Connect with us

ACTUALITATE

Comisia Europeană estimează 500.000 de posturi vacante în țările din Europa, până în anul 2020 (analiză)

Publicat

laptop calculator

Externalizarea serviciilor de securitate IT ar fi o cale de urmat, în condiţiile în care există prea puţine şcoli şi instituţii de formare care se concentrează pe pregătirea unor experţi, se arată într-o analiză realizată de producătorul de soluţii de securitate Eset, şi postată pe blogul din România al companiei.

„Date pe care ne putem baza arată că Uniunea Europeană se confruntă cu o criză critică de specialişti IT. Comisia Europeană se aşteaptă ca piaţa muncii să înregistreze până la 500.000 de posturi vacante din sectorul IT, până în 2020. Putem confirma existenţa acestei probleme, este o provocare întâmpinată de companiile cu care avem relaţii de afaceri şi este o concluzie inclusiv a cercetării noastre de piaţă, aflată în curs de desfăşurare. O altă problemă care a ieşit la iveală este legată de numărul scăzut al experţilor în securitate, din rândul specialiştilor IT. Să găseşti nişte specialişti IT talentaţi este o sarcină grea, însă cu atât mai dificil este să găseşti nişte experţi în securitate”, subliniază Michal Jankech, manager de produs la Eset.

Experţii Eset oferă, în acest sens, şi un exemplu, comparând „neurochirurgii’ din tagma specialiştilor IT cu cei din domeniul sănătăţii.

„Presupunem că un specialist în IT este echivalentul unui medic generalist, iar un expert în securitate cibernetică reprezintă un neurochirurg. Specialiştii IT sprijină în primul rând activitatea unei organizaţii, dar ajută, de asemenea, la protejarea reţelelor corporative prin configurarea hardware-ului şi verificarea setărilor de bază, funcţiilor şi alertelor automate. Cu toate acestea, există multe situaţii în care poate apărea o nevoie tehnică sau de business ce poate avea un impact asupra securităţii, iar aceasta trebuie evaluată de un expert în securitate. Astfel de nevoi includ: setările avansate de securitate, care permit accesul şi gestionarea de la distanţă a sistemelor informatice, utilizarea instrumentelor de colaborare, accesibilitatea în cloud, utilizarea criptării şi/sau autentificarea prin doi factori, precum şi gestionarea şi securizarea datelor colectate. E ca atunci când un medic generalist trimite un pacient la un neurolog, apoi la un neurochirurg, care apoi examinează o tomografie a creierului şi decide dacă obiectul suspect este, de fapt, un vas de sânge sau ceva mai grav”, menţionează Jankech.

În viziunea specialiştilor, externalizarea serviciilor de securitate ar fi o cale de urmat, în condiţiile în care există prea puţine şcoli şi instituţii de formare profesională care se concentrează pe pregătirea unor experţi în securitate.

„Lipsa de pe piaţa muncii a unor persoane care să deţină un astfel de set de aptitudini se explică prin faptul că, la nivel mondial, sistemele de învăţământ nu au reuşit să se adapteze la acest prag imens dintre oferta şi cererea unor astfel de abilităţi specializate. În trecut, multe ţări au oferit educaţie de nivel superior în diferite discipline inginereşti, însă acum piaţa IT are nevoie de specialişti de top cu educaţie avansată în securitatea IT”, explică reprezentantul Eset.

Pe fondul acestui trend negativ, Eset anunţă investiţii într-o ofertă extinsă de servicii de securitate pentru companii şi organizaţii. Acestea includ servicii de specialitate precum Threat Hunting, care analizează datele primite de la Eset Endpoint Protection prin instrumentul de detecţie şi răspuns, Eset Enterprise Inspector.

Eset a fost fondată în anul 1992, în Bratislava (Slovacia), şi se situează în topul companiilor care oferă servicii de detecţie şi analiză a conţinutului malware, fiind prezentă în peste 180 de ţări. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe