Connect with us

EVENIMENT

Comisia Europeană cere Google să vândă servicii de publicitate pentru a promova concurența în sectorul online

Publicat

Arhivă foto

Comisia Europeană a solicitat Google să vândă o parte din serviciile sale de publicitate, în scopul de a promova concurența în sectorul online extrem de profitabil al publicității, transmite DPA.

Cazul vizează posibilele dezavantaje cu care se confruntă rivalii Google în sectorul publicităţii online.

„Comisia Europeană a informat Google în legătură cu opinia sa preliminară potrivit căreia firma a încălcat reglementările antitrust UE distorsionând competiţia în industria publicităţii.

Susţinem că Google favorizează propriul său afişaj publicitar în detrimentul rivalilor care furnizează servicii de publicitate şi editorilor online.

Prin urmare, opinia preliminară a Comisiei este că doar prin vânzarea de către Google a unei părţi din serviciile sale vor fi rezolvate problemele de concurenţă”, a informat Executivul comunitar.

Margrethe Vestager, comisarul european pentru Concurenţă, a afirmat că Google are o poziţie pe piaţă extrem de puternică în sectorul publicităţii online.

„Colectează datele utilizatorilor, vinde spaţiu publicitar şi acţionează ca un intermediar pe segmentul publicităţii online. Astfel încât Google este prezent la aproape toate nivelurile lanţului de aprovizionare adtech”, a declarat Vestager. Oficialul a adăugat: „Suntem îngrijoraţi că Google ar fi putut folosi poziţia sa pe piaţă pentru a-şi favoriza propriile sale servicii intermediare”.

Dacă se confirmă, practicile Google sunt ilegale conform reglementărilor UE privind concurenţa, a explicat Vestager.

În septembrie, Tribunalul General al Uniunii Europene a anunţat că aprobă decizia autorităţilor UE de reglementare antitrust că Google a abuzat de poziţia sa dominantă, dar a redus amenda cu 5% din cauza dezacordului la un punct.

Astfel, Google a pierdut recursul la amenda de 2,42 miliarde euro impusă în 2017 de Comisia Europeană, deoarece gigantul american ar fi abuzat de poziţia sa dominantă favorizând propriul serviciu de comparare a preţurilor în detrimentul rivalilor europeni.

„Tribunalul General al Uniunii Europene confirmă în mare măsură decizia CE conform căreia Google a impus restricţii nelegale producătorilor dispozitivelor mobile Android şi operatorilor reţelei mobile, în scopul de a consolida poziţia dominantă a motorului său de căutare.

Pentru a reflecta mai bine gravitatea şi durata încălcării reglementărilor, Tribunalul General al Uniunii Europene consideră totuşi că este adecvată impunerea unei amenzi de 4,125 miliarde euro la Google, motivarea fiind diferită în anumite aspecte faţă de cea a Comisiei Europene”, au stabilit judecătorii.

Decizia reprezintă o victorie importantă pentru Margrethe Vestager, comisarul european pentru Concurenţă şi vicepreşedintele executiv pentru o Europă pregătită pentru era digitală.

În ultimul deceniu, Comisia Europeană a acordat amenzi în valoare totală de 8,25 miliarde de euro celui mai popular motor de căutare online din lume pentru că acesta şi-a blocat rivalii în ceea ce priveşte cumpărăturile online, smartphone-urile Android şi publicitatea online.

Cel mai popular motor de căutare din lume este de mult timp analizat pe plan global de autorităţile antitrust şi de grupurile de consumatori din cauza practicilor sale de afaceri, care în unele cazuri au dus la amenzi uriaşe. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Beți și fără permis pe străzile din Alba. Patru șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost trași pe dreapta de polițiști

Publicat

beți și fără permis pe străzile din alba. patru șoferi

Patru șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost trași pe dreapta de polițiștii din Alba. S-a întâmplat în noaptea de sâmbătă 27 aprilie 2024. Doi dintre ei au fost opriți de polițiști chiar pe aceeași stradă din Alba Iulia.

Cazurile au fost făcute publice de reprezentanții IPJ Alba, în buletinul de presă din 28 aprilie 2024.

Testat pozitiv pentru substanțe psihoactive

La data de 27 aprilie 2024, în jurul orei 02,15, polițiștii de ordine publică din Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fost comisar șef al Poliției Aiud, condamnat la închisoare pentru fals intelectual: A falsificat declarația unui coleg. Motivul

Publicat

fost comisar șef al poliției aiud, condamnat la închisoare pentru

Daniel Silviu Bercea, comisar șef al Poliției Municipiului Aiud, la data comiterii faptelor, a fost condamnat pentru fals intelectual și uz de fals. Acesta a fost condamnat în primă instanță la Judecătoria Aiud, în data de 26 aprilie 2024. 

Condamnarea vine la patru ani de la comiterea faptei. Pe scurt, Daniel, șeful poliției din Aiud, la acel moment, a falsificat semnatura și declarația unui alt polițist, care era parte vătămată într-un dosar.

După ce s-a aflat de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Povestea lebedelor de pe Lacul Chios. Un vis devenit realitate

Publicat

lebede 1.jpg

Povestea lebedelor de pe Lacul Chios a început în urmă cu opt ani, când câțiva prieteni și-au propus să își transforme visul în realitate.

Lebedele de pe Lacul Chios din Parcul Central sunt adevărate atracții în sezonul cald, atât pentru clujeni, cât și pentru turiști.

De la vis la realitate

Povestea acestora a început în urmă cu opt ani, când doi frați s-au decis să aducă lebedele înapoi în oraș, fascinați de poveștile mamei despre frumosul Cluj…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Poșta Română a început distribuirea pensiilor în avans pentru luna mai. Pensionarii vor primi banii înainte de Paște

Publicat

când intră pensiile în martie 2024, pe card și prin

Poșta Română a început distribuirea pensiilor în avans, pentru luna mai. Este vorba despre o decizie luată de Guvernul României. Banii vor distribuiți înainte de Sărbătorile de Paște. 

Suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor fiind de peste 9,3 miliarde de lei.

Pensiile înainte de Paște

„Printr-un efort conjugat pensiile aferente lunii mai vor fi distribuite în avans.

Ne dorim să le putem aduce această mulţumire clienţilor noştri, pensionari, de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe