Connect with us

EVENIMENT

Compania aeriană TAROM va repatria 189 de pasageri din Zakynthos şi Rhodos

Publicat

Arhivă foto

Compania aeriană TAROM va repatria duminică, 11 septembrie 2022, 189 de pasageri blocaţi în Zakynthos şi Rhodos, din cauza anulării recente a zborurilor companiei Blue Air, informează compania printr-un comunicat remis AGERPRES.

Cursa, operată pe ruta Otopeni-Zakynthos-Rhodos-Otopeni, va decola la ora 19:10 şi se va întoarce pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă la ora locală 2:00.

De asemenea, luni, 12 septembrie 2022, prin intermediul unei alte curse speciale, urmează a fi repatriaţi alţi 189 cetăţeni din insula Zakynthos. Aeronava care îi va transporta decolează de la Otopeni la ora 13:00 şi se va întoarce la ora 17:10, ora României.

Sâmbătă, transportatorul aerian naţional a efectuat un zbor de repatriere pe ruta Otopeni-Zakynthos-Heraklion-Otopeni. Aeronava a aterizat în jurul orelor 11:30 având la bord 160 pasageri.

De asemenea, o altă aeronavă a companiei a repatriat din capitala insulei Creta – Heraklion un număr de 189 pasageri, cursa aterizând la ora 3:10 – ora României, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Compania aeriană TAROM va repatria 189 de pasageri din Zakynthos şi Rhodos: Blue Air Aviation a anunţat marţi, 6 septembrie, că suspendă până luni, 12 septembrie

Blue Air Aviation a anunţat marţi, 6 septembrie, că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, care pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

Deşi Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat miercuri, 7 septembrie, că a decis suspendarea popririi asupra disponibilităţilor băneşti ale companiei Blue Air Aviation şi stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanţei, operatorul aerian low-cost a anunţat vineri că va relua zborurile abia din 10 octombrie, precizând că pentru moment nu dispune de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie.

Totodată, operatorul aerian a transmis pasagerilor cu zboruri programate până în data de 10 octombrie 2022 să nu se mai prezinte la aeroporturile de plecare pentru că aceste zboruri nu pot fi operate.

Compania aeriană TAROM va repatria 189 de pasageri din Zakynthos şi Rhodos: Executivul a aprobat alocarea sumei de 5 milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului

În acest context, Executivul a aprobat alocarea sumei de 5 milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor în vederea aducerii românilor blocaţi pe aeroporturi din străinătate ca urmare a anulării zborurilor de către compania Blue Air, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziţia cetăţenilor români aflaţi în străinătate, afectaţi de anularea recentă a zborurilor companiei Blue Air, două numere de telefon la care aceştia îşi pot notifica situaţia, pentru a solicita sprijin în vederea repatrierii.

Astfel, românii blocaţi în străinătate din cauza situaţiei amintite pot solicita asistenţă la numărul 004 021 4311869, dar şi la numărul 004 0751084537. De asemenea, au la dispoziţie şi adresa de email callcenter@mae.ro. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Pensiile ar putea fi virate înainte de sărbători. Când intră pensiile pe luna mai 2024, pe card și prin poștă

Publicat

pensiile ar putea fi virate înainte de sărbători. când intră

Pensiile ar putea fi virate înainte de sărbători. Când intră pensiile pe luna mai, pe card și prin poștă. Premierul a cerut ca banii să ajungă la pensionari înainte de Paște.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, să facă demersurile pentru ca toţi pensionarii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile pascale.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea la Cluj. Averizare ANM: Ploi în averse și vânt puternic. La munte va ninge

Publicat

zapadaa 3.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de vreme rea. Se strică vremea la Cluj.

Până miercuri, 24 aprilie, sunt așteptate ploi, lapoviță și ninsoare la munte, dar și intensificări ale vântului.

Vremea la Cluj. Averizare ANM: Ploi în averse și vânt puternic. La munte va ninge

Potrivit meteorologilor, de marți, 23 aprilie și până miercuri, 24 aprilie, la ora 8.00, aria ploilor se va extinde dinspre regiunile sudice și va cuprinde…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Târgul de cArte Alba Transilvana, 10-12 mai 2024, la Alba Iulia. Lansări de carte, concerte, expoziții, conferințe. PROGRAM

Publicat

târgul de carte alba transilvana, 10 12 mai 2024, la alba

Târgul de cArte Alba Transilvana, ediția 2024, se va desfășura la Alba Iulia, în perioada 10-12 mai. Vor fi trei zile cu 58 de lansări de carte, concerte, recitaluri, expoziții, conferințe.

Sunt organizate peste 70 de standuri expoziționale de carte din domenii precum: beletristică, dezvoltare personală, business, spiritualitate, hobby, cărți pentru copii sau volume de specialitate.

A 15-a ediție a Târgului de cArte Alba Transilvana se va desfășura pe esplanada Muzeului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șase străzi din Blaj vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie și comunicații. Precizările primarului Rotar

Publicat

Șase străzi din blaj vor beneficia de relocarea în subteran

Șase străzi din Blaj vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații. Este vorba despre străzile Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.

„O nouă veste bună! Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv, telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe