Connect with us

EVENIMENT

Coloană de camioane pe mai mulți kilometri la frontiera cu Ungaria. Șoferii așteaptă aproape 3 ore la Nădlac II

Publicat

Coloane de camioane formate la ieşirea din ţară îngreunează, joi, tranzitarea principalelor puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, astfel că la Nădlac II se aşteaptă cel puţin 150 de minute pentru control documentelor, conform autorităţilor, în timp ce unii şoferi afirmă că au aşteptat patru ore pentru a trece graniţa.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II sunt deschise patru artere de control pentru camioane.

„Trafic intens – număr mare de automarfare prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din România”, informează aplicaţia, care arată un timp de aşteptare de 150 de minute.

Un şofer de TIR din Arad care are cursă în Germania, Nelu Antonie, a declarat, pentru AGERPRES, că a aşteptat mai bine de patru ore pentru a trece prin PTF Nădlac II, unde coloana de camioane formată pe autostradă ar depăşi şase kilometri.

frontiera ungaria

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru AGERPRES, că de la începutul săptămânii s-a înregistrat zilnic un număr mai mare de autocamioane care au tranzitat frontiera cu Ungaria, faţă de alte perioade.

Aglomeraţie este şi în alte puncte importante de la frontiera cu Ungaria

Aglomeraţie este şi în alte puncte importante de la frontiera cu Ungaria. La Vărşand, tot în judeţul Arad, unde sunt deschise trei artere pentru traficul greu, timpul de aşteptare până la trecerea graniţei este de cel puţin 60 de minute, conform datelor furnizate de Poliţia de Frontieră.

În judeţul Bihor, la Borş II, se aşteaptă 60 de minute, iar la Borş I, cel puţin 50 de minute. La fiecare dintre aceste puncte sunt deschise două artere de ieşire pentru camioane.

La PTF Petea, judeţul Satu Mare, este deschisă o arteră de ieşire şi se aşteaptă cel puţin o oră pentru tranzitare.

De regulă, la frontiera cu Ungaria se formează coloane de camioane în prima zi a săptămânii, după restricţiile de circulaţie aplicate de ţara vecină în fiecare duminică sau în zilele de sărbătoare pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Un autoturism scăpat de sub control a ajuns în șanț, într-o localitate din Dâmbovița. Au fost anunțate două victime

Publicat

laborator de cultivare şi prelucrare de droguri de mare risc,
Arhivă foto

Un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane a avut loc, sâmbătă după-amiază pe DJ 711, în Dâmbovița. Din primele date, șoferul unei autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a ajuns cu mașina într-un șanț.

Potrivit IPJ Dâmbovița, accidentul rutier s-a produs pe DJ 711, în Comișani.

Din primele date, un autoturism ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi intrat într-un șanț.

În urma impactului, două persoane au fost rănite (conducătorul auto și pasagera).

Polițiștii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii accidentului rutier.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Coliziune între două autoturisme pe o șosea din Gorj. Un bărbat a fost rănit

Publicat

politia general nou
Arhivă foto

Un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane a avut loc, sâmbătă după-amiază pe o șosea din județul Gorj. În accident au fost implicate două mașini.

Potrivit IPJ Gorj, la data de 25 martie 2023, Poliția Orașului Novaci a fost sesizată prin apel de urgență, cu privire la un eveniment rutier cu victime produs în comuna Crasna.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că un bărbat de 69 de ani, comuna Crasna, în timp ce conducea un autoturism pe strada Principală din satul Aninișul din Deal, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un bărbat de 75 ani, din orașul Novaci.

În urma impactului, un bărbat de 53 de ani, din comuna Crasna, pasager în autoturismul condus de bărbatul de 69 de ani a fost rănit, fiind preluat de un echipaj medical.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite cauzele și împrejurările producerii evenimentului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni, după ce pilotul a leșinat

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Un avion care zbura către Egipt a aterizat de urgență la București după ce pilotul a leșinat. Aterizarea a fost făcută de copilot, potrivit unor surse din domeniu.

Incidentul a avut loc sâmbătă. Avionul care a decolat din Timișoara se îndrepta către Egipt. Potrivit surselor, în timpul zborului, pilotului i s-a făcut rău și copilotul a preluat conducerea avionului.

Acesta a aterizat în siguranță pe aeroportul din Otopeni. La bord se aflau peste 180 de persoane și niciuna nu a fost rănită.

Pilotul a fost preluat de o echipă medicală, iar la avion a fost chemată o echipă de rezervă.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

O reinterpretare modernă a legendei Meşterului Manole, într-un spectacol inedit la Muzeul Național de Artă al României

Publicat

recital balada mesterului manole viorica vatmanu
sursa foto: MNAR

Sâmbătă, 25 martie, de la ora 16.00, la Muzeul Naţional de Artă al României va avea loc un recital în care cunoscuta interpretă Viorica Vatamanu va aduce o nouă perspectivă asupra legendei Meşterului Manole. În regia lui Gavriil Pinte, reprezentația va fi prezentată într-o cheie contemporană a celebrei balade.

„Viorica Vatamanu revine la MNAR, sâmbătă, 25 martie, de la ora 16,00! Vă invităm să descoperiţi minunata legendă a Meşterului Manole într-un spectacol emoţionant în regia lui Gavriil Pinte. Evenimentul se va desfăşura printre frescele şi icoanele din sala dedicată lui Neagoe Basarab, în Galeria de Artă Veche Românească”, transmite MNAR, într-o postare pe Facebook..

Accesul se face în limita a 20 de persoane, cu achitarea biletului de intrare în Galeria Naţională, fără programare prealabilă.

Potrivit MNAR, spectacolul comunică emoţia care însoţeşte legenda mănăstirii de la Curtea de Argeş şi sfârşitul tragic al celor care au construit-o, prin intermediul muzicii, poeziei, dar şi printr-o serie de efecte sonore, realizate cu instrumente speciale.

Spectacolul a fost gândit ca un element complementar expoziţiei „Dincolo de legendă. Neagoe Basarab”, deschisă în perioada 1 decembrie 2021 – 31 decembrie 2022 în Galeria de Artă Veche Românească şi dedicată artei din epoca lui Neagoe Basarab (1512-1521).

Aceasta a marcat 500 de ani de la moartea domnitorului valah, propunând o lectură insolită a operei sale culturale.

Expoziţia poate fi vizitată şi în prezent la Muzeul Naţional de Artă al României.

Agerpres

Citește mai departe