EVENIMENT
Coloană de camioane pe câțiva kilometri, la granița cu Ungaria. La Vama Nădlac II, șoferii așteaptă peste 3 ore

Coloane de camioane s-au format, luni, la ieşirea din ţară prin cele mai importante puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, după ce ţara vecină a impus restricţii de circulaţie timp de trei zile pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.
La Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, deşi au fost deschise şase artere de ieşire din ţară pentru traficul greu, de trei ori mai multe decât în zilele obişnuite, şoferii aşteaptă în coloană formată pe o distanţă de aproximativ cinci kilometri.
Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II se aşteaptă pentru efectuarea formalităţilor de ieşire cel puţin 180 de minute. Site-ul informează că traficul este intens şi se înregistrează un „număr foarte mare de automarfare prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din ţară”.
Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru AGERPRES, că aglomeraţia se înregistrează în condiţiile în care vineri, sâmbătă şi duminică nu s-a putut intra cu vehicule mai mari de 7,5 tone pe teritoriul Ungariei, pe timpul zilei.
Ungaria anunţase încă de joi că se va aplica restricţii pentru că 20 august este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare, iar în weekend în mod obişnuit este interzisă circulaţia TIR-urilor.
La Nădlac I, timpul de aşteptare pentru camioane este de aproximativ o oră, aici fiind deschisă o arteră pentru control. La Vărşand se aşteaptă cel puţin 100 de minute, fiind disponibile două artere.
În judeţul Bihor, la Borş I, se aşteaptă 70 de minute (trei artere de ieşire pentru traficul greu), iar la Borş II se aşteaptă 30 de minute (patru artere deschise).
În Satu Mare, la Petea, se înregistrează cel mai mare timp de aşteptare pentru camioane, respectiv 210 minute, aici fiind deschisă o singură arteră de control. Agerpres
EVENIMENT
Cursuri gratuite pentru viitori beneficiari ai Start-Up Nation. Sunt OBLIGATORII pentru a primi până la 250.000 de lei

Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului (MEDAT) anunță lansarea oficială a sesiunii de înscrieri pentru cursurile gratuite de competențe antreprenoriale.
Înscrierile încep de marți, 15 aprilie, de la ora 11:00.
Cursuri gratuite pentru viitori beneficiari ai Start-Up Nation
Cursurile sunt dedicate persoanelor care doresc să dobândească abilități esențiale pentru a înființa și conduce o afacere de succes în România. Finalizarea…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
CNAIR bun de plată după ce o căprioară a sărit în fața unui autoturism pe un drum din Alba. Zona nu era semnalizată corespunzător

CNAIR este bună de plată după ce mașina unui șofer a fost lovită de o căprioară. Mai exact caprioara a sărit în fața mașinii, iar șoferul nu a mai putut evita impactul. Este vorba despre un dosar finalizat recent pe rolul Tribunalului Alba.
În data de 20 martie 2025, magistrații instanței au dat o decizie favorabilă companiei de asigurări, asta după ce Judecătoria Alba Iulia a respins cererea companiei, la instanța de fond.
În linii mari cazul a fost unul simplu. În…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Autorizațiile de construire emise în baza unui PUZ anulat în instanță rămân VALABILE. Decizie controversată a CCR

Autorizațiile de construire emise în baza unui PUZ anulat în instanță rămân VALABILE: Curtea Constituțională (CCR) a adoptat o decizie controversată care prevede că, în cazul în care un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) este anulat în instanță, autorizațiile emise în baza lui rămân valabile.
CCR a declarat astfel neconstituțională hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 10/2015, care permitea anularea autorizațiilor de construire aflate în litigiu, în cazul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Amenajarea pădurii-parc Făget, derulată de ADI Zona Metropolitană Cluj, a primit recunoaștere internațională de bune practici

Clujul primește recunoaștere internațională pentru bune practici în proiecte europene. Primăria Cluj-Napoca alături de parteneri continuă să colaboreze cu orașe din toată Europa pentru a atrage noi fonduri europene și a învăța de la alte comunități din UE.
Astfel, două proiecte clujene s-au remarcat în mod special în aceste zile la URBACT City Festival, un eveniment european de referință care s-a desfășurat la Wroclaw (Polonia), sub egida președinției…
Citește mai mult pe Cluj24.ro