Connect with us

EVENIMENT

Colet cu droguri de 100.000 de euro, venit din Spania cu o firmă de curierat. Doi bărbaţi din Bucureşti, prinşi în flagrant de DIICOT

Publicat

arhivă foto

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au reţinut doi bărbaţi din Bucureşti care au fost prinşi în flagrant după ce au ridicat de la o firmă de curierat un colet venit din Spania care conţinea comprimate de Ecstasy şi cocaină cu valoare de piaţă de aproximativ 100.000 de euro.

„În perioada iunie – octombrie 2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Bucureşti, au documentat activitatea infracţională a unei grupări specializate în procurarea din Spania a unor cantităţi importante de cocaină şi Ecstasy, pe care le-au comercializat în cluburile din Bucureşti şi de pe raza judeţului Ilfov. Astfel, la data de 31 octombrie 2019, inculpaţii C. I.-V. şi C. C. R. au fost prinşi în flagrant după ce au ridicat de la o firmă de curierat un colet care conţinea 4.601 comprimate de Ecstasy şi 383 de grame de cocaină. Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 100.000 de euro”, informează un comunicat DIICOT transmis sâmbătă, 2 noiembrie.

Inculpatul C. I.-V. a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Faţă de inculpatul C. C. R, procurorii DIICOT- Structura Centrală au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 30 zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenţie Bucureşti „Vlad Ţepeş”.

Sursa citată mai precizează că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

De asemenea, Poliţia Română a informat că, imediat după realizarea prinderii în flagrant, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti au efectuat 4 percheziţii domiciliare, două pe raza judeţului Ilfov şi două pe raza municipiului Bucureşti, fiind puse în aplicare două mandate de aducere.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 3 telefoane mobile şi 3 cartele SIM, sume de bani, despre care există bănuiala că provin din comercializarea drogurilor şi 3 grame cannabis.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Secţia de Combatere a Traficului de Droguri, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „trafic internaţional de droguri de mare risc” şi „deţinere de droguri de risc şi mare risc”, mai precizează comunicatul Poliţiei. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Cererile pot fi depuse din aprilie. LOCURI în Alba, condiții, calendar, documente necesare

Publicat

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. cererile pot fi depuse din

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Părinții vor putea depune cereri în perioada 11 aprilie – 14 mai. Inspectoratul Școlar Județean Alba a publicat numărul claselor și locurilor la clasa pregătitoare. De asemenea, este disponibilă lista circumscripțiilor școlare. 

În județul Alba, sunt disponibile 2.821 de locuri la clasa pregătitoare, în 150 de clase.

Vezi Lista locuri/clase pregătitoare județul Alba 2024-2025

Vezi Lista circumscripții școlare Alba 2024-2025

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Dan Tarcea: Metroul ușor a fost cea mai bună soluție. S-a analizat și varianta MONORAIL-ului

Publicat

tarcea 2 bun.jpg

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, susține că metroul ușor a fost cea mai bună soluție de transport, aleasă dintre 5 variante. Prezent la podcastul Contraste de la Cluj24, Tarcea a spus că soluția a fost clar una pe sub pământ, ținând seama de configurația municipiului Cluj-Napoca.

„Acum este un proiect în Arabia Saudită, este vorba de acel oraș-linie de 170 de km, un proiect care depășește 500 de miliarde de dolari. Un oraș făcut de la zero în care…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Performanță pentru o elevă din Alba: dublă calificare la olimpiadă. Va reprezenta județul la etapa națională de Chimie și Germană

Publicat

performanță pentru o elevă din alba: dublă calificare la olimpiadă.

Performanță realizată de o elevă din Alba. A obținut dublă calificare la etape naționale de olimpiadă. Va reprezenta județul la faza națională a olimpiadelor de Chimie, respectiv Germană modernă.

Este vorba despre Iadira Nicola Nandrea, elevă originară din Alba Iulia, la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, în clasa a X-a.

Rezultatele deosebite le-a reușit atât prin pregătirea individuală, cât și prin sprijinul profesorilor coordonatori: Dina Popa și Elekes…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Înscrieri grădiniță sau creșă în 2024. Calendar oficial cu perioada pentru depunerea cererilor. Ce trebuie să știe părinții

Publicat

Înscrieri grădiniță sau creșă în 2024. calendar oficial cu perioada

Înscrieri grădiniță sau creșă în 2024. Calendar cu perioada pentru depunerea cererilor a fost publicat în Monitorul Oficial. Sunt schimbări față de datele prezentate de Ministerul Educației în etapa de consultare publică.

Potrivit calendarului oficial, cererile pentru înscrierea la creșă sau grădiniță, pentru prima oară, se depun în perioada:

  • 27 mai – 14 iunie

Reînscrierile copiilor care au mai frecventat grădinița sau creșa se fac în perioada

Citește mai departe