Connect with us

EVENIMENT

Coloană de camioane la frontiera cu Ungaria. La Vărşand se aşteaptă patru ore pentru formalităţi

Publicat

Principalele puncte de trecere a frontierei spre Ungaria sunt aglomerate, marţi, pe arterele de ieşire destinate camioanelor, după ce autorităţile vecine nu au permis tranzitarea ţării cu vehicule de peste 7,5 tone în perioada Rusaliilor Catolice, restricţie ridicată luni seară la ora 23,00.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, „în punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi pe sensul de ieşire din ţară pe arterele destinate acestor autovehicule”.

„În plus, autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport”, precizează sursa citată.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, unde de obicei după restricţiile impuse de Ungaria au fost înregistrate coloane de camioane pe 15 – 25 de kilometri pe autostrada pan-europeană, cu timpi de aşteptare de zece ore, situaţia de acum este mult mai bună şi se aşteaptă aproximativ 90 de minute pentru controlul documentelor.

Coloană de autovehicule de un kilometru

Atât reprezentanţii Poliţiei Autostrăzi Arad, cât şi cei ai Poliţiei de Frontieră Arad spun că se aşteaptă în coloană pe o lungime de aproximativ un kilometru înainte de Nădlac II, unde au fost deschise şase artere de ieşire din ţară pentru traficul greu.

La frontiera judeţului Arad cu Ungaria, situaţia cea mai grea este în PTF Vărşand, unde timpul de aşteptare pentru tranzitare este de patru ore, conform aplicaţiei online care monitorizează traficul de la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră Române. Aici sunt deschise trei artere de ieşire pentru traficul greu.

La Nădlac I şi Turnu, tot în judeţul Arad, nu sunt coloane de camioane şi se tranzitează în condiţii obişnuite.

În judeţul Borş, conform aplicaţiei, camioanele aşteaptă 140 de minute la PTF Borş I (trei artere de ieşire din România pentru traficul greu) şi 110 minute la Borş II (patru artere de ieşire pentru traficul greu).

În judeţul Satu-Mare, în PTF Petea, şoferii de camioane aşteaptă 300 de minute pentru a intra în Ungaria, aici fiind deschise două artere de control.

A fost mărit numărul arterelor de control

Conform Poliţiei de Frontieră Arad, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară în toate aceste puncte de trecere, pentru a se reduce pe cât posibil timpii de aşteptare.

În primele ore ale zilei de marţi, mai precizează sursa citată, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 5.000 de automarfare, dintre care 4.000 au fost pe sensul de ieşire din România.

Începând de sâmbătă, ora 23,00, circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone a fost oprită pe teritoriul Ungariei, măsura fiind luată pentru că în ţara vecină au fost celebrate Rusaliile Catolice.

AGERPRES

sursa foto: Poliția de Frontieră

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Dan Tanasă, purtător de cuvânt AUR: Campania electorală este BRUIATĂ de zvârcolirile Sistemului care a îngenuncheat România

Publicat

dan tanasa 1213 1 e1713604136522.jpeg

Împotriva Alianței pentru Unirea Românilor – AUR sunt folosite aceleași vechi metode securiste de dezinformare folosite la alegeri.

Sistemul plasează atacurile mai întâi în rețeaua acoperiților din presa străină, cu scopul creșterii credibilității, după care aceste atacuri sunt preluate în țară, de mass-media controlată de Sistem.

Dan Tanasă, purtător de cuvânt AUR: Campania electorală este BRUIATĂ de zvârcolirile Sistemului care a îngenuncheat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fostul CEO al NTT Data Cluj-Napoca, Daniel Metz, a lăsat afacerile pentru mediul ACADEMIC

Publicat

daniel metz e1585817993884.jpg

Daniel Metz, fostul CEO al NTT Data Cluj-Napoca, a decis să treacă din mediul afacerilor în cel academic. El este noul prorector al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Timp de mai bine 20 de ani a condus una dintre cele mai mari companii de IT din România, cu peste 2.000 de angajați. 

Pe lângă lector universitar la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și cadru didactic asociat la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, lui…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce fructe nu se consumă împreună și care sunt motivele: Combinațiile ”interzise”, care provoacă probleme

Publicat

ce fructe nu se consumă împreună și care sunt motivele:

Ce fructe nu se consumă împreună și care sunt motivele: Există anumite combinații de fructe care ar putea fi mai greu digerate atunci când sunt consumate împreună din cauza diferențelor lor în timpul digestiei.

Aici sunt câteva exemple:

Fructe acide cu fructe dulci

Combinația de fructe acide, cum ar fi citricele (portocale, grapefruit, lămâi) cu fructe dulci (banane, smochine, struguri) poate provoca fermentație și balonare în stomac.

Acest lucru se datorează…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce nu știai despre Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia: Martoră a peste 800 de ani de istorie a orașului. VIDEO

Publicat

ce nu știai despre catedrala romano catolică din alba iulia: martoră

Ce nu știai despre Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia. Timp de 800 de ani, a asistat la tragedii și la momente de bucurie, dominând cetatea medievală dar și cetatea existentă în prezent, de la înălțimea celor peste 44 de metri. 

Ridicată în urmă cu peste 800 de ani, catedrala arhiepiscopală romano-catolică este cea mai veche catedrală din Transilvania care continuă să funcționeze și cea mai veche clădire din Alba Iulia şi din judeţul Alba.

YouTube videoYouTube video Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe