Connect with us

EVENIMENT

Coloană de camioane de 15 kilometri la PTF Nădlac II. Timp de așteptare cel puțin şase ore

Publicat


tiruri

Şoferii de camioane sunt nevoiţi să aştepte, luni dimineaţa cel puţin şase ore pentru a putea ieşi din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, iar la Vărşand se aşteaptă cinci ore, formându-se coloane în ambele puncte din cauza unor controale amănunţite efectuate de autorităţile ungare.

Şoferi aflaţi în coloană au declarat, pentru AGERPRES, că pe autostradă, înainte de frontiera cu Ungaria, s-a format un şir de autovehicule de aproximativ 15 kilometri.

“Eu aştept de cinci ore, dar mai am în faţă trei kilometri de TIR-uri. Am auzit că se fac ceva controale amănunţite şi de asta se stă mai mult”, a afirmat un şofer din Arad care merge în Olanda.

Conform aplicaţiei online care monitorizează timpii de aşteptare la graniţele României, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II se aşteaptă pentru controlul de ieşire din ţară, pe cele patru arterele dedicate traficului greu care sunt deschise, cel puţin 360 de minute. Aplicaţia menţionează la cauze “număr mare de mijloace de transport marfă prezentate la control” şi faptul că “autorităţile de frontieră maghiare efectuează verificări amănunţite asupra fiecărui mijloc de transport”.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Laura Bondar, a declarat, pentru AGERPRES, că aglomeraţia s-a format în cursul nopţii, după ridicarea restricţiei aplicate de Ungaria pentru traficul greu. În fiecare sâmbătă, la ora 23,00 (ora României), se aplică o restricţie de acces pentru camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, care e valabilă până duminică la ora 23,00 (ora României). La ridicarea restricţiei, şoferii care au curse în afara ţării sau care tranzitează România se îndreaptă în număr mare spre graniţă, de regulă luni dimineaţa fiind cele mai mari probleme cu aglomeraţia.

Timp mare de aşteptare se înregistrează şi la Vărşand, respectiv cinci ore pentru şoferii de camioane care ies din ţară. De asemenea, la Nădlac I (DN7) se aşteaptă 80 de minute.

Tranzitarea punctelor de frontieră din judeţul Arad pe arterele destinate autoturismelor şi autocarelor se desfăşoară în condiţii normale.

Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor de camioane care pleacă din ţară spre Ungaria să urmărească situaţia pe aplicaţia online, pentru a putea alege punctele în care nu sunt timpi de aşteptare.

În judeţul Arad, traficul se desfăşoară normal doar prin PTF Turnu. AGERPRES

EVENIMENT

Urmăriți internațional, predați între România și statele europene. În doar o săptămână, 25 de persoane

Publicat

arestati lupeni talharie calificata_feb 2019
arhivă foto

Poliţiştii români au desfășurat, în ultima săptămână, misiuni pentru aducerea în țară a 15 persoane urmărite internațional. De asemenea, au predat 10 urmăriți către statele ce aveau emise mandate de arestare pe numele unor cetățeni aflați în România.

În perioada 30 noiembrie  – 6 decembrie a.c., polițiștii români au desfășurat activități specifice procedurilor de extrădare și predare în baza unui mandat de arestare, îndeplinind misiuni de aducere în România a 15 persoane urmărite din Marea Britanie (8 persoane), Belgia (2), Italia (1), Spania (2), Danemarca (1) și Peru (1).

De asemenea, au fost predați, către partenerii străini, 10 urmăriți internațional de către Germania (6), Italia (1), Spania (1), Belgia (1) și Austria (1) .

În vederea continuării executării pedepsei în România, au fost aduse două persoane condamnate de Belgia și Cipru.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Cum arată subsolul Spitalului de Primiri Urgență din Brașov. ”Cinci minune de mizerie absolută”

Publicat

Imagini revoltătoare postate pe o rețea de socializare de către un deputat, la subsolul Spitalului Județean de primiri Urgențe din Brașov. Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a postat pe pagina de facebook un video cu imagini filmate atât la subsolul spitalului, acolo unde sunt și vestiarele medicilor, cât și la parter, în apropierea Secției de Neurochirurgie.

Din imagini se vede o încăpere cu dulapuri vechi, lucruri aruncate la întâmplare și care nu au ce căuta în locul unde medicii se schimbă, iar apoi merg la pacienți sau poate chiar în sălile de operație. Apoi, deputatul a mai filmat într-o baie aflată la parterul unității medicale, aflată lângă Secția de Neurochirurgie. Nici aici lucrurile nu arată mai bine: wc-ul nu are capac, iar pe calorifer și oglindă se văd urme de rugină și, bineînțeles, lipsește săpunul.

Iată ce a postat deputatul pe pagina sa de Facebook:

”5 MINUTE DE MIZERIE ABSOLUTĂ. JEG GROS la Spitalul Județean de Urgență Brașov!Priviți cum arată subsolul Spitalului Județean Brașov, locul unde se află vestiarele personalului care lucrează pe secții. Din această COCINĂ medicii și asistenții pleacă în spital, la patul bolnavilor.
Mai poate mira pe cineva că pacienții vin aici cu o boală și pleacă cu trei, după ce contactează bacterii multirezistente la antibiotice?
Imaginile pe care le public acum au fost filmate de mine aseară (n.r. sâmbătă), la ora 23.00, la o oră după ce am terminat dialogul cu doamna Ecaterina, pacienta infectată cu Stafilococ Auriu în luna mai, pe secția de Ortopedie a acestei bombe biologice”.

”Spitalul Județean Brașov. Acesta este subsolul de unde pleacă medicii către secții… Este un subsol unde se schimbă doctorii. Acesta este respectul pentru medici și pentru pacienți… Aici nu s-a mai dat cu o cârpă de ceva ani. Este absolut sinistru, pentru că de aici pleacă cadrele medicale în blocul operator…Indolență, nesimțire din partea conducerii spitalului”, mai spune deputatul.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Brașov susțin că vestiarele unor cadre medicale sunt amenajate doar temporar la subsol, pentru că unitatea medicală este în reabilitare.

“Spitalul este în reabilitare. În subsol nu se schimbă nici un medic. Sunt dulapuri pentru brancardieri, infirmieră și câteva asistente care nu au spații în secție pentru vestiar. Spațiul este temporar destinat pentru așa zis vestiar. În privința curățeniei există personal angajat care are atribuție. Capace la toaletă o să vă comunic mâine câte se cumpără pe lună și sunt furate. Întrece orice imaginație”, au declarat pentru Mediafax reprezentanții SJU Brașov.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat găsit carbonizat în zona unui incendiu de vegetaţie uscată, în județul Suceava

Publicat

crima

Un bărbat a fost găsit carbonizat, duminică, în zona unui incendiu de vegetaţie uscată pe raza localităţii Berchişeşti, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

La faţa locului au intervenit pompierii militari cu o autospecială de stingere şi două ambulanţe SMURD, dintre care una TIM cu medic, asistent medical şi doi paramedici.

În urma incendiului a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi.

Poliţia urmează să investigheze cauza şi împrejurările în care victima, un bărbat în vârstă de 83 de ani, a decedat. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Incident la un mall din Sibiu: zeci de persoane evacuate, după ce o friteuză a luat foc

Publicat

Citește mai departe