Connect with us

EVENIMENT

Coliziune puternică între două autoturisme în Comarnic. Șase persoane implicate dintre care două sunt rănite

PublicatUn accident rutier a avut loc duminică după-amiaza pe pe DN1 în Comarnic, județul Prahova. Coliziune puternică între două autoturisme. Două persoane au fost rănite.

Din primele verificări, un accident a avut loc pe DN1, la Comarnic între  două autoturisme. În cele două mașini se aflau șase persoane dintre care două necesită îngrijiri medicale și vor fi transportate la spital.

La locul interventiei a ajuns o autospeciala de stingere cu apa si spuma si o ambulanta SMURD.

Polițiștii efectuează cercetări la fața locul  pentru a stabili cu exactitate circumstanțele producerii accidentului.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

FOTO: Coliziune între un camion și un autoturism, pe DN 1 în Breaza – Prahova. În urma impactului, camionul a ajuns pe calea ferată

Publicat

Un accident rutier soldat doar cu pagube materiale s-a produs, luni noaptea, pe DN 1 în localitatea Breaza din județul Prahova, după coliziunea dintre un camion și un autoturism. În urma impactului, camionul a ajuns pe calea ferată, unde a fost acroșat de un tren.

Potrivit ISU Prahova,  la locul accidentului a intervenit o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.


Din primele informații, în accident au fost implicate un autoturism și un autocamion care transporta cartofi. Atovehiculul a ieșit în afara părții carosabile, ajungând pe linia de cale ferată, unde cabina a fost acroșată de un tren personal ce se deplasa pe ruta București-Brașov.

În accident a mai fost implicat încă un autocamion, la o distanță de aproximativ 50 de metri de locul evenimentului.

Cei trei șoferi implicați în accident au refuzat examinarea medicală.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Instagram, vizată de anchetă în Europa. Ancheta privește prelucrarea datelor personale

Publicat

Reţeaua de socializare Instagram, deţinută de Facebook, este ţinta unei anchete în Europa, ce a fost lansată de autoritatea de reglementare irlandeză privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor minori.

Comisia irlandeză pentru protecţia datelor (DPC) a deschis două proceduri separate luna trecută, după ce a primit plângeri potrivit cărora numerele de telefon şi adresele de e-mail ale tinerilor cu vârste sub 18 ani erau disponibile tuturor utilizatorilor din reţea, au informat BBC şi Sunday Telegraph, conform AFP.

Autoritatea de reglementare irlandeză supraveghează în numele UE reţeaua de socializare Facebook, în contextul în care acesta din urmă are sediul regional în Irlanda.

Contactaţi de AFP, nici Facebook, nici DPC nu au răspuns până în prezent solicitărilor de a face comentarii pe această temă.

DPC va stabili dacă Facebook a instituit măsurile de protecţie necesare pentru a proteja datele utilizatorilor, mai ales minori, în contextul în care aceştia trebuie să aibă cel puţin 13 ani pentru a deschide un cont de Instagram.

Autoritatea de reglementare va verifica, de asemenea, dacă reţeaua de socializare respectă Regulamentul european privind protecţia datelor (GDPR) în ceea ce priveşte configurarea profilurilor şi a conturilor.

BBC a declarat luni că, în 2019, specialistul în date David Stier a concluzionat, după ce a analizat 200.000 de conturi la nivel mondial, că utilizatorii cu vârste de sub 18 ani au putut să treacă prea uşor la un cont profesional.

Acest tip de cont impune utilizatorilor să-şi facă publice datele de contact, ceea ce înseamnă că acestea sunt vizibile pentru toţi utilizatorii reţelei de socializare. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Aproape 70.000 de persoane au fost controlate de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore

Publicat

Aproximativ 69.900 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 25.300 mijloace de transport, dintre care 7.900 de automarfare, au efectuat formalităţile de control prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări în ultimele 24 de ore.

Conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, pe sensul de intrare au fost aproximativ 35.400 de persoane cu 12.500 de mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 34.500 persoane cu 12.800 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 26.300 de persoane şi 11.300 de mijloace de transport (2.000 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 12.500 de persoane cu 4.600 mijloace de transport.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 52 de fapte ilegale (21 de infracţiuni şi 31 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 10.613,600 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 17.000 de lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 36 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi de asemenea nu s-a permis ieşirea a 13 cetăţeni români din diferite motive legale. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Încă un oraș depăşește incidenţa de 3 la mia de locuitori. Școlile şi restaurantele ar putea închide

Publicat

Municipiul Cluj-Napoca a depăşit ponderea de 3 persoane la mia de locuitori infectate cu COVID-19 şi urmează să fie analizate măsurile care se vor lua.

„Mâine vom analiza în CJSU toate aspectele. Deocamdată vorbim de 3,02, în condiţiile în care ne raportăm doar la populaţia rezidentă pe baza datelor de la Evidenţa Persoanelor. Totuşi, avem un număr foarte mare de studenţi în Cluj-Napoca, precum şi alte persoane care activează aici şi nu sunt înregistrate în evidenţe. Vedem cum evoluează cifrele mâine şi luăm deciziile care se impun, cu siguranţă”, a declarat, luni, prefectul Mircea Abrudean.

Acesta a adăugat că e posibil să fie închise şcolile şi restaurantele.

„Practic măsurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unităţi de învăţământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spaţiile deschise, închiderea restaurantelor şi cafenelelor la interior (rămân terasele şi delivery sau take away), închiderea activităţilor de jocuri de noroc şi închiderea programului cu publicul pentru cinematografe şi instituţiile de cultură. Avem la dispoziţie 48 ore de la depăşirea unui prag de incidenţă pentru a lua măsuri”, a mai spus prefectul de Cluj. AGERPRES

Citește mai departe