Connect with us

ACTUALITATE

Comisia Europeană estimează 500.000 de posturi vacante în țările din Europa, până în anul 2020 (analiză)

Publicatlaptop calculator

Externalizarea serviciilor de securitate IT ar fi o cale de urmat, în condiţiile în care există prea puţine şcoli şi instituţii de formare care se concentrează pe pregătirea unor experţi, se arată într-o analiză realizată de producătorul de soluţii de securitate Eset, şi postată pe blogul din România al companiei.

“Date pe care ne putem baza arată că Uniunea Europeană se confruntă cu o criză critică de specialişti IT. Comisia Europeană se aşteaptă ca piaţa muncii să înregistreze până la 500.000 de posturi vacante din sectorul IT, până în 2020. Putem confirma existenţa acestei probleme, este o provocare întâmpinată de companiile cu care avem relaţii de afaceri şi este o concluzie inclusiv a cercetării noastre de piaţă, aflată în curs de desfăşurare. O altă problemă care a ieşit la iveală este legată de numărul scăzut al experţilor în securitate, din rândul specialiştilor IT. Să găseşti nişte specialişti IT talentaţi este o sarcină grea, însă cu atât mai dificil este să găseşti nişte experţi în securitate”, subliniază Michal Jankech, manager de produs la Eset.

Experţii Eset oferă, în acest sens, şi un exemplu, comparând “neurochirurgii’ din tagma specialiştilor IT cu cei din domeniul sănătăţii.

“Presupunem că un specialist în IT este echivalentul unui medic generalist, iar un expert în securitate cibernetică reprezintă un neurochirurg. Specialiştii IT sprijină în primul rând activitatea unei organizaţii, dar ajută, de asemenea, la protejarea reţelelor corporative prin configurarea hardware-ului şi verificarea setărilor de bază, funcţiilor şi alertelor automate. Cu toate acestea, există multe situaţii în care poate apărea o nevoie tehnică sau de business ce poate avea un impact asupra securităţii, iar aceasta trebuie evaluată de un expert în securitate. Astfel de nevoi includ: setările avansate de securitate, care permit accesul şi gestionarea de la distanţă a sistemelor informatice, utilizarea instrumentelor de colaborare, accesibilitatea în cloud, utilizarea criptării şi/sau autentificarea prin doi factori, precum şi gestionarea şi securizarea datelor colectate. E ca atunci când un medic generalist trimite un pacient la un neurolog, apoi la un neurochirurg, care apoi examinează o tomografie a creierului şi decide dacă obiectul suspect este, de fapt, un vas de sânge sau ceva mai grav”, menţionează Jankech.

În viziunea specialiştilor, externalizarea serviciilor de securitate ar fi o cale de urmat, în condiţiile în care există prea puţine şcoli şi instituţii de formare profesională care se concentrează pe pregătirea unor experţi în securitate.

“Lipsa de pe piaţa muncii a unor persoane care să deţină un astfel de set de aptitudini se explică prin faptul că, la nivel mondial, sistemele de învăţământ nu au reuşit să se adapteze la acest prag imens dintre oferta şi cererea unor astfel de abilităţi specializate. În trecut, multe ţări au oferit educaţie de nivel superior în diferite discipline inginereşti, însă acum piaţa IT are nevoie de specialişti de top cu educaţie avansată în securitatea IT”, explică reprezentantul Eset.

Pe fondul acestui trend negativ, Eset anunţă investiţii într-o ofertă extinsă de servicii de securitate pentru companii şi organizaţii. Acestea includ servicii de specialitate precum Threat Hunting, care analizează datele primite de la Eset Endpoint Protection prin instrumentul de detecţie şi răspuns, Eset Enterprise Inspector.

Eset a fost fondată în anul 1992, în Bratislava (Slovacia), şi se situează în topul companiilor care oferă servicii de detecţie şi analiză a conţinutului malware, fiind prezentă în peste 180 de ţări. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Donald Trump a apărut, pentru prima dată în public purtând mască de protecție împotriva coronavirusului

Publicat

Preşedintele american Donald Trump a apărut pentru prima dată sâmbătă în public purtând mască de protecţie împotriva coronavirusului, au consemnat agenţiile internaţionale de presă.

Liderul de la Casa Albă, care a evitat până acum să apară în public cu mască, a purtat o mască bleumarin în timpul vizitei efectuate sâmbătă seara la spitalul Walter Reed din Bethesda, Maryland, în apropiere de Washingon, pentru a sta de vorbă cu militari americani răniţi în lupte şi cu personal medical.

“Când vorbeşti cu militari care tocmai au ieşit de pe masa de operaţie, cred că e foarte bine să porţi mască”, a explicat el la plecarea de la Casa Albă. “N-am fost niciodată împotriva măştilor, dar consider că ţine de moment şi loc”, a subliniat Trump.

Refuzul de a purta mască, metodă de protecţie anticoronavirus recomandată acum şi de autorităţile sanitare americane, este văzut de o parte a societăţii americane ca o afirmare a libertăţii individuale a cetăţeanului în faţa autorităţilor federale şi internaţionale, notează AFP.

Cifrele publicate sâmbătă de universitatea Johns Hopkins indicau un nou record de contaminări, cu 66.528 de cazuri în 24 de ore. Numărul total al cazurilor confirmate de contaminare din SUA de la începutul epidemiei era potrivit acestei surse de 3.242.073, iar cel al deceselor din cauza virusului – 134.729 (+760 în ultimele 24 de ore).

În schimb, în statul New York, guvernatorul Andrew Cuomo a anunţat sâmbătă că spitalizările din cauza coronavirusului şi media deceselor pe trei zile au scăzut la cel mai mic nivel de la jumătatea lui martie, cu mai puţin de 800 de spitalizări şi şapte decese zilnice în ultimele 72 de ore.AGERPRES

Sursa foto: bloomberg-quicktake-news.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primarul oraşului Haţeg, depistat pozitiv la testul pentru COVID-19

Publicat

Primarul oraşului Haţeg, Marcel Goia, a fost depistat pozitiv la testul pentru COVID-19.

Conform datelor oficiale comunicate duminică de Prefectura Hunedoara, în judeţ sunt internate în spital 32 de persoane diagnosticate pozitiv la infecţia cu COVID-19. Alte 24 de persoane au refuzat internarea.

Primarul din Haţeg a anunţat că este bolnav printr-o postare pe Facebook: “În calitate de primar al oraşului Haţeg, mă simt dator să vă informez că testul pentru COVID-19, pe care l-am făcut zilele trecute, a ieşit pozitiv. Vă doresc sănătate tuturor şi sper că cei care au luat legătura cu mine în ultima săptămână nu au contactat acest virus. Recomand tuturor respectarea regulilor impuse de autorităţi, pericolul nu a trecut”.

De la începutul pandemiei în judeţul Hunedoara au fost înregistrate, până duminică, 709 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore fiind constatate trei noi cazuri, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un angajat de la Penitenciarul Târgu Mureş confirmat pozitiv cu COVID-19

Publicat

Un angajat al Penitenciarului Târgu Mureş a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, a informat, duminică, Administraţia Penitenciarelor.

Potrivit sursei citate, acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie. El s-a prezentat ultima oară la unitate pe 24 iunie.

“Administraţia penitenciarului va aplica recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Mureş şi, în continuare, măsurile interne de prevenţie”, mai arată sursa citată. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

RECORD de noi cazuri de infectări cu COVID-19 în America: Peste 66.000 de persoane confirmate în 24 de ore

Publicat

sua coronavirus

Statele Unite şi-au depăşit din nou recordul de cazuri de coronavirus pentru o singură zi, cu peste 66.000 de noi infectări înregistrate vineri, relevă cele mai noi date ale Universităţii Johns Hopkins, potrivit DPA.

SUA şi-au depăşit recordul în trei din ultimele patru zile, conform monitorizării datelor oficiale.

Florida, unul dintre statele cu cea mai mare creştere, a raportat peste 10.000 de noi cazuri şi 93 de noi decese pentru 24 de ore. Cu toate acestea, staţiunile Disney din acest stat încep să se redeschidă.

Georgia, un alt stat în dificultate, şi-a doborât recordul, cu peste 4.000 de noi cazuri. Totuşi, începe să apară o dispută între primarul democrat al principalului oraş al statului, Atlanta, care încearcă să amâne măsurile de redeschidere, şi guvernatorul statului, un republican, care se opune.

Primarul Keisha Lance Bottoms a atras atenţia asupra unei creşteri “alarmante” a numărului de noi cazuri.

Casa Albă a minimalizat gravitatea noilor focare apărute în diferite state şi insistă, în ciuda dovezilor, că înmulţirea cazurilor se datorează exclusiv extinderii testelor şi se concentrează pe rata deceselor.

Deşi datele privind decesele au fost în scădere semnificativă, ele încep să urce din nou.AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate