EVENIMENT
Comisia Europeană, avertisment pentru România în legătură cu noua lege a pensiilor

Reprezentantul Comisiei Europene, Isabel Grilo, a declarat, vineri, că oficialii europeni sunt îngrijorați de modificările aduse în sistemul de pensii din România, care „au generat devieri și au crescut datoria publică”. Comisia Europeană încurajează evoluția și dezvoltarea Pilonului II de pensii.
„Ordonanțele de urgență din anul 2018 și din anul 2019 în care am văzut schimbări în care băncile vor fi impozitate. Acest tip de „du-te vino” din mediul legislativ și administrativ nu este îmbucărător. Nu e un element pozitiv. La pensii vedem OUG din 2018 cu o serie de prevederi care au afectat negativ sectorul. Au putut determina anumite devieri. Vedem schimbări ale situației privind cerințele de capital pentru aceste fonduri de pensii. Comisia Europeană a încurajat mereu evoluția și dezvoltarea Pilonului II al sectorului de pensii pentru că ajută diversificarea beneficiilor de pensii. Aceste modificări au dus la creșterea datoriei publice”, a declarat Isabel Grilo, în cadrul evenimentului „Semestrul European: Lansarea recomandărilor specifice de țară pentru România”.
Oficialul european a adăugat că noua Lege a pensiilor „a introdus o serie de modificări în sistem și credem că acestea creează un pericol privind sustenabilitatea sistemului public de pensii, primul pilon, din cauza unei creșteri necontrolate a cheltuielilor, dacă simultan nu vor crește și veniturile în sistemul de pensii”.
De asemenea, Isabel Grilo a susținut că evoluțiile legislative ale României din sectorul bancar „au mărit nesiguranța în funcționarea acestui sector și a altor sectoare, precum fondurile de pensii, energia sau telecomunicațiile”.
sursa: digi24.ro, alba24.ro
EVENIMENT
Militarii și polițiștii, inclusiv cei din penitenciare, vor putea rămâne în activitate, la cerere, până la 65 de ani. PROIECT

Militarii și polițiștii, inclusiv cei din penitenciare, vor putea rămâne în activitate, la cerere, până la vârsta de 65 de ani, dacă starea de sănătate le permite rezolvarea atribuțiilor ce le revin. Un proiect de lege în acest sens a fost publicat recent în dezbatere de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru stabilirea unor măsuri referitoare la resursele umane necesare instituțiilor din cadrul sistemului național de apărare,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO. Emil Boc, campion la stat pe stâlp la Costinești, când era student înainte de 1989. Are diplomă semnată de ”zeul Neptun”

Primarul Clujului, Emil Boc, mai are o diplomă în plus față de cele două de la Facultatea de Drept și de la Facultatea de Istorie – Filosofie a UBB, și anume una specială, semnată de însuși ”zeul mărilor și oceanelor, Neptun”, pe care a primit-o înainte de 1989.
Studentul Emil Boc a participat la Costinești la un concurs de stat pe stâlp și a câștigat titlul de campion, după cum relatează Toni Grecu e la Grupul ”Divertis” în emisiunea ”Adevăruri…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Statuetă antică a lui Icarus, exponatul lunii iulie la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Marți, 1 iulie, de la ora 11.00, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia prezintă statueta lui Icarus la Apulum, ca exponat al lunii iulie.
Statueta funerară din calcar, singura de acest fel din Dacia romană, simbolizează sufletul celui decedat, în ipostaza eroică, nudă, a lui Icarus. Zborul lui spre cer și spre moarte reflectă călătoria sufletului spre astre. A făcut parte din ornamentica unui monument funerar.
Statueta de la Apulum a fost realizată de un meșter local…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO: „Biblioteca de vancață”, la Sebeș. Ziua iei românești și cea a drapelului național, sărbătorite de copii

A venit din nou vara, cu lumina ei blândă și cu bucuria de a redeschide „Biblioteca de vacanță” – cel mai îndrăgit program educativ al sezonului, organizat cu drag de Centrul Cultural „Lucian Blaga” și de Biblioteca Municipală din Sebeș. În generoasa și liniștita grădină a muzeului, copiii au pășit într-un spațiu de poveste, în care tradiția, lectura și jocul se împletesc firesc.
„Prima zi a fost una cu adevărat specială: am sărbătorit ia românească,…
Citește mai mult pe Alba24.ro