Connect with us

EVENIMENT

Coloane de camioane în Arad la punctele de trecere de la frontiera cu Ungaria

Publicat

Coloane de camioane s-au format, marţi, în principalele puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, pe sensul de ieşire din România, la Nădlac II şoferii fiind nevoiţi să aştepte aproximativ două ore, coloana formată pe autostradă fiind de aproximativ cinci kilometri.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului de la frontiere, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II sunt deschise cinci artere de control pentru camioane, însă se constată un număr mare de mijloace de transport marfă prezente pe sensul de ieşire din ţară.

La PTF Vărşand se aşteaptă 90 de minute pentru control, fiind disponibile trei artere pentru traficul greu. Aplicaţia arată timpi mici de aşteptare, de circa 15 minute, la Nădlac I şi Turnu.

În judeţul Bihor, în PTF Borş se aşteaptă 90 de minute, iar la Borş II, 60 de minute, în fiecare punct fiind deschise câte două artere de control pentru camioane.

În judeţul Satu Mare este aglomeraţie la Petea, unde se aşteaptă circa 120 de minute şi este deschisă o arteră de ieşire pentru camioane.

Poliţia de Frontieră a informat, într-un comunicat de presă, că se înregistrează timpi mari pentru tranzitarea graniţei cu Ungaria atât din cauza traficului crescut la camioane, cât şi pentru că „autorităţile ungare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport”.

Potrivit sursei citate, au fost luate măsuri pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare.

„Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire, atât în PTF Nădlac II, cât şi în PTF Vărşand şi PTF Borş, unde se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct”, se arată în comunicat.

La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, astfel că numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară.

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, poliţiştii de frontieră au efectuat formalităţile specifice pentru 13.500 de automarfare, dintre care numai la graniţa cu Ungaria s-a efectuat controlul pentru 7.000 de astfel de mijloace de transport (5.000 pe sensul de ieşire şi 2.000 pe cel de intrare).

Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Vremea în România în săptămâna 18 – 24 martie 2024: Ploi și ninsori, apoi temperaturi de 20 de grade. Prognoza meteo

Publicat

vremea în românia în săptămâna 18 – 24 martie 2024:

Vremea în România în săptămâna 18 – 24 martie 2024: Ploi și ninsori, apoi temperaturi de 20 de grade. Prognoza meteo. Vom avea o săptămână plină de surprize meteorologice. Astfel, dacă în prima parte a săptămânii pare că iarna nu se lasă dusă, spre sfârșit se încălzește foarte tare, cu temperaturi maxime de 20 de grade Celsius.

Potrivit prognozemeteo.ro, săptămâna 18 – 24 martie 2024 va fi una plină de evenimente. Temperaturile vor scădea din nou, până spre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

A început Postul Paștelui. Perioadă de purificare în satul tradițional din Transilvania

Publicat

paste cjcpct cluj.jpg

A început Postul Paștelui sau Postul Mare. În acest an, creștin ortodocșii țin 48 de zile de post înaintea sfintelor sărbători.

Zilele de post au început luni, 18 martie și se sfârșesc pe 5 mai.

A început Postul Paștelui. Perioadă de purificare în satul tradițional din Transilvania

În Postul Mare, în satul tradițional nu se mai cântă și nu se mai joacă. De asemenea, nu era îngăduit ca cineva să mănânce de dulce.

Astfel, Postul Mare sau…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

21 martie: Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor. ”Punguța cu doi bani” se joacă la Teatrul Prichindel din Alba Iulia

Publicat

21 martie: ziua mondială a marionetiștilor și păpușarilor. ”punguța cu

21 martie: Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor: Teatrul de Păpuși „Prichindel” sărbătorește prin teatru, în data de 21 martie, Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor. Este o zi specială, în care păpușari și marionetiști din toată lumea celebrează această minunată artă.

În fiecare an, UNIMA (Uniunea Internațională a Marionetiștilor) alege o temă cu prilejul acestei zile și transmite un mesaj. Tema din 2024 este Clima, iar din mesajul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Medicul din Aiud, Bogdan Popa, navighează pe apele din Italia cu o barcă cu vele și oferă consultații cardiologice gratuite

Publicat

medicul din aiud, bogdan popa, navighează pe apele din italia

Fostul manager al Spitalului din Aiud, Bogdan Popa, face parte dintr-un proiect medical inedit. Acesta, alături de asistenta Olivia Nicoleta Mureșan, efectuează controale gratuite cardiologice, în porturile din Italia. 

Mai exact navighează din port în port și consultă localnicii. Povestea doctorului Bogdan Popa, este detaliată în ziarul gazetaromanească.com, de jurnalista Crina Suceveanu.

Bogdan Popa face parte din proiect de mai mulți ani. Este un proiect al fundației…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe