Connect with us

ACTUALITATE

Comisia Europeană transferă Ucrainei 2,5 miliarde de euro, în cadrul asistenţei macroeconomice

Publicat

ursula1.jpg
Arhivă foto

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat marţi după-amiază că Ucraina va primi 2,5 miliarde de euro Ucrainei, în cadrul asistenţei financiare pentru acoperirea nevoilor curente, în contextul războiului cu Rusia.

„Comisia Europeană transferă Ucrainei încă 2,5 miliarde de euro.

Plănuim să oferim 18 miliarde în 2023, prin tranşe constante, pentru remedierea urgentă a problemelor şi relansare rapidă, care să conducă la o reconstrucţie de succes”, a declarat Ursula von der Leyen, prin Twitter.

„Vom continua să susţinem Ucraina cât va fi necesar”, a susţinut preşedintele Comisiei Europene.

Însă premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat vineri că se opune iniţiativei Comisiei Europene privind furnizarea de asistenţă financiară Ucrainei prin asumarea în comun a creditării de către statele Uniunii Europene.

Comisia Europeană transferă Ucrainei 2,5 miliarde de euro, în cadrul asistenţei macroeconomice. Asistenţă financiară de 18 miliarde de euro în 2023

Comisia Europeană vrea să acorde Ucrainei asistenţă financiară de 18 miliarde de euro în 2023 pentru acoperirea necesităţilor energetice, a serviciilor medicale, plata salariilor şi a pensiilor. Refuzul Ungariei riscă să blocheze planul în Consiliul Uniunii Europene, unde este necesară unanimitate pentru aprobarea proiectelor de acest fel.

Viktor Orban a declarat că nu este de acord cu asumarea în comun de către statele Uniunii Europene a creditelor pentru finanţarea Ucrainei. Premierul Ungariei a cerut asumarea asistenţei financiare pentru Ucraina în mod „corect şi proporţional”.

Viktor Orban a sugerat, potrivit site-ului Portfolio.hu, ca Bruxellesul să stabilească suma totală a fondurilor pe care să le ofere Ucrainei, subliniind că Guvernul de la Budapesta va contribui anual cu 60-70 de miliarde de forinţi (147-172 de milioane de euro) prin acorduri bilaterale cu Kievul.

„Aceste sume ar fi furnizate de Ungaria din bugetul naţional, în cadrul acordurilor bilaterale”, a afirmat Viktor Orban.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Traseul cicloturistic de 400 de kilometri finanțat prin PNRR în județele Suceava, Bistrița-Năsăud și Mureș se suprapune peste Via Transilvanica

Publicat

traseul cicloturistic de 400 de kilometri finanțat prin pnrr în

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, a declarat, marţi, că o mare parte din traseul cicloturistic de peste 400 de kilometri, care va fi realizat pe teritoriul a trei judeţe – Suceava, Bistriţa-Năsăud şi Mureş, printr-o finanţare PNRR de 40,7 milioane de euro, se suprapune şi pe Via Transilvanica. Potrivit președintelui CJ Mureș, că interesul este să nu se intervină în mediul natural oferit de traseul turistic naţional.

„Unde există această posibilitate, bineînţeles că dorim să amenajăm acest traseu este imens, de peste 400 de kilometri (…) Pe anumite zone va trebui să se realizeze în aşa fel încât să poţi să mergi şi cu…

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ambasadorul Tunisiei în România în vizită la instituții din Alba Iulia. Tunisienii vor înfrățiri de orașe și colaborări culturale

Publicat

329311193 926801371835673 2210712449548443713 n e1675784023838 800x600.jpg

Ambasadorul Republicii Tunisiene la București a fost prezentă marți, 7 februarie, la Alba Iulia. Raja Jhinaoui Ben Ali a vizitat mai multe instituții publice din Alba Iulia, precum Primăria, Consiliul Județean, Instituția Prefectului, sau Camera de Comerț.

Atât primăria Alba Iulia, dar și Prefectura Județului Alba au emis comunicate de presă legate de prezența ambasadorului în Alba Iulia.

La vizite acesta a fost însoțită și de rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz.

Potrivit primarului Pleșa, discuțiile ”s-au concentrat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Cum vor arăta NOUL liceu și sala de sport din Borhanci. Investiție de 8,7 milioane de euro

Publicat

scoala borhanci 3.jpg

Data de 8 martie este termenul de depunere a ofertelor pentru realizarea noului liceu și a sălii de sport din Borhanci, anunță Primăria Cluj-Napoca. Pentru Școala gimnazială a Hub-ului educațional Borhanci ofertele sunt în evaluare.

Primăria Cluj-Napoca are în desfășurare licitația de peste 8,7 milioane de euro care vizează contractul de proiectare și execuție lucrări pentru liceul și sala de sport, parte a viitorului Hub Educațional din cartierul Borhanci.

scoala borhanci (1)


Cum vor arăta noul liceu și sala de sport din Borhanci. Investiție de 8,7 milioane de euro

Termenul de depunere a ofertelor este 8…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Fiul lui Ronaldinho semnează cu FC Barcelona

Publicat

fiul lui ronaldinho semnează cu fc barcelona

Ronaldinho anunță că fiul său va semna cu FC Barcelona.

Joao Mendes, în vârstă de 17 ani, a susținut recent probe de joc la gruparea catalană.

„Pot să confirm că Joao va semna cu Barcelona. Barca este o parte din viața și inima mea și va continua să fie cu fiul meu”, a spus Ronaldinho pentru RAC1.

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe