 19, ”Beethoven – Concertul pentru vioară”, în Re major, op. 61 și Ceaikovski – Simfonia nr. 4 în fa minor, op. 36 în interpretarea violonistului, deopotrivă dirijor, Kristóf Baráti, care se va afla la pupitrul Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania”. Acesta cântă de peste un deceniu pe vioara Stradivarius „Lady Harmsworth” din anul 1703, una dintre cele mai valoroase viori din…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Expoziția ”Regimurile politice totalitare din România”, deschisă la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia până în 19 mai

Expoziția temporară ”Regimurile politice totalitare din România, de la Carol II până la Nicolae Ceaușescu (1938-1989)”, organizată la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, este deschisă până în 19 mai 2025.
Expoziția își propune să readucă în atenția publicului larg una dintre cele mai întunecate perioade din istoria contemporană a României. O perioadă scurtă, din punct de vedere cronologic, întinsă pe parcursul a numai 51 de ani, dar din păcate extrem de…
Citește mai mult pe Alba24.ro