Connect with us

EVENIMENT

Coloane de camioane pe mai mulți kilometri, la granița cu Ungaria. Șoferii așteaptă peste 5 ore la Vama Nădlac

Publicat

Arhivă foto

Coloane de camioane s-au format şi se întind pe mai mulţi kilometri, marţi, înainte de principalele puncte de trecere a frontierei spre Ungaria, după Rusaliile catolice care au impus restricţii de circulaţie pentru vehiculele de mare tonaj, la Vărşand sau Nădlac II şoferii aşteptând cinci – şase ore pentru a ieşi din ţară.

Înainte de Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Vărşand, camioanele aşteaptă pe drumul naţional până când şoferii ajung să facă formalităţile de ieşire, aici fiind deschise pentru camioane trei artere de control. Totuşi, potrivit aplicaţiei „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, aici se aşteaptă cel mai mult, respectiv 340 de minute.

„Trafic intens, număr mare de automarfare prezentate la controlul de frontieră pe sensul de ieşire din ţară într-un timp scurt”, menţionează aplicaţia.

La PTF Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, coloana de camioane formată este de câţiva kilometri şi se aşteaptă cel puţin 300 de minute. Aici sunt deschise şase artere de control pentru traficul greu, dublu faţă de zilele obişnuite.

La Nădlac I, unde sunt disponibile două artere de ieşire pentru camioane, se aşteaptă cel puţin o oră şi jumătate.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru AGERPRES, că aglomeraţia a fost cauzată de cele două zile de interdicţie de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5 tone), respectiv duminică şi luni, de Rusaliile catolice.

Timpi mari de aşteptare se înregistrează şi la punctele de trecere din Bihor şi Satu Mare. La Borş I şoferii de camioane stau cel puţin 180 de minute în coloană, la Borş II – 250 de minute, iar la Petea – 270 de minute. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Gradație de merit 2024. Modificări la calendarul concursului pentru profesori. Anunțul ministrului Educației

Publicat

prelungirea contractului de muncă pentru profesori. reactualizarea dosarelor la inspectorate

Gradație de merit 2024. Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că metodologia de acordare a gradației de merit – sesiunea 2024 a fost trimisă la Monitorul Oficial.

Cele mai importante modificări, comparativ cu datele prezentate în proiect, vizează graficul desfășurării concursului.

Potrivit sursei citate, perioada de depunere a dosarelor la unitățile de învățământ este 13-21 mai 2024.

Evaluarea este programată în perioada 24 mai – 12 iunie.

Termenul pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Lumina soarelui, motivul de fericire al Ioanei Palcău, femeia de 104 ani din Alba Iulia: ”Dumnezeu mi-a dat Raiul pe Pământ”

Publicat

video lumina soarelui, motivul de fericire al ioanei palcău, femeia

Îmbrăcată în haine tradiționale, pe un fotoliu din casă, cu zâmbetul pe buze, o femeie, își aduce aminte de copilărie. Este Ioana Palăcu are 104 ani și locuiește în Alba Iulia alături de familie.

Găsește fericirea și bucuria în lucruri simple: în lumina soarelui, pe care o vede pe geam, în fiecare dimineață. 

 Cu zâmbetul pe buze a vorbit despre viața la Meteș, localitate din care se trage și despre fericirile pe care le-a avut în viață. 

De perioada în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Purificarea prin rouă și prin apă de Sângeorz. Obiceiuri din satele Clujului

Publicat

sfantul gheorghe11.jpg

Purificarea prin rouă și prin apă de Sângeorz era un obicei întâlnit la sate, și nu doar în Cluj sau în Transilvania, ci în tot spațiul românesc.

Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, sau Sângeorzul cum este numită în calendarul popular, era marcată în vechime în lumea satului prin diverse rituri, practici și gesturi, care aveau menirea să asigure protecția oamenilor, a casei, a animalelor, dar și rodul pământului.

Purificarea prin rouă și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dezastrul provocat de droguri, prezentat elevilor de liceu din Teiuș: Discuție dură cu Sergiu Ilieș, fost consumator de heroină

Publicat

dezastrul provocat de droguri, prezentat elevilor de liceu din teiuș:

Liceenii din Teiuș au avut ocazia să asculte povestiri cutremurătoare ale unor oameni care au trăit infernul drogurilor. Evenimentul a avut loc în cadrul ”Săptămâna altfel”.

În cadrul evenimentului, organizat la Casa de Cultură a orașului Teiuș, tinerii au avut ocazia să vadă cum legea îi pedepsește pe cei care propagă acest fenomen, dar și să afle mai multe de la oamenii în uniformă, care au copii și sunt preocupați de viitorul lor.

În cadrul ,,Săptămânii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe