EVENIMENT
Coloane mari de camioane la frontiera cu Ungaria, după restricţia de circulaţie în ţara vecină

Coloane mari de camioane s-a format, joi, 16 martie 2023, înainte de frontiera cu Ungaria, după ce ţara vecină a restricţionat circulaţia autovehiculelor de mare tonaj miercuri, înainte de punctul de trecere Nădlac II coada de automarfare fiind de 10 kilometri.
Potrivit aplicaţiei „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II şoferii de camioane aşteaptă cel puţin 250 de minute pentru formalităţile de ieşire din ţară, deşi au fost deschise cinci artere pentru traficul greu. „Trafic intens – număr mare de automarfare prezente la verificările de frontieră”, transmite aplicaţia.
Poliţia de Frontieră Arad a precizat, pentru AGERPRES, că se înregistrează un număr mare de camioane în condiţiile în care în Ungaria a fost sărbătoare naţională miercuri, iar autovehicule cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu au putut circula pe drumurile publice, astfel că nici nu au putut intra în această ţară.
Restricţia a fost valabilă de marţi ora 23.00 până miercuri ora 23.00 (orele României).
Reprezentanţii Poliţiei Autostrăzi au precizat, pentru AGERPRES, că înainte de Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II coloana de automarfare este lungă de 10 kilometri.
Automarfarele staţionează pe banda de urgenţă a autostrăzii, iar echipe de poliţişti acţionează în zonă pentru menţinerea unui trafic fluent.
Şoferii de camioane care au mers la Vărşand pentru a ieşi din ţară aşteaptă cel puţin 240 de minute la trecerea frontierei, aici fiind disponibile trei artere pentru traficul greu.
La Nădlac I este deschisă o arteră de ieşire pentru automarfare şi se aşteaptă cel puţin 90 de minute.
Aglomeraţie şi timpi ridicaţi de aşteptare se înregistrează şi la intrarea în România, în cazul traficului greu. La Nădlac II se aşteaptă 90 de minute, la Nădlac I – 60 de minute, iar la Vărşand – 60 de minute. Agerpres
EVENIMENT
Festivalul Internațional „Lucian Blaga” 2025 la Sebeș: întâlnire a Editurii Școala Ardeleană, la sediul primăriei. Invitați

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” 2025 la Sebeș: Vineri, 23 mai 2025, începând cu ora 16.00, în aula Primăriei Municipiului Sebeș va avea loc o întâlnire a Editurii Școala Ardeleană din Cluj-Napoca, la care este invitat publicul.
Directorul editurii, Vasile George Dâncu, are o colaborare constantă cu Centrul Cultural „Lucian Blaga”. Proiectele editoriale propuse, alături de invitații de înaltă ținută care vor fi prezenți la Sebeș, contribuie la prestigiul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO. Propunerea ca Nicușor Dan să candideze la Președinție a venit de la Cluj. Dezvăluirile lui Valentin Naumescu

Candidatura lui Nicușor Dan la prezidențiale s-a născut la Cluj-Napoca în 6 decembrie 2024, la propunerea Asociației Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE), al cărei președinte este profesorul Valentin Naumescu de la UBB.
Valentin Naumescu a povestit la sfârșitul anului trecut în podcastul Contraste de pe Cluj24 că a organizat la Cluj în 6 decembrie 2024 la Facultatea de Studii Europene a UBB un eveniment sub egida ICDE în cadrul căruia urma să îi…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Restricții de circulație la Teiuș, pentru construirea podului peste valea Geoagiului. Precizări de la primărie

Restricții de circulație la Teiuș, pentru construirea podului peste valea Geoagiului. Primăria a anunțat șoferii să aleagă rute ocolitoare.
Din cauza lucrărilor ce se vor desfășura pentru construirea noului pod rutier peste valea Geoagiului, în zona străzii Axente Sever, se opreste circulația pe podul existent, au precizat reprezentanții primăriei.
Restricția de circulație este pe întreaga perioadă a desfășurării lucrărilor, începând de marți, 20 mai, ora 12.00.
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Avertizare DNSC: programe malware fură date personale fără a lăsa urme. Recomandări pentru siguranță în mediul online

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) transmite o avertizare privind riscuri în mediul online. Este vorba despre programele malware de tip Infostealer, care fură informații personale fără a lăsa semne vizibile.
Aceste programe periculoase acționează în tăcere pe dispozitivele infectate, colectând parole, date bancare, fișiere și alte informații sensibile, fără ca utilizatorul să observe vreun comportament neobișnuit al calculatorului sau telefonului.
Citește mai mult pe Alba24.ro