Connect with us

ACTUALITATE

Comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice a înregistrat venituri în creştere cu 4%. Îndatorarea companiilor din domeniu, peste 80%

Publicat

medicamente

Veniturile din comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice au crescut cu 4%, la nivelul anului 2017, în timp ce gradul de îndatorare al companiilor din domeniu se situa la peste 80%, iar 31% prezentau un grad de capitalizare negativ, relevă un studiu întocmit de Coface România privind Comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice.

Conform cercetării, în perioada de referinţă, peste o treime dintre companii (40%) au efectuat investiţii în anul 2017, înregistrând astfel un raport Capex/Amortizare supra-unitar.

Cu toate acestea, aproape jumătate dintre companiile analizate (46%) au înregistrat o scădere a cifrei de afaceri, dintre acestea 58% înregistrând o diminuare a rezultatului net.

„Companiile care activează în acest sector de activitate au înregistrat cu rezultat net consolidat de 3,4% în 2017, în scădere faţă de anul precedent cu 0,5%. Din totalul acestor companii, mai mult de jumătate au raportat o scădere a rezultatului net pentru anul 2017, în timp ce 25% dintre acestea au înregistrat o pierdere netă în aceeaşi perioadă, iar 14% dintre acestea au înregistrat o pierdere mai mare de 20%. Doar 22% dintre companiile analizate au înregistrat un profit mai mare de 20%. Investiţiile pentru extinderea activelor fixe au ocupat un loc semnificativ în alegerile companiilor din sectorul analizat în decursul anului 2017. Astfel, eliminând impactul vânzării de active corporale sau ajustării pentru depreciere, ponderea CAPEX în total active a ajuns la 14%, în scădere faţă de anul precedent, când ponderea CAPEX în total active a fost de 18%”, se arată în concluziile studiului Coface România.

În acest context al pieţei de profil, după cum reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS), românii alocă sub 10% din cheltuielile medii lunare ale gospodăriei pentru achiziţia de produse medicale, aparate şi medicamente, această categorie de cheltuieli fiind depăşită de alte trei tipuri de mărfuri nealimentare: tutun, carburant şi îmbrăcăminte.

De asemenea, în privinţa balanţei comerciale a produselor farmaceutice, statistica oficială arată un deficit pe parcursul perioadei analizate (2013 – 2018), ce a atins maximum în anul 2018. Principalii parteneri ai României pentru export, din afara Uniunii Europene (UE), sunt: Rusia, Emiratele Arabe Unite şi Statele Unite ale Americii – acestea trei reprezentând 55% din total.

Studiul Coface România privind Comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice a centralizat datele a 1.662 de companii, care au depus datele financiare pentru anul 2017 şi care au generat o cifră de afaceri consolidată de 28,6 miliarde de lei. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dosar penal pentru un tânăr de 21 de ani din Coțușca

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din Darabani au oprit sâmbătă pentru control, pe drumul județean DJ 282, în comuna Coțușca, un autovehicul condus de un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul nu era înmatriculat sau înregistrat conform prevederilor legale. Motiv pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Botoșani: Primul Muzeu Multimedia, pregătit de deschidere

Publicat

fb img 1713595297022 1000x600.jpg

Primul Muzeu Multimedia din municipiul Botoșani își va primi oaspeții în curând.
Dedicat diversității culturale, muzeul a fost realizat în cadrul proiectului „Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, implementat în cadrul Programului Comun România-Ucraina 2014-2020 și este amenajat în unul din beciurile din Centrul Istoric.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe